Šta je roditeljstvo tigrova?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
41.270
Koncept mi je poznat, ali nisam znao da ima i ime.

Roditeljstvo tigrova je strog roditeljski stil koji tera decu da budu akademski odlični po svaku cenu.

Konkretno, roditelji tigrovi imaju tendenciju da mikroupravljaju životima svoje dece kako bi osigurali da će ispuniti njihova visoka očekivanja. Malo je ili uopšte nema prostora za dete da pregovara o tome kako su mu dani planirani jer će roditelj tigar odgovoriti na način „jer sam tako rekao“.

Pristup uključuje ograničavanje socijalizacije deteta sa prijateljima u korist učenja i/ili učešća u vannastavnim aktivnostima visokog statusa, korišćenje emocionalnih pretnji i telesnog kažnjavanja kada se dete loše ponaša, nedostatak poverenja u sposobnost deteta da samostalno donosi odluke i nepoštovanje privatnost deteta.

lk.jpg


Znam neke, a vi?
 
Poruka
15.122
Znam neke, a vi?
Ne znam ja, zna moja stara.
Prijateljica kada je prvi put u zivotu u prvom srednje prosla s 4 bila je izlozena takvoj torturi od strane roditelja (ponajvise starog koji je bio nastavnik) da je to ljeto pukla i nikada se nije oporavila.
Eno je malo-malo lezi na psihijatriji.
Nakon sto su roditelji skuzili sta su napravili, odlucili su njenom mladjem bratu dozvoliti sve.
Danas je pokojni (heroin).
Put u pakao poplocen je dobrim namjerama.
Mislim da bi se moj stari da je zavrsio fakulet jednako tako ponasao kao njen stari prema njoj.
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.