Ateista5
Ističe se
- Poruka
- 2.642
Cesto ovo pises.Kada se radi o duhovnom razvoju,
Nikako da pohvatam sta ti to znaci.
Sta je to duhovni razvoj? U cemu se ogleda?
Cesto ovo pises.Kada se radi o duhovnom razvoju,
duhovni razvoj je razvoj licnosti, tako da ma u kakvom sranju se nadjes,Cesto ovo pises.
Cini mi se da se ne misli na to. Mislim da "glista" to drugacije vidi. Cekam da napise nesto o tome.duhovni razvoj je razvoj licnosti, tako da ma u kakvom sranju se nadjes,
ostajes dusevno iliti psihicki stabilan. Da i u gradu i u prirodi imas
sredjene misli, tj da spoljni faktori ne uticu na to kako ces se osecati
i kako ces misliti. Generalno put ka psihickoj stabilnosti.
To tako ja shvatam. Generalno na prosecnog coveka uticu spoljni uticaji i onCini mi se da se ne misli na to. Mislim da "glista" to drugacije vidi. Cekam da napise nesto o tome.
Ovo je proizvod savremene psihologije, koji je po meni višeduhovni razvoj je razvoj licnosti, tako da ma u kakvom sranju se nadjes,
ostajes dusevno iliti psihicki stabilan. Da i u gradu i u prirodi imas
sredjene misli, tj da spoljni faktori ne uticu na to kako ces se osecati
i kako ces misliti. Generalno put ka psihickoj stabilnosti.
Sta mislis o tome da to jedinstvo, sklad nosi jednu opasnost. Ta opasnost je staticko stanje bez promena.Duhovni razvoj, u praktičnom smislu znači povezivanje sa prirodom.
Pre svega sa sopstvenom prirodom, što se kasnije samo ogleda u
spoljašnjem. Nasuprot ideji da je sve što te okružuje tvoj neprijatelj i
da to treba pokoriti, uništiti ili iskoristiti za zadovoljavanje svojih želja.
Polazi se od ideje o jedinstvu. O beskonačnom jednom, čiji si ti
sastavni deo. Sve je jedno i jedno je sve.
Duhovni razvoj je uzemljenje električna bića no to se ne desava vec samo plus minus punjenja i praznjenja na svim nivoima.Cesto ovo pises.
Sta mislis o tome da to jedinstvo, sklad nosi jednu opasnost. Ta opasnost je staticko stanje bez promena.
Komunisticke ideologije jednoumlja.Uskladjenost sa normama nekog duha, najcesce Bozjeg Duha.
On bi rekao, a na koji način bi mi to shvatili?Buda bi verovatno rekao da je to put ka prestanku patnje.
Da ali ova opasnost nosi sa sobom nestanak - smrt. Sve sto je staticno - ne menje se - biva "pojedeno".Ma da je jedna opasnost. Gomiletine opasnosti. Šta sve naš
razum može da smisli, to je čudo jedno.
Pa dobro. Treba malo razraditi detalje puta, ali cilj je otprilike taj.On bi rekao, a na koji način bi mi to shvatili?
Sve što mi radimo i jeste usmereno na to da budemo srećni.
Bilo da gomilamo materijalno, da oko sebe pravimo zidove i
obezbeđenje. Bilo da pijemo lekove koji će nam raspoloženje
popraviti. Da ignorišemo ono što nas uznemirava...
Ne znam odakle ti uopšte ideja o statičnosti. To je samo tvoja ideja,Da ali ova opasnost nosi sa sobom nestanak - smrt. Sve sto je staticno - ne menje se - biva "pojedeno".
Komunisticke ideologije jednoumlja.
"Duhovno bice" su ideologije iz raznih kuhinja.Ti isto guras jednu od njih jedomulja.Komunizam je materijalisticka dijalektika. Nema duhovnog bica kao standarda s cijim normama se treba uskladiti.
Još jedna zavrzlama koju je razum kreirao. Ateista 5 je video u jedinstvu"Duhovno bice" su ideologije iz raznih kuhinja.Ti isto guras jednu od njih jedomulja.
"Duhovno bice" su ideologije iz raznih kuhinja.Ti isto guras jednu od njih jedomulja.
Jednoumlje je sve sto se namece nebitno je sto je u pitanju.Još jedna zavrzlama koju je razum kreirao. Ateista 5 je video u jedinstvu
mrtvilo i statičnost, a ti vidiš jednoumlje.
Ovako i ja shvatam.U čemu se ogleda?
Duhovni razvoj, u praktičnom smislu znači povezivanje sa prirodom.
Pre svega sa sopstvenom prirodom, što se kasnije samo ogleda u
spoljašnjem. Nasuprot ideji da je sve što te okružuje tvoj neprijatelj i
da to treba pokoriti, uništiti ili iskoristiti za zadovoljavanje svojih želja.
Polazi se od ideje o jedinstvu. O beskonačnom jednom, čiji si ti
sastavni deo. Sve je jedno i jedno je sve.
Pa šta se nameće u usklađenosti sa Božijom voljom? Ili kako jeJednoumlje je sve sto se namece nebitno je sto je u pitanju.