Sta je tethering?

milica.s

Početnik
Poruka
3
Dobar dan,
Da li neko moze da mi objasni sta je tethering?

Hvala

Prilozi

• Screenshot_2024-12-24-17-21-41-460_com.miui.notes-edit.jpg
    Screenshot_2024-12-24-17-21-41-460_com.miui.notes-edit.jpg
    33,4 KB · Pregleda: 11
Poslednja izmena od moderatora:
Dobar dan,
Da li neko moze da mi objasni sta je tethernet?

Hvala

Tethering - Hotspot, proces deljenja internet veze sa vašeg mobilnog telefona na druge uređaje, bilo putem USB kabla, Bluetootha ili Wi-Fi-a.

Zamislite da vaš telefon ima internet. Kada koristite tethering, vi "delite" taj internet sa drugim uređajima, kao što su laptop, tablet ili drugi telefon. To je kao da vaš telefon postane mali ruter koji daje internet drugim uređajima.

Ne znam da li si video fotku - pise da je ukljuceno ili kako se kaze i da teosi vec mesecima date ili wifi.
Ne čitaš pažljivo. USB spajanje na računalo. Po ovoj slici koju si stavila, vidi se da je potrošeno 4MB. To je doslovno pa ništa. Samo da spojiš mobitel na računalo, ništa ne radiš i odspojiš, imaš toliko prometa. To nije wifi, nego dijeljenje mreže usb kabelom između računala i mobitela.

Poslednja izmena:
Mene interesuje koliko moze da pruzi protoka tethering npr samsunga ili nekog android 4, 5, 6, 7,8 telefona?
Ako je u nivou 50kbps , onda nije bas ni upotrebivo , jer ce delay da bude veliki cak i za male potrosace, tipa bankarske aplikacije...

racunam da je output tetheringa wifi , mada i bilo koji protokol mobilnog bi bio moguc, samo nisam siguran da je energetski isplativo skakati na cdma ili bilo koje mobilno povezivanje...

Back