Sta je teze odrzati, dijetu ili trening?

Sta je teze odrzati , dijetu ili trening ?

• DIjeta ( nabrojati detalje oko dijete )

glasova: 3 37,5%
  • Trening ( ili jaka fizicka aktivnost nevezana za teretane itd. )

glasova: 5 62,5%

• Ukupno glasova
    8
Ako sam promasio podforum pomerite , ali ako neko bira dijetu mora da napise koja tacno djeta , ljudi koji biraju vezbanje ne moraju ( jer svaka vezba je dobra vezba ).
Ja mislim da je trening bitniji.
Dijete su mi veliko NE u životu iako oduvek imam meru, ali otkako ustajem oko 6 svako jutro, dan mi je dug i imam treninga na pretek bez odlaska u bilo kakvu teretanu, a sebi nikad bolje nisam izgledala.
Počinju mišići da mi se lepo "toniraju" pošto ne volim onu bodybuilding napumpanu strukturu, ali volim da svaki deo tela izgleda kako bi i trebalo... da se knjiga o anatomiji tj. muskulaturi čoveka može lako proveravati na sebi.
Zagrižene dijetaše ne podnosim baš dobro, a ni one koji vise po teretani redovno. :D

Pa uvek je teze odricati se od nekih navika u ishrani, nego trenirati, moje misljenje.
I jedno i drugo zahtevaju disciplinu i samokontrolu, ali više znam pogubnih slučajeva oslanjanja na neke stroge dijete, nego ljudi koje je trening upropastio.
"Dijeta" ide od usta do usta, od časopisa do časopisa, a kad odemo kod stručnih ljudi i pitamo kako da postignemo ono što hoćemo od svog tela, veća je verovatnoća da stručnjak vrlo dobro zna i zato svoje usluge lepo i naplaćuje. Umesto sami da birkamo šta da jedemo ili isprobavamo dijetu, bolje je pitati nekog ko već izgleda i živi onako kako bismo i mi voleli, pa opet sa dobrom dozom opreza.
Znate ono: "Jede šta hoće i koliko god hoće, a ne lepi mu se nigde, a ja i vodu kad pijem, i ona me pravi debelom."
Kroz koju godinu, deceniju, onaj koji je jeo šta je hteo... nije više među zdravima uopšte. Znam mnogo takvih, mada nije neko pravilo.

I jedno i drugo zahtevaju disciplinu i samokontrolu, ali više znam pogubnih slučajeva oslanjanja na neke stroge dijete, nego ljudi koje je trening upropastio.
"Dijeta" ide od usta do usta, od časopisa do časopisa, a kad odemo kod stručnih ljudi i pitamo kako da postignemo ono što hoćemo od svog tela, veća je verovatnoća da stručnjak vrlo dobro zna i zato svoje usluge lepo i naplaćuje. Umesto sami da birkamo šta da jedemo ili isprobavamo dijetu, bolje je pitati nekog ko već izgleda i živi onako kako bismo i mi voleli, pa opet sa dobrom dozom opreza.
Znate ono: "Jede šta hoće i koliko god hoće, a ne lepi mu se nigde, a ja i vodu kad pijem, i ona me pravi debelom."
Kroz koju godinu, deceniju, onaj koji je jeo šta je hteo... nije više među zdravima uopšte. Znam mnogo takvih, mada nije neko pravilo.
Slazem se da treba voditi racuna o ishrani. Danas su najsiromasniji i najgojazniji, a procenat gojazne dece ce uskoro dostici procenat pothranjene dece.
Zdrava ishrana mnogo kosta, pa je onda trening neko resenje na krace staze.
Uvek kazem - ako se nema mnogo novca za hranu, treba kuvati. To stiti novcanik a i nase telo i mozak.

Slazem se da treba voditi racuna o ishrani. Danas su najsiromasniji i najgojazniji, a procenat gojazne dece ce uskoro dostici procenat pothranjene dece.
Uvek kazem - ako se nema mnogo novca za hranu, treba kuvati. To stiti novcanik a i nase telo i mozak.
sta tacno od zdrave hrane mnogo kosta?

Pobornik sam kuvanja i pripremanja sopstvene hrane. Volim da kuvam i nikad se niko na moje jelo nije požalio-da se malo i nahvalim, narcis benigni. :rotf:
Volim da mućkam i ono kao gospođa Volk, i Miroljuba Petrovića sa njegovim receptima, i Sašu Kalema sa biljem, i tako... X ljudi samo slušam i primenjujem.
Moj trening nije teretana već poslovi u kući i oko kuće. Bašta, cveće, začini, što više da je proizvod mog rada i truda.
Na forumu ima dosta ženskadije slične meni pa ih sve zamišljam kao vrsne lepotice. Ne iznenađuju me fotografije sve lepih i mahom nasmejanih žena.
To je Balkan!
Muškarci?
To može mnogo bolje.
Vidi se ko nema dobru ili bar ikakvu ženu! :rotf:

Ako sam promasio podforum pomerite , ali ako neko bira dijetu mora da napise koja tacno djeta , ljudi koji biraju vezbanje ne moraju ( jer svaka vezba je dobra vezba ).
Ja mislim da je trening bitniji.

Po mom misljenju, najvazniji je balans izmedju aktivnog zivota i promisljenog unosa hrane.

Inace, biram dijetu. Vec...hm, vec sedamnaest godina sam na mediteranskoj dijeti svakodnevno, nikada nisam menjala nacin ishrane iako sam menjala drzavu, cak i kontinent, mladost, trudnocu, postporodjajni period, sve do danas...nikada nisam od te '07 zanemarila tada utvrdjen nacin ishrane i cini mi se da se isplati.

Bilo je perioda kada sam trenirala vise ili manje, prosla sam i kroz trudnocu i razliku nisam videla tako da glasam za dijetu.

maslinovo ka i sva ulja su dosta kaloricna, ne treba da se preteruje sa njim..
imas i ulje od grozdja mislim da je duplo jefitnije a mozda cak i bolje za przenje.
Pa kako moze da se pretera ,u salatu kasika u tiganj kasika i da se ugoji od njega zdravo je nije holesterol,nije isto gojenje zdravim namirnicama i secerom,dijeta je neodrziva ,promena ishrane nema vracanja kg

maslinovo ka i sva ulja su dosta kaloricna, ne treba da se preteruje sa njim..
imas i ulje od grozdja mislim da je duplo jefitnije a mozda cak i bolje za przenje.

Grozdje je jako prskano, uz bobicasto voce verovatno najvise, tako da ja licno ne preporucujem unos ulja od kostica grozdja buduci da pokupi masu tog prskanja.

Maslinovo ima visoku tacku dimljenja, nekih 190C, tako da samo valja drzati rernu na 180C da bi se izbegla ta tacka.
Nema ulje od kostica grozdja mnogo visu tacku dimljenja.

Maslinovo ulje ima oleinsku kiselinu, mononezasicenu koja cini balans sa polinezasicenom, odnosno, omega 3 i omega 6 i ima polifenole.
Po tome se izdvaja u odnosu na sva druga ulja.
Koristim EVOO maslinovo ulje, kupujem 1l mesecno i od te litre pravim sve, hranu, kolace (ponekad za iste koristim maslac i nista vise). Jedna litra na nas troje, to izadje 330ml po coveku mesecno.

Da imam pristup seljackom maslinovom ulju, koristila bih jos vise.
Jeste 20 evra 1l ali i na drugo se potrosi, na cigarete, kafe, slatkise...

Back