Šta je potrebno da neko postane Svetac ili svetkinja?

Goldbrau

Primećen član
Banovan
Poruka
912
Kakvi su kriterijumi u priznavanju i proglašavanju Sveca i svetkinja ?

Šta, zbog čega neka osoba treba da zavredi da nakon svoje smrti postane sveta ličnost ?

Po dobrim delima, blagosti, grešnosti i pokajanju, po molitvi, blaženom izrazu lica...?

---------------------

Inače, svetac ili svetkinja se postaje proglašenjem crkve i sveštenstva, pa je ujedno pitanje koji su to uslovi za takav postanak

Šta, zbog čega neka osoba treba da zavredi da nakon svoje smrti postane sveta ličnost ?

Po dobrim delima, blagosti, grešnosti i pokajanju, po molitvi, blaženom izrazu lica...?

---------------------

Inače, svetac ili svetkinja se postaje proglašenjem crkve i sveštenstva, pa je ujedno pitanje koji su to uslovi za takav postanak
Da da pare crkvi.

---------------------

Ako si ubijao i klao zene i druge civile u drugom ratu, onda bi morali da te streljaju komunisti...Jedino tako...

---------------------

Kod nas je to vise politicki, ako si bio neki faktor, kralj u ucinio za crkvu. Kod latina mora da ima dokazano cudotvorstvo....
Kod nas se priznaju i mucenici, isto kao kod Latina... mucenik kod Latina, ne mora da bude cudotvorac.
potom jurodivi, no ne vidim da je to vise aktuelno Kod latina jurodivi ne smeju da se diraju, a ove nase
boli uvo nek ih trpaju u ludnice pa od njih da prave mucenike ili ateiste ČP

Molim da svece ne svodite na vulgarno, imajte minut vremena i koju sekundu više za ljude koju su po ljudskom zakonu zaslušili svetačko!
Vi niste naučili da oprostite i čoveka doživite u njegovom najsvetlijem trenutku.
Imate sebi dat kredit da patrijarha kritikujete, da ga blatite i mrzite, izvrgavate ruglu!
Gospodo, koliko smo jadni i bedni, ovako, nikom spremni da oprostimo!

Ostavite se kritikovanja patrijarha... Kakvi ste vi, lično?
Da smo bolji, boljeg bismo i patrijarha imali!

Molim da svece ne svodite na vulgarno, imajte minut vremena i koju sekundu više za ljude koju su po ljudskom zakonu zaslušili svetačko!
Vi niste naučili da oprostite i čoveka doživite u njegovom najsvetlijem trenutku.
Imate sebi dat kredit da patrijarha kritikujete, da ga blatite i mrzite, izvrgavate ruglu!

Imali smo Svetog Pavla, vozio sam se sa njim u troli i pratio gde drzi Liturgije ČP
Bogorodicina Crkva na Vracaru mu bila omilljena ČP

Ustvari... šta ja znam....
Ne znam ništa.
Neka....

Veća je nagrada za one koji vole patrijarha Porfirija, nego što je bila za one koji vole patrijarha Pavla, onako... tek sput. :)
Ma kakav Porfirije, vidis da se sluzi ulicarskim jezikom ČP
1643306436-novak-djokovic-750x604.jpg

Ko je na ovoj temi kritikovao patrijarha?

Pa da, njoj ne smeta sto se zlocinci proglasavaju za svece i sto se kler bahati ČP
Njoj su uzori AI i Porfirije ČP
I onaj prevarant Miroljub Petrovic ČP
Patrijarh Porfirije i MP su makar pravi ljudi koje u svako doba dana mogu da nađem, da isključim AI.
U svakom slučaju, hvala osobi koja me je zezala privatno, ne znam na koji način je došla do mene.
Učim još o ovom svetu... gde ljudi ne prezaju ni od čega, bukvalno... i nadaju se da ih Bog vidi na konto toga.

Back