Šta je to idolopoklonstvo?

Сале

Legenda
Moderator
Poruka
64.014
reciplirala sam njega a napisal sam sta sam napisala
da je Isus Bozji Sin
kao takav je posebne vrste
iznad andjela je
pa koga ti zaebavaš :D

Речи из 1. Солуњанима 4:16 показују да је то заправо Исус Христ на небу. Тамо пише: „Сам Господ [ће] сићи с неба са заповедничким позивом, с гласом арханђела.“ Пошто се за Исусов глас каже да је глас арханђела, јасно је да је Исус Христ арханђео Михаило
https://www.jw.org/sr-cyrl/библиотека/књиге/упознајте-свето-писмо/ко-је-арханђео-михаило/

robivek

Domaćin
Poruka
4.282
Јеванђеље није ни мењано.
Pa gde ima u jevandjelju sluzbu mrtvacima,izgradnja njihovih ikona ,koriscenje tih slika u verskim svrhama,pa svestenstvo,pa kadjenje i t.d.
Ako li ovog ima daj ga konacno citirfaj a ako li nema - onda je to samo potvrda onom sta sam izneo.
Sta ti od ovog nije jasno ?

Стварно си већ сморио упорним и агресивним понављањем тих својих умишљених рестрикција. Исповедај своју веру брате и остави се туђих већ једном. Како ти не дојади да се овде свакодневно шириш и прсиш с тим великим словима, узвичницима и саркастичним опаскама?
A sad ti to zasmetalo jer ti se ne svidja odgovor...!? :D
E to ti je bato,ti si uleteo u tudju diskusiju i postavio si konkretno pitanje pa si dobio i takvog odgovora kojeg ocito nisi ocekivao...sta da ti radim sad,znam da ti nije lako ali proci ce te...

Jasna

Legenda
Moderator
Poruka
71.823
images-jpeg.1290311
otkud ja znam na sta ti mislis
Pa nisam ni tražila da mi čitaš misli. Postavila sam link do vašeg sajta,
a evo i Sale je postavio sliku.

Ko je ovaj na slici?

Poruka
7.095
Pa gde ima u jevandjelju sluzbu mrtvacima,izgradnja njihovih ikona ,koriscenje tih slika u verskim svrhama,pa svestenstvo,pa kadjenje i t.d.
Ako li ovog ima daj ga konacno citirfaj a ako li nema - onda je to samo potvrda onom sta sam izneo.
Sta ti od ovog nije jasno ?

A sad ti to zasmetalo jer ti se ne svidja odgovor...!? :D
E to ti je bato,ti si uleteo u tudju diskusiju i postavio si konkretno pitanje pa si dobio i takvog odgovora kojeg ocito nisi ocekivao...sta da ti radim sad,znam da ti nije lako ali proci ce te...
Не, сметају ми и не свиђају ми се агресивни и упорни смарачи попут тебе који само умеју да врте једну те исту причу буквално као да су слабоумни и као да свега две-три ствари могу да упамте, а притом да игноришу кад им се објасни да нису у праву, па само наставе као да ничег није било да понављају те две-три ствари изнова, и тако у круг. И сад теби неко треба по седамнаест пута исту ствар да црта, да би ти осамнаести пут рекао ,,а који је Библијски доказ за службу мртвацима и изградњу икона !!! !!! !!!". Поред тога треба имати на уму и то да чак и кад бисте (да, ви, не ти) успели да истерате своју причу, да буде по вашем и да неким чудом све цркве, које поштују свеце, иконе, имају свештенство и уопште све на шта се ви жалите као да вам то све отежава исповедање ваше вере, признају да имате право, апсолутно ништа и нигде не бисте успели тиме да постигнете, ништа да промените, никакве реформе да спроведете, ништа. Тотално сте небитни, нико вас не ферма ни 3%. Залуђени реформатори у промашају који се баве смарањем на форуму у виду хобија јер је некоме прднуло на памет да измисли топлу воду и назове је sola scriptura и да очекује да свет треба да се тушира одсад само том водом јер је једино она чиста, изворна, неукаљана. Стварно сте комични и нимало не чуди што вас нико не ферма осим на западу где фермају све редом због политичке коректности, диверзитета и толеранције.

Чак и ,,родноверци" су подношљивији од вас и ваших ,,Библиских" доказа !!! !!!"

Ma ti me mozes i lepo izvredjati pa cak i ispcovati ali to ne menja realnost na koju sam jasno ukazao...
Јесте, не мења, браво за тебе и јасну и прецизну Библиску реалност, ево ти медаља, ај сад вози више и остави људе да у миру дискутују као нормалне особе без твојих Библиских доказа, службе мртвацима и обожавања икона. Успео си да читав свет спасиш, постигао си немогуће, искоренио си глад и беду широм света, елиминисао болести, унапредио квалитет живота читавој руској раси, планета ће ти бити захвална до самог доласка Исусовог. Можеш коначно после толико времена да одахнеш јер си привео своју херојску животну мисију крају и натерао хришћане да униште идоле у виду икона, спале мошти светаца, попове да напусте позиције у црквама, а људе да престану да једу свињетину и схвате да само sola scriptura и субота имају смисла.

robivek

Domaćin
Poruka
4.282
Не, сметају ми и не свиђају ми се агресивни и упорни смарачи попут тебе који само умеју да врте једну те исту причу буквално као да су слабоумни и као да свега две-три ствари могу да упамте, а притом да игноришу кад им се објасни да нису у праву, па само наставе као да ничег није било да понављају те две-три ствари изнова, и тако у круг. И сад теби неко треба по седамнаест пута исту ствар да црта, да би ти осамнаести пут рекао ,,а који је Библијски доказ за службу мртвацима и изградњу икона !!! !!! !!!". Поред тога треба имати на уму и то да чак и кад бисте (да, ви, не ти) успели да истерате своју причу, да буде по вашем и да неким чудом све цркве, које поштују свеце, иконе, имају свештенство и уопште све на шта се ви жалите као да вам то све отежава исповедање ваше вере, признају да имате право, апсолутно ништа и нигде не бисте успели тиме да постигнете, ништа да промените, никакве реформе да спроведете, ништа. Тотално сте небитни, нико вас не ферма ни 3%. Залуђени реформатори у промашају који се баве смарањем на форуму у виду хобија јер је некоме прднуло на памет да измисли топлу воду и назове је sola scriptura и да очекује да свет треба да се тушира одсад само том водом јер је једино она чиста, изворна, неукаљана. Стварно сте комични и нимало не чуди што вас нико не ферма осим на западу где фермају све редом због политичке коректности, диверзитета и толеранције.

Чак и ,,родноверци" су подношљивији од вас и ваших ,,Библиских" доказа !!! !!!"
Dakle ti vredjas,omalovazavas i pljujes na Bibliske sadrzine i onda sam ja kriv sto te smaram...!??
...a ko te je uopste prozvao da se ukljucis u diskusiju koju ne zelis,jednostavno ignorisi kad vidis da te to uznemirava...
Јесте, не мења, браво за тебе и јасну и прецизну Библиску реалност, ево ти медаља, ај сад вози више и остави људе да у миру дискутују као нормалне особе без твојих Библиских доказа, службе мртвацима и обожавања икона. Успео си да читав свет спасиш, постигао си немогуће, искоренио си глад и беду широм света, елиминисао болести, унапредио квалитет живота читавој руској раси, планета ће ти бити захвална до самог доласка Исусовог. Можеш коначно после толико времена да одахнеш јер си привео своју херојску животну мисију крају и натерао хришћане да униште идоле у виду икона, спале мошти светаца, попове да напусте позиције у црквама, а људе да престану да једу свињетину и схвате да само sola scriptura и субота имају смисла.
Pazi ovamo bato,tvoje bezobrazno smaranje sagovornika trebalo bi biti primeceno od onih koji su zaduzeni da prate ton diskusija i da adekvatno reaguju ,sto verujem da ce uraditi...meni se licno ne dopada tvoj stil izrazavanja,krajnje vulgaran,drzak,i pre svega neprikladan za jedan ovakav pdf...
I jos jednom ponavljam - ko to tebi daje za prava terati diskutante sa bilo koje pa cak i tvoje teme,to je suprotno pravilama ovog foruma stoga nije lose da se malo obrazujes na tom planu.
I jos jednom,lepo te molim ako vec nisi spreman za diskusiju da se klonis mojih komentara jer tako nepotrebno spamujes temu.

Poruka
7.095
pise u Bibliji
ti izmisljas i vredjas
opet si poceo
jel ti to u prirodi ili namerno vredjas i lazes
drzi se teme
treba na svakoj temi da vam jedno te isto dokazujem 15 godina
ma idi
Чиме вређам? Јер кажем да лажеш? Па то је чињеница. Али ево, сад си и ти мене увредила, рекла си ми да лажем. Шта сад? Треба ја да плачем исто јер ме ,,вређаш"?

Исус није створен, одувек је. ТО пише у Библији и то Он лично говори:

Свето Јеванђеље по Јовану, глава 8, стих 58:
А Исус им рече: Заиста, заиста вам кажем: Ја сам пре него се Авраам родио.

Дакле, није био, већ јесте. Одувек и заувек.