Šta je tačno tantrički seks? Šta je tantra?

Konj_na_belom_princu

miriomorfoskoptičar
Moderator
Poruka
63.208
Može li taj tantrički bez partnera...
Solo? 🤔
I da malo kraće traje, nemam ti kad?
Moze. Sve sto ti treba je ogledalo krpa da obrises dobro to ogledalo i onda pocnes da se gledas i kao pricate nesto.. pa se onda kao njiusis sa odrazom i na kraju krenes da zvalavis ogledalo. Cista tantrika!
 

Kćerka Direktora Cirkusa

Buduća legenda
Poruka
25.098
Idi kupi odmah cokoladu od 200gr.
Počele pripreme, taman narudžba došla :D

IMG-87290140c5d1b7d2ea682b1621b00b28-V.jpg
 

Jasna

Legenda
Moderator
Poruka
73.815
Ima onaj vic o Muji, kad nije znao kako da zadovolji Fatu, pa
ga neki posavetovao da u jedan džep stavi jednu banku, u
drugi dve banke, a na polni organ dinar. I da tako vežba,
kad mrdne u jednu stranu, jedna banka, u drugu stranu
dve banke, u napred dinar.
I vežbao Mujo, pa kad je na Fati trebao da primeni, on krene
tako, pa navali na dinar, dinar, dinar..
Pita Fata, šta to bi Mujo?
Ma hebeš siću.

Ova tema me je na to asocirala. Kakva bliskost, opuštanje,
milovanje, razumevanje. Sve je to sića..
 

deda tripko

Ističe se
Poruka
2.013
Tantra kako se vidi na Zapadu se veoma razlikuje od prvobitnih načina na koje se praktikovala. To je u suštini tradicija u kojoj se buđenje traži kroz utelovljenje (nasuprot bestelesnosti u meditaciji, itd.), a sjedinjenje se traži kroz odnos i intimnost.

Na Zapadu je uglavnom istražen zbog svog naglaska na korišćenju seksualne zajednice kao jednog od pokretača buđenja (prosvetljenja). U stvarnosti, samo mali deo tantre ima veze sa seksom, i to samo kao način da se stopi sa božanskim. Postoji mnogo veća tantrička disciplina koja se bavi omogućavanjem da se sva osećanja dočekaju sa jednakim prihvatanjem i da svaka osoba postane duboko osetljiva na ono što oseća. Nakon toga, oni su tada u stanju da osete druge i njihove potrebe.

Svaki čovek ima i muško i žensko u sebi. Obično imamo tendenciju da uživamo u jednom aspektu više nego u drugom - to je ono što se zove suština.

Ženstveno kod muškaraca i žena podjednako uživa u toku života i ljubavi, uživa u sposobnosti da uživa u lepoti, prirodi, teksturama, bojama i iskustvima. Punoća je ženski princip. Seksualno govoreći, partner sa ženstvenom suštinom uživa u aspektima predaje, rastakanja i zanošenosti.

Muško kod muškaraca i žena podjednako uživa u kretanju unapred usmerene akcije i svrhe. Vremensko/prostorna mreža linearnog planiranja i razmišljanja muškosti je prijatna. Muški princip je praznina. Kroz meditaciju, gledanje sporta, takmičenje, piće, „zoniranje“ ispred televizora i opuštanje kroz seks aktivnosti su u kojima muško u osobi uživa.

Muškarci i žene imaju obe osobine, ali u polarizovanoj (što znači seksualno orijentisanoj) vezi jedan partner preuzima ženski izraz, a jedan više muški izraz, a radikalne razlike u orijentaciji stvaraju snažan luk seksualnog polariteta. Što su „polovi“ udaljeniji, seksualna privlačnost je jača.

U dugotrajnim vezama, partneri često postaju u velikoj meri isti – počinjemo da volimo iste stvari, radimo iste stvari – tokom vremena, par rezonuje, a ne polarizuje i stoga ima manje seksualne hemije.

Kako ponovo uspostaviti polaritet kada ga nema? Kako stvoriti seksualnu hemiju?

Pogledajte prilog 1295368
jos jedna tema kopirana is kosmopolita,vogue ili tako nekog sraanja
 

Top