Šta je problem sa rukama u džepovima?

verovatno to pravilo datira iz prošlosti - da neko ne potegne oružje... pa ruke moraju biti na videlo
to je neka moja teorija...

gomila "bonton" etikecije je puko proseravanje ljudi kojima je bilo itekako dosadno

- - - - - - - - - -

izbjegavanje kontakta očima definitivno znači manjak samopouzdanja...100%

moze da znaci I manjak ..zainteresovanosti ;)

To je odlika nepostovanja prema sagovorniku a takodje se u psihologiji smatra da nesto krijes od sagovornika.A i nije po bontonu.
Sad mozda to tebi deluje ugodno,nabijes ruke u dzepove kao neki tutumrak i pricas sa covekom i mozda razgovr ljudi dok drze ruke u dzepovima deluje kao nesto sasvim normalno ali pogledaj nekada sa strane neke ljude dok to rade i videces da je to stvarno ruzno.
I osnovni nivo kulture je da dok hodas ulicom sa rukama u dzepovima i javljas se nekome u tom trenutku izvadis ruke iz dzepova.

To je odlika nepostovanja prema sagovorniku a takodje se u psihologiji smatra da nesto krijes od sagovornika.A i nije po bontonu.
Sad mozda to tebi deluje ugodno,nabijes ruke u dzepove kao neki tutumrak i pricas sa covekom i mozda razgovr ljudi dok drze ruke u dzepovima deluje kao nesto sasvim normalno ali pogledaj nekada sa strane neke ljude dok to rade i videces da je to stvarno ruzno.
I osnovni nivo kulture je da dok hodas ulicom sa rukama u dzepovima i javljas se nekome u tom trenutku izvadis ruke iz dzepova.

I sad neko treba sebe da prisiljava da trpi I tolerise nakog ko ga davi gusi I smara jer je to po ..bontonu? :dontunderstand:

Takva navika ili nameran gest je pomalo džiberski. Po meni u istu kategoriju spada i skrivanje tel. broja i uvek mi je bilo zadovoljstvo odbiti takav poziv...

Evo kako to radi džiber Bili:

335503_20130424reutersyonhapseouldi004951046_f.jpg

izvor

Poslednja izmena:
I sad neko treba sebe da prisiljava da trpi I tolerise nakog ko ga davi gusi I smara jer je to po ..bontonu? :dontunderstand:

Ne,ali...ja pricam sa tobom i zasvrbi me nos i sa zadovoljstvom zabijem prst u isti i krenem da kopam po njemu.To nije po bontonu ali zasto bi meni smetalo tvoje prisustvo i zasto bih prisiljavao sebe da trpim jer to tebi smeta.
E tako ti je i sa rukama u dzepovima.

Ne,ali...ja pricam sa tobom i zasvrbi me nos i sa zadovoljstvom zabijem prst u isti i krenem da kopam po njemu.To nije po bontonu ali zasto bi meni smetalo tvoje prisustvo i zasto bih prisiljavao sebe da trpim jer to tebi smeta.
E tako ti je i sa rukama u dzepovima.

ako meni tvoje prisustvo ne smeta nece mi smetati ni da procackas nos koji te svrbi zar ne..ipak muka je to ima prednost ha ha

zavisi od govora celog tela. ako su leđa povijena, glava uvučena u ramena, osoba izbegava pogled, takvoj osobi pripisuju asocijalnost, nelagodnost, nekomunikativnost. ako osoba ima pravilno držanje, izbačena prsa ("trbuh unutra, prsa napolje!" ako se neko seća toga) zabačenu glavu, kad do izzražaja izbačena brada, jedna noga ispred druge (prednji raskoračni stav) i još ako mu se okrene jedna strana pa ga se gleda preko ramena, kao u prolazu, to je stav oholosti, prezira prema drugoj osobi. telom se može mnogo toga reći, ispričati celu priču.

Back