- Poruka
- 24.971
Šta je rešenje političke krize u Srbiji? Rat mitinzima sigurno nije, ali koje je rešenje ove političke krize koja mesecima drma Srbiju?
Хапшења су почела! То је почетак решавања.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Šta je rešenje političke krize u Srbiji? Rat mitinzima sigurno nije, ali koje je rešenje ove političke krize koja mesecima drma Srbiju?
Prvi korak ka rešenju dešava se sutra. Zaseda parlament i usvaja izmene i dopune zakona, kojima ispunjava jedan od glavnih zahteva i prosveta konačno dobija ono što je odavno trebalo implementirati.
Samo jedno.
Prelazna vlada koja bi stvorila uslove za slobodne izbore i onda izbori.
Predsednik neka ostane na funkciji do 2027-e, to mu niko ne osporava. Neka deli medalje i prima agremane kako Ustav i propisuje za njegovu funkciju.
Smanjuju se školarine za 50%, povećava budžet za prosvetu i obrazovanje za 20%, povećavaju se plate zaposlenih u visoko obrazovnom sistemu, uvodi izjednačenje osnovica za plate u obrazovanju od 1. januara, a pokriće se i stalni troškovi univerziteta u celosti, kao i drugih (sporednih) primanja univerzitetskog osoblja.
Sve u svemu, prilično ozbiljna stvar. Uz povećanje plata nastavnicima u osnovnim i srednjim školama, ovo (što sutra sledi) biće jedan od praktično najvećih događaja u kompletnoj istoriji srpske prosvete.
Ako i sve ostane isključivo na samo ovome (a najverovatnije je da neće) može se reći da su studenti izvojevali apsolutno veličanstvenu pobedu, što im Nepomenik i jeste priznao nedavno.
И ја говорим о после избора.Чини ми се да ниси прочитала моју поруку, или да реплицираш неком другом?
Нисам писао ни о каквој влади ПРЕ избора, већ после избора
Систем чини све.Srbi ne vole sisteme. Konacno imamo na raspolaganju celokupan sistem za rusenje.
Meni se cini da je to nekako najmanji problem. Mi volimo da rusimo sisteme i to radimo vrlo strucno i talentovano.
Mnogo veci problem ce da bude sastavljanje novog sistema.
a onda ce tu dodje do problema koji se zove: Srbi ne vole sisteme.
Kad bi nekako moglo da bude sistem, ali da ne bude sistem....
Kad malo razmislim, mi bi najvise kapitalizovali na tome da izvozimo rusenje sistema.
Lepo se organizujemo, naplatimo silnu lovu za operativne i posebne troskove i namene rusenja sisema, masovno odemo na teritoriju gde treba da rusimo sistem - i razbucamo ga ko ludak politiku, kao mace muskatlu, kao svinja masan dzak, ko vepar tarabu, ko buldozer stracaru, ko Panta pitu, kao niko do tada!
resenje je diktatorski-autoritarni rezim AV-a i SNS-a do otprilike tamo 2055-e godine....dok svi ne poumiru od starosti
Ovo nije povećanje plata, tek tako, već budžeta.
Projekti, naučna istraživanja i izdavaštvo, zamrli su zato što je država u zadnjih deset godina u dobroj meri ukinula sve te stvari, odnosno finansiranje za njih.
Fakulteti će imati više para za sve to, uključujući i za sopstveno opremanje.
А ко држи микрофон у руци?Problem sa studentskim protestima je veoma prost: one koji čvrsto drže mikrofon u ruci i određuju ko može da se obrati skupu a ko ne malo, tj nimalo ne zanimaju većinski stavovi učesnika, tj studenata.
Ма како не.Što se tiče SNS, za njih važi isto što i za žute, tj DOS/ProGlas: protiv korupcije se boriš dok si na vlasti, a ne kad te najure iz fotelje, tad je sve kasno.
Pa neka to i kazu a ne da cute kao da ne kazem sta?Промена изборног закона може да се изгласа у скупштини, управо притиском који сад вршимо протестима. И ето нам одмах јасније слике.И ја говорим о после избора.
У скорој прошлости смо имали експертску владу у ЦГ.
Видели смо како се то завршило.
Друго, да би неко вршио власт, он мора бити биран. Ко је тај експерт?
Ко га зна? Ко че гласати за њега? Који програм баштини? Нису људи машине. Одмах се сетим еХпертске Г17!
Ја нисам присталица тога.
И сматрам да је то само губљење времена.
Suptilno *******...tekst star 3 godine se bas danas pojavio na prvoj strani rts-a...
Има истине у томе. Зато и кажем да би то било орочено на годину дана, да се успостави нормална ситуација за изборе, а онда свако за себе. Људи који би били у тој влади, били би јавно кандидовани пре избора, управо да би придобили људе да гласају за ту опцију. Мислим да оваква опозиција, ако опет изађе на изборе разједињена, и даље нема шансе да добије. И онда смо џаба кречили.И ја говорим о после избора.
У скорој прошлости смо имали експертску владу у ЦГ.
Видели смо како се то завршило.
Друго, да би неко вршио власт, он мора бити биран. Ко је тај експерт?
Ко га зна? Ко че гласати за њега? Који програм баштини? Нису људи машине. Одмах се сетим еХпертске Г17!
Ја нисам присталица тога.
И сматрам да је то само губљење времена.
Није у питању само изборни закон, и не верујем да ће ова власт дати услове за фер изборе, колики год да буде притисак. А за насилно рушење власти нисам, и мислим да нема услова за то.Промена изборног закона може да се изгласа у скупштини, управо притиском који сад вршимо протестима. И ето нам одмах јасније слике.
Прво, ја мислим да опозиција не постоји.Има истине у томе. Зато и кажем да би то било орочено на годину дана, да се успостави нормална ситуација за изборе, а онда свако за себе. Људи који би били у тој влади, били би јавно кандидовани пре избора, управо да би придобили људе да гласају за ту опцију. Мислим да оваква опозиција, ако опет изађе на изборе разједињена, и даље нема шансе да добије. И онда смо џаба кречили.
Није у питању само изборни закон, и не верујем да ће ова власт дати услове за фер изборе, колики год да буде притисак. А за насилно рушење власти нисам, и мислим да нема услова за то.
Па ко онда да добије Вучића на изборима?Прво, ја мислим да опозиција не постоји.
Данашњи догађаји то потврђују.
Веровала или не, имамо ми више него довољно способних и паметних људи који неће да се прљају бавећи се политиком.Друго, веровао или не, ми немамо толико независних експерата.
Како тачно треба променити изборни закон, да би то покренуло промене?Наравно, није само изборни закон, али промена истог је потребан услов, не кажем да је довољан.
И мора бити прва тачка промена.
Јер без тога, никад се наша политичка сцена неће очистити од паразита.
Дакле, демократски начин и једини, а да не укључује насиље.
Изнедриће се неки нови људи, мало неки стари, не може другачије.Па ко онда да добије Вучића на изборима?
Веровала или не, имамо ми више него довољно способних и паметних људи који неће да се прљају бавећи се политиком.
Како тачно треба променити изборни закон, да би то покренуло промене?
И ти верујеш да ће нам Вучић и ова власт то омогућити?Скупљање потписа, медијска кампања, доступност медија свима подједнака, меритократија у равом смислу речи.
Овако, трговина почиње од скупљања гласова.
Ено гледам данас у Скупштини, ко су они ликови из тих неких социјал-демократија, неке странке никад чула за њих, ко гласа за те људе, ко им даје потписе за излазак на изборе???
Е па то је изборни закон који дозвољава фантомске странке јер омогућава нетранспарентност.
Овако, кад су сви кандидати јавни, на тв-у, кад их видимо како мисле, шта промовишу, онда знамо и за кога гласамо.
Мораће, ако неће крв.И ти верујеш да ће нам Вучић и ова власт то омогућити?
Ако он то уради, ја ћу први да гласам за њега.Мораће, ако неће крв.
Иде се у том смеру.
Мораће, ако неће крв.
Иде се у том смеру.
GOTOV JEEEE!!!
Изнедриће се неки нови људи, мало неки стари, не може другачије.
Па кад неће, онда добијеш гомилу ретарда који хоће да се баве политиком.
Али и даље су то анонимуси које нико неће бирати, који не приоадају партији некој, којима се не зна усмерење и на концу да ли че поптено радити за плату. Овако, припадаш странци, твој забрљао, странка бива кажњена на изборима.
Те експертске владе су увек биле слаба карика.
Скупљање потписа, медијска кампања, доступност медија свима подједнака, меритократија у равом смислу речи.
Овако, трговина почиње од скупљања гласова.
Ено гледам данас у Скупштини, ко су они ликови из тих неких социјал-демократија, неке странке никад чула за њих, ко гласа за те људе, ко им даје потписе за излазак на изборе???
Е па то је изборни закон који дозвољава фантомске странке јер омогућава нетранспарентност.
Овако, кад су сви кандидати јавни, на тв-у, кад их видимо како мисле, шта промовишу, онда знамо и за кога гласамо.
Ја још не губим наду јер се надам да ће притисак од периферије ка центру уродити полодом, ако ме разумеш.Ако он то уради, ја ћу први да гласам за њега.
Али склон сам да не поверујем у такав развој догађаја.