Потребно је да се људи врате далеко у прошлост кад се живело у складу са природом. Мада никад на планети неће бити трајни мир као ни трајни немир....увек ће то да се врти у круг.
Dok ne pozelenimo.Pa, nije crno koliko znam ni mnogim nacijama koje zive tamo.. I Hitler je bio oličenje zla, pa nasi trce u Svabiju samo tako, retko ko se vraca ovde.. Zato i kazem ne postoji crno i belo, sve su to nijanse sivog i dokle tako. Bila sam ubedjena da je gotovo sa ratovanjem, da smo dostigli neki visi nivo svesti. Planeta pripada svima nama. Ne pripada ni Bjadenu, ni Putinu, ni Hitleru, ni Makronu. Ali obican narod to nikako da shvati
Prilično si pismena. Radi na tome da i vrediš više. Ako treba odseli....daleko..Jao, nemojte o robovlasnistvu, pa da li ima vecih robovlasnika, nego ovde, upravo dodjoh sa posla, posle smene od 9 sati i naravno, neplaćenog prekovremenog rada, bus sam cekala okruglo pola sata, smrzla sam se kao ona stvar, sve to za 1500 din-pakla cigara, slatkis za klince i dorucak ujutru, od 6 u prvu smenu. Rad na crno, naravno, jer nema se za doprinosenismo mi kompetentni da nazivamo bilo koga robovlasnicima
![]()
Ako cemo mastati, treba da se vratimo na pred hriscansku proslost gde je Slovenskim nacijama Bog bio priroda i njeni fenomeni. A ne ovaj obrezani jevrejin iz pustinje sto je umro za sve nasПотребно је да се људи врате далеко у прошлост кад се живело у складу са природом. Мада никад на планети неће бити трајни мир као ни трајни немир....увек ће то да се врти у круг.
Prilično si pismena. Radi na tome da i vrediš više. Ako treba odseli....dalekoiJao, nemojte o robovlasnistvu, pa da li ima vecih robovlasnika, nego ovde, upravo dodjoh sa posla, posle smene od 9 sati i naravno, neplaćenog prekovremenog rada, bus sam cekala okruglo pola sata, smrzla sam se kao ona stvar, sve to za 1500 din-pakla cigara, slatkis za klince i dorucak ujutru, od 6 u prvu smenu. Rad na crno, naravno, jer nema se za doprinosenismo mi kompetentni da nazivamo bilo koga robovlasnicima
![]()
Marsovac dolazi.Posto svi zauzimaju neke strane, svi znaju sta bi trebalo i kako bi trebalo, ko je u pravu, ko nije, jel ima ikoga na ovom svetu ko bi stvarno, ali stvarno zeleo mir. Nekako mi se cini da se vecina ljudi u dubini duse nasladjuje tudjom nesrecom, iako to ne bi priznali nikad. Sta je potrebno da se desi da bi zivot na ovoj planeti stvarno bio kao sa reklame za banku? Da se svi slazi i Amerika i Rusija i Nemacka i otkud znam, svi? Neki vanzemaljski napad? Ili neka bolestima Gora od korone, jer je nekako u jeku pandemije stvarno bila opipljiva empatija i saosecajnost, svi su se pomagali koliko toliko. Stvarno mi nije jasno sta treba da se desi
Nije svako za to.Сваком по 40 хектара земље, двадесет крава, опремљено домаћинство и ето.
Nije svako za to.
Ali da. Poljoprivreda u dobrom sistemu je potrebna. Industrija.
Meni je tečni jogurt bolji od gustog. Ali novim generacijama je voćni uglavnom omiljeni.
Tehnologija vodi tetris. Svi mi smo samo pločice. Iako ima i magična komponenta, kad ne slažemo samo da bi slagali nego i zaista da budemo zadovoljni i radostni u tom pomeranju svoje slobodne volje. Svrsishodne. Deca su najveća radost a opet nisu.
Uslovno rečeno slobodne volje. Nema svako isti koren(znanje, ulogu) ili potrebu.
Ringišpil. Da. Duga.
Pa sadašnja poljoprivreda je bila fantazija do pre samo 20tak godina. A tek 50tak ili 100.Moram da dodam uz gornji komentar ... Bez neke fantasy tehnologije![]()
Ma, ja ne kukam, samo iznosim cinjenice. Pismena jesam, skolovana jesam, za mnoge stvari sama sam kriva sto su takve kakve su, a za neke nije samo moja krivica, vec krivica svih nas.Prilično si pismena. Radi na tome da i vrediš više. Ako treba odseli....daleko..
Mada imaš klince. Vrediš itekako.
.
Najlakše je kukati. Zato imamo kvazi elite kakve imamo. Svi su slegli sa ramenima.
Primer ti je krstarica, sve je automatizovano osim sadrжaja, onih koji održavaju sadržaj, i nas korisnika. Tu se postavila granica.Ma, ja ne kukam, samo iznosim cinjenice. Pismena jesam, skolovana jesam, za mnoge stvari sama sam kriva sto su takve kakve su, a za neke nije samo moja krivica, vec krivica svih nas.