shaddow:
Uuuuu čoveče, al si ti besan... :shock: A ko to pljuje po ostatku Srbije?!?!?
Ja sam iz Beograda i nikada mi nije bilo važno ko je odakle. Međutim, primetio sam da upravo ljudi koji nisu iz Beograda, koji su u Beograd došli iz nekog drugog grada stalno naglašavaju odakle su, ko im je zemljak i slično. Da li se tu ipak radi o kompleksima?
Dobar covek je dobar covek,bio beogradjanin ili ne. Ima ljudi koji kad dodju sa strane u Bg,uklope se super,svi su ok prema njima,a i oni su ok i u lepim odnosima prema beogradjanima!Dok ima i onih koji pljuju po Bg-u i beogradjanima,i prema njima beogradjani onda naravno nisu prijateljski raspolozeni i logicno je da ce da teraju kontru i braniti svoj grad!Naravno i medju beogradjanima ima drkadzija da nekazem koji mislie da su "uvatili boga za *****" ako su beogradjani pa prozivaju i pljuju ljude sa strane bez ikakvog razloga!
E sad,sa druge strane ima beogradjana koji kad odu negde sa strane sasvim ok se ponashaju,onda se lepo i oni uklope i svi ih prijateljski prihvate!Naravno ima i onih koji kad odu van Bg-a shire da nekazem muda i misle da su face shto su beogradjani!A opet sa druge strane ima ljudi iz unutrashnjosti koji iz cista mira prozivaju i pljuju beogradjane!
A toj prici "SRBIJA RADI - BEOGRAD SE GRADI" ima istine,ali drugi put o tome!
shaddow ,mislim da se tu ipak neradi o kompleksima.A evo ti i dokaza za to!Ti recimo odesh u lupam - Knjazevac.I tamo sretnesh nekog i upoznash i ispostavi se da je beogradjanin!Da li cesh ti njemu reci gde si zemljak,gde zivish u Bg-u?Jel poznajesh tog i tog,gde izlazish i sa kim se druzish? .... naravno da NECES....! Zar ne?
A zashto necesh ? ... Pa iz prostog razloga zato shto je Bg toliko veliki i velicine je kao 100 Knjazevca ili 50 Lazarevca.I nishta nije cudno i interesantno da beogradjanin sretne bilo gde u Srbiji beogradjanina pa i u svetu.Jedino mozda(mada i to teshko)ako zivite u komshiliku(istom naselju) pa se do tada niste znali ili ste se znali samo iz vidjenja(napr. na Karaburmi)pa ce te se raspricati malo.
A ljudi iz unutrashnjosti kada se sretnu u Bg-u(ili u svetu negde)a iz istog su mesta negde u Srbiji(napr. iz Priboja)naravno da ce da se raspricaju,iz kog si dela grada,dza-bu,gde si zemljak,shto je mali ovaj svet itd. jer su napominjem MNOGO manje sanse da se ljudi iz unutrashnjosti(iz istog mesta konkretno)sretnu u Bg-u nego beogradjani u unutrashnjosti!
Bla,bla....i sve se to tako vrti u krug,opet se vracamo na pocetak!
I sve se to tako vrti u krug citavu vecnost!
Ja sam iz Lazarevca koji je udaljen sat ili 55 km od Bg-a i koji je prigradska opshtina grada Beograda,shto neznaci da sam ja beogradjanin,ali volim Bg-a,ziveo sam tamo 3 godine,zavrshio shkolu,prema svima sam OK,a i beogradjani prema meni!
REZIME - Ljude treba deliti na dobre i lose a ne na beogradjane,novosadjane,nishlije,kragujevcane,uzicane,valjevce,zajecarce..itd.
Kod nas u odeljenju u srednjoj nikad nismo pravili tu podelu ko je odakle,uvek je sve bilo na prijateljskom nivou!Tako da....