Šta je sekta a šta crkva?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A ti mislis da im je to poslo za rukom jer su se drzali katolicke "crkve" ( a turcima njihove)...!?
... pa sto onda nemci nisu postali hrvati jer se i oni kao drze katolicke "crkve"...!?

...ja bih pre rekao "srpski rode (,kao i makedonski i svaki drugi na planeti) - drzite se Boga kako bi opstali u zivotu u svakom smislu reci"...
Reči ti meni sto si se ti uhvatio samo religijski tema?
Da nisi neki kouch?

Pa opipavas teren?
Pazte se ljudi, sekte danas deluju mnogo lakše stupaju u kontakt.

Internetom

Srpski narod se odvodio od crkve!

Hrvatima se to nije zameralo, pa su ostajali uz crkvu i redovno se krstili venčavali u crkvu

Kao i ustav 74te jedino po Srbiju destruktivan
A makedoncima je ocito po tebi bilo cak i nalozeno da idu u crkvu...!? :)

E pa robika to vrijeme je prošlo!
Slazem se,danas je 2023 godina... :kafa:
Samo SPC. A ne brini ti za SRBE i Boga.
U redu,kad ti to kazes...:D

Nijesu srbi krvoloci u genima ko jasenovacka bagra krvolocna
Licno smatram da to nisu narodi nego pojedinci - takvih ima i kod makedonaca,i kod hrvata,i kod srba isto kao sto i u svim narodima ima i dobrih ljudi...

Reči ti meni sto si se ti uhvatio samo religijski tema?
Da nisi neki kouch?

Pa opipavas teren?
Pazte se ljudi, sekte danas deluju mnogo lakše stupaju u kontakt.

Internetom
Dobro si shvatio jedino da sam aktivan jednino na ovom pdf-u...ali i to nije lose za pocetak pa sam ti lajkovao poruku u celini,da te malo ohrabrim. :D

Inace slazem se da sekte deluju u tom njihovom sektaskom stilu,obavijen nekom misterijom koju ljudima prodaju pozivajuci se na neki autoritet kojeg zapravo nemaju...

Vidi, može biti a kako moze biti?

Pa lako

Svako dovođenje nečijeg uma nekom tehnikom u stanje da je taj čovek van svoje potpune kontrole MOŽE DA SE ZLOUPOTREBI

end of story
Ne radi se to yogom, nego propagandom i indoktrinacijom. Isti su metodi sekte kao i onoga cime
smo svaki dan podvrgnuti kako bi bili poslusni u kupovini, da volimo drzavu i naciju i da mrzimo neprijatelje...
Razlika je samo u tome sto u sekti izlaz skupo kosta, izolacijom, svakakvim pritiscima i obecanim paklom...

Ne radi se to yogom, nego propagandom i indoktrinacijom. Isti su metodi sekte kao i onoga cime
smo svaki dan podvrgnuti kako bi bili poslusni u kupovini, da volimo drzavu i naciju i da mrzimo neprijatelje...
Razlika je samo u tome sto u sekti izlaz skupo kosta, izolacijom, svakakvim pritiscima i obecanim paklom...
Mrzimo neprijatelje?

Objasni ko nas to uči, država ili iskustvo?

To bi bilo nešto što je njemu politička stranka uradila? :think:

Dal milicija ima političke stranke tamo zavedene kao sekte?

Primer?
Država nas uči da mrzimo koga? koji su to neprijatelji što nas uče da ih mrzimo?
Po potrebi. Mogu das učiti da su nam neprijatelji, pa kad im to više
nije politički cilj onda će nas učiti da su nam prijatelji, pa posle opet
neprijatelji. Za mojih pola veka ja više ne mogu da popamtim koga
treba mrzeti, a koga ne.

Uglavnom, ne možeš biti vernik i političar istovremeno, jer te
politička stranka uči svemu suprotnom od onoga kako recimo Isus
uči.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back