Sta je razlog nezainteresovanosti za uredjenost zivota u Srbiji?

Umri_muski

Legenda
Poruka
70.972
Ako iskustvo pokazuje da ako imas losu vlast, imas i lose uredjenje i lose funkcionisanje za vecinu , a odlicno za bogacenje manjine, zasto ljudi i dalje ostaju nezainteresovani da traze ili zahtevaju da izabrana vlast bude odgovornija ili bolja, vise angazovana, vise produktivna..

Jasno je da je prvi uslov , isplativost za manjinu opravdanje koje je dobro ali toj manjini , nekolicini...
Ali zasto ostali vole da zivotare i cuti smrdi princip....

Jedno od objasnjenja psihologa je da je ponudjeno ustvari u nivou sposobnosti svih gradjana Srbije pa i ne vide da moze bolje..
Jel to stvarno slucaj?

Nije bolje u nekim drzavama , npr USA , imaju 10 000kvadratnih milja napustenih rudnika a imaju cak i jedno jezero prepuno sumprone kiseline, a povece jezero...

Azijske sve slabije, ali Africke zemlje cesto dolaze kao primer gde se napravi katastrofa zato sto je neki politicar ili vise njih ili cela vlada odradila nesto za svoje cose....
Imali su cak i slucaj leka koji pogorsava simptome side da bi lakse uocili ko od stanovnika ima sidu a ko ne...Zamisli taj nivo slobode prema narodu..

Cak sta vise, ja bih odustao od toga da menjamo vecinu.
Prvo to je nasilje.
Drugo nije prirodno , praviti od glupih i lenjih nesto sto im nije prirodno.
Ako su glupi i lenji....ili vaspitani kako ti kazes..

Trece svaka osoba , ovo iz prakse, tezi da logicki da se postavi u svoje prirodno vaspitno stanje....tj kad uredis ponasanje u nekoj firmi , sa vrlo malo promena, dakle minimalno da jedva zaposleni primete....npr da se redovno ocisti radno mesto posle rada , eto toliko malo, opet ce se posle nekog vremena vratiti onaj nacin ponasanja , ne na tom potezu nego negde drugde, koji odgovara logici i vaspitanju koje zaposleni ima...

To vazi i za druge stvari...
Uvek se tezi da ponasanje bude uskladjeno sa logikom osobe i prioritetima koje osoba ima sama po sebi...bilo na poslu bilo kuci...ili prema drugima..

Moze se zahtevati i naterati osoba da bude pedantna na poslu , raznim postupcima, ali tu mora stalno da visi teska kazna i stalna primena kazne, bez ovog drugog ne moze ovo prvo....
Zato kazem onda je to vec nasilje...dzabe pravis od babe devojku , iako je moguce...ali onda imamo stalnu stresiranost osobe...radi ono sto joj je napor...
Da , moze se ostvariti i visegodisnja karijera, osobe se natezu da su sposobne nesto sto neko moze sa malim prstom , samo zbog plate npr, a osoba crkava od opterecenosti...

Nesto slicno kao u nasoj politici, imamo nesposobne koji se ubise od rada a ne mogu , nije im blisko ni razmisljanje ni neko bolje organizovanje..

Jeste na kratak period , max godinu dana....ali posle ne mogu vise...
Onda je bolje resenje promeniti svoju poziciju gde zivis...
Jeste kazna, ali ne mozes ti od mnogo pajsera da pravis industriju koja nije za takve..
Pravis ono sto je za vecinu...
Ali da malo evoluira, bar malo inace se desava ovo sto se desava u Srbiji ...
Na kraju ce doci neka druga populacija koja ima kvalitete koji ce jednostavno istisnuti domace stanovnistvo...
A ratoljublje vise ne moze da prodje kao sto je prolazilo u prosla dva veka..
Iako svi ratuju , opet srpski princip jednonacionalnog ne moze proci...

aha, znaci narodna vecina ne valja sad
Ko daje hiljadarku panduru kad prekrši neko saobraćajno pravilo, ko daje 100 evra lekaru da ga gurne preko reda, ko vozi pijan ili uduvan i tako ugrožava sve u saobraćaju, ko baca smeće u prirodu posle prvomajsko roštiljanja, itd itd

Većina u narodu ili neki tamo novi, dovedeni?

Inače se za sve to navedeno u normalnim zemljama dobije uput za psihijatra. A teško će neko koga roditelji nisu tako naučili, da bude takav. 90% stvari ide odatle.

Možda je i problem u tome što i obični ljudi treba da budu bolji? A znamo da se ljudi veoma retko menjaju kad se formira ličnost. Neki prosto vole da žive u mulju, sa što manje zakona i pravila.

Kako promeniti većinu? Preko noći i bez temeljnog obrazovanja i vaspitanja - nikako.
Неки су навикли да живе у говнима и власт их популистичким и лажним патриотским причама уверавају да је то добро за њих, а да ван Србије су још већа говна.

ovo je dobro pitanje..Skoro sam video jednu poruku gde se zena zahvaljuje iz dna duse medicinskom osoblju sestrama doktoru na odeljenju za plucne bolseti..Namerno ne lociram jer puno je takvih odeljenja ..Zena je posle pohvale osoblja postavila i slike gde oni rade i na sta to lici..Hodnici sa odranim plocicama do betona a sa palafona vise zice i ljuspe od kreca iz proslog veka..Pitao sam se kako to oni koji treba da vide ne vide? a onda kazem mozda bi trebalo ljudi sami da se organiziju i popravice tamo kupatilo ,okrece ..poprave prozore i shvatim da je to nemoguce. ne mozes ti sa nekom ekipom da udjes i sredis bolnicu .Ako pitas zasto ?naici ces na otpor jer se pravis pametan i nije to tvoj posao i "znamo mi ko je on on to radi zato sto...' i tako.. dodjes do zakljucka koji ti se namece

ovo je dobro pitanje..Skoro sam video jednu poruku gde se zena zahvaljuje iz dna duse medicinskom osoblju sestrama doktoru na odeljenju za plucne bolseti..Namerno ne lociram jer puno je takvih odeljenja ..Zena je posle pohvale osoblja postavila i slike gde oni rade i na sta to lici..Hodnici sa odranim plocicama do betona a sa palafona vise zice i ljuspe od kreca iz proslog veka..Pitao sam se kako to oni koji treba da vide ne vide? a onda kazem mozda bi trebalo ljudi sami da se organiziju i popravice tamo kupatilo ,okrece ..poprave prozore i shvatim da je to nemoguce. ne mozes ti sa nekom ekipom da udjes i sredis bolnicu .Ako pitas zasto ?naici ces na otpor jer se pravis pametan i nije to tvoj posao i "znamo mi ko je on on to radi zato sto...' i tako.. dodjes do zakljucka koji ti se namece
ma covece, nema za bolnice, pa nije bolnica stadion ili ekspo gde se pare peru, valja droga i lake zenske, ajde kako da se pokradu pare za pisljivo krecenje? nije u av-ovom interesu da se bolnice odrzavaju, nego kupleraji, i narodu igara, zaludjivanje na malim ekranima, pa ti badava kreci, i da ti kazu - badava ste krecili
Problem je u apatiji, sebicnosti, korumpiranosti, razdvojenosti, nepatriotizmu....
ovaj tvoj niz i nema neke logike, zasto bas ovaj redosled, i ovaj niz
Ko daje hiljadarku panduru kad prekrši neko saobraćajno pravilo, ko daje 100 evra lekaru da ga gurne preko reda, ko vozi pijan ili uduvan i tako ugrožava sve u saobraćaju, ko baca smeće u prirodu posle prvomajsko roštiljanja, itd itd

Većina u narodu ili neki tamo novi, dovedeni?

Inače se za sve to navedeno u normalnim zemljama dobije uput za psihijatra. A teško će neko koga roditelji nisu tako naučili, da bude takav. 90% stvari ide odatle.
to si pobrkao stvari ozbiljno, odakle se cisti riba

ako vlast stimulise korupciju i gaji je i neguje, pa naravno da ce ona da se razvije do same ulice i najnizih struktura, ali je pocela od najvisih struktura, ustavnog suda itd

zna se odakle se cisti riba, od glave, ali korumpiranoj vlasti odgovaraju takvi kao ti da krive narod, zato i kazasmo da menjamo narod, dovedeni ce da bude bolji, i sam kazes

ne mozes da se bavis saobracajnim prekrsajima dok pustas glavnog narko bosa sa nanogicom - jel ti shvatas o cemu mi pricamo? o kojim parama se ovde radi, balo te 1000 dindzi. 100 evrica, si normalan? pa narkomafija to i hoce, zezaj se sa pandurima, podmicuj,. a ona ce da radi kao i do sada
a ako vec lete glave, pa zasto se ne bi krale i milijarde i zaduzivala srbija, da se neki obogate, pa nikoga nisu ubili, sta fali? e tako vucic brani svioju kamarilu, pa ti pljuj po narodu koji ne valja, av-ov si korisni idiot... vucic ce da istrebi nevaljali narod, ja sam zdimio samo, treba me apsi tu kao brkica i sad i advokate cujem nekog utamnicio za glupost

Poslednja izmena:

Back