Šta je tačno tantrički seks? Šta je tantra?

Tantra kako se vidi na Zapadu se veoma razlikuje od prvobitnih načina na koje se praktikovala. To je u suštini tradicija u kojoj se buđenje traži kroz utelovljenje (nasuprot bestelesnosti u meditaciji, itd.), a sjedinjenje se traži kroz odnos i intimnost.

Na Zapadu je uglavnom istražen zbog svog naglaska na korišćenju seksualne zajednice kao jednog od pokretača buđenja (prosvetljenja). U stvarnosti, samo mali deo tantre ima veze sa seksom, i to samo kao način da se stopi sa božanskim. Postoji mnogo veća tantrička disciplina koja se bavi omogućavanjem da se sva osećanja dočekaju sa jednakim prihvatanjem i da svaka osoba postane duboko osetljiva na ono što oseća. Nakon toga, oni su tada u stanju da osete druge i njihove potrebe.

Svaki čovek ima i muško i žensko u sebi. Obično imamo tendenciju da uživamo u jednom aspektu više nego u drugom - to je ono što se zove suština.

Ženstveno kod muškaraca i žena podjednako uživa u toku života i ljubavi, uživa u sposobnosti da uživa u lepoti, prirodi, teksturama, bojama i iskustvima. Punoća je ženski princip. Seksualno govoreći, partner sa ženstvenom suštinom uživa u aspektima predaje, rastakanja i zanošenosti.

Muško kod muškaraca i žena podjednako uživa u kretanju unapred usmerene akcije i svrhe. Vremensko/prostorna mreža linearnog planiranja i razmišljanja muškosti je prijatna. Muški princip je praznina. Kroz meditaciju, gledanje sporta, takmičenje, piće, „zoniranje“ ispred televizora i opuštanje kroz seks aktivnosti su u kojima muško u osobi uživa.

Muškarci i žene imaju obe osobine, ali u polarizovanoj (što znači seksualno orijentisanoj) vezi jedan partner preuzima ženski izraz, a jedan više muški izraz, a radikalne razlike u orijentaciji stvaraju snažan luk seksualnog polariteta. Što su „polovi“ udaljeniji, seksualna privlačnost je jača.

U dugotrajnim vezama, partneri često postaju u velikoj meri isti – počinjemo da volimo iste stvari, radimo iste stvari – tokom vremena, par rezonuje, a ne polarizuje i stoga ima manje seksualne hemije.

Kako ponovo uspostaviti polaritet kada ga nema? Kako stvoriti seksualnu hemiju?

Pogledajte prilog 1295368
Osnovna svrha tantrichkog seksa je pravljenje bogova. Dakle mushko i zhensko se pripreme, i onda spoje u kosmichki orgazam,
iz koga se radja bog...
 
Ima onaj vic o Muji, kad nije znao kako da zadovolji Fatu, pa
ga neki posavetovao da u jedan džep stavi jednu banku, u
drugi dve banke, a na polni organ dinar. I da tako vežba,
kad mrdne u jednu stranu, jedna banka, u drugu stranu
dve banke, u napred dinar.
I vežbao Mujo, pa kad je na Fati trebao da primeni, on krene
tako, pa navali na dinar, dinar, dinar..
Pita Fata, šta to bi Mujo?
Ma hebeš siću.

Ova tema me je na to asocirala. Kakva bliskost, opuštanje,
milovanje, razumevanje. Sve je to sića..
Fata se u stvari najbolje provodila na ringišpilu u Nedžarićima. :lol:
 
Ali znaš šta me sad zanima. Kako je onda moguće dugo imati sex sa prijateljem/prijateljicom, kako si opisao u drugoj temi. Jer prijatelji su obično ljudi koji su slični, nema tolikog polariteta. M?
ne mora da znači da su slični! Mogu da cene iste stvari u generalnom smislu (otvorenost, vernost...) ali da se "krve" po mnogim pitanjima
 
ne mora da znači da su slični! Mogu da cene iste stvari u generalnom smislu (otvorenost, vernost...) ali da se "krve" po mnogim pitanjima
Nisam mislila na mnoga pitanja, kao da je stvar u mišljenju. Nego polaritet kao osobe, jer meni deluje ako su prijatelji da je to neki smireniji odnos, a ako je veliki polaritet, obično su to avanture, a ne prijateljstva.

Ali opet, postoje prijateljstva uslovljena nemogućnošću uspostavljanja veze, polaritet postoji, ali je veza iz nekog razloga nemoguća, pa se "zadovoljavaju" prijateljstvom. Sa povremenim benefitima, tj sexom.

Sve u svemu, zanimljivo je to šta pravi polaritet između dvoje. Jer sam ja imala vrlo strastvene veze sa meni sličnim osobama, tj bliskim. A opet je postojao okidač.
 
Biološki gledano, žene nisu sklone da imaju seks sa muškarcem u koga nemaju poverenja — a poverenje može značiti mnogo stvari. To može značiti nepoštenje, ali se može vrtiti i oko kompetencije. To jest, zaboravan, nepouzdan čovek nije privlačan.
Nisam to znao. Ja sam mislio da je to psihološki a ne biološki.
U svakom slučaju svaka devojka i žena bi trebalo da ima poverenja u onog sa kim planira seks jer se to i prečesto završi sa "silovao me". Znači- da budem prostački iskren- može ona da zamišlja u glavi mirišljavu kupku, sveće i romantiku, moguće čak da joj je muškarac tako nešto i sugerisao, a šta bude- ubaci je u hotelsku sobu, okrene otpozadi, "obavi" "ono" divljački i istera je napolje za njom dobaci cipele i tašnu.

Da li je to silovanje, ne znam ali JA ne bih otišao sa nepoznatom ženom jer je svašta moguće.
 

Back
Top