aeternum
Veoma poznat
- Poruka
- 11.669
Ne kapiras sta znaci biti svemocanNe moze da napravi drugog Boga, jer je Bog samo jedan. Dakle nije svemocan...
Ne kapiras sta znaci biti svemocanNe moze da napravi drugog Boga, jer je Bog samo jedan. Dakle nije svemocan...
Znaš kako verujem, ali kad danas neko kaže "Ja i Otac smo jedno" znaš kuda to vodi?Ako veruješ u Božijeg Sina, Isusa koji je istovremeno Sin i Bog..
Pravoslavna i protestantska se poprilično razlikuju.nije šija neg je vrat
ja ne znam koliko bi trebalo, ali eto vidiš da ima neslaganja.
kako onda može biti božija reč? čiju božiju reč da prihvatimo pravoslano-protenstantsku ili rimokatoličku?
na sz, mislim da isti broj knjiga koriste obePravoslavna i protestantska se poprilično razlikuju.
Glavna razlika je sto protestantske crkve nisu oslikane, dakle smatraju da su freske i ikone idolopoklontsvo, koliko kapiram...Pravoslavna i protestantska se poprilično razlikuju.
Ne koriste isti broj. Protestanti ne priznaju defterokanonske.na sz, mislim da isti broj knjiga koriste obe
Vidim koliko je pravedan. Potop i tu smo završili priču o pravednom Bogu.Moj Bog se ponaša totalno ispravno. On je napravio sve savršeno, ali pošto je pravedan dao je ljudima slobodan izbor.
SZ je pun mana, ali ne Božijih.
Ne, Bog nema mane.
Poruka je automatski spojena:
Nikako, ali si rekao da Bog preti, pa otkud znam možda imaš neko iskustvo kad ti je pretio.
To je pravednostVidim koliko je pravedan. Potop i tu smo završili priču o pravednom Bogu.
Nema dobrih ni zlih, svet je poglavito zao dok je dobro uzrokovano unistenjem, samo zlo, tj privid dobra. Bilo kakvo unistenje je zlo samo po sebi..To je pravednost
zli dobijaju kaznu unistenja
a dobri vecni zivot
nema u tvojoj glaviNema dobrih ni zlih, svet je poglavito zao dok je dobro uzrokovano unistenjem, samo zlo, tj privid dobra. Bilo kakvo unistenje je zlo samo po sebi..
sa time da je svako za sebe dobar, pa je unistenje onog drugog za ovog prvog dobro i obrnuto. Zlo i dobro je relativna kategorija.nema u tvojoj glavi
eto kak one umes da razmisljas
unistenje zlog je dobro
a unistenje dobrog je zlo
Bog ne tolerise i ne podnosi greh i to je ljudima jasno dao do znanja.Ljudi su odbacili to Bozje otkrivenje i krenuli na gresan put. Bog je opomenuo gresan svet da ce biti unisten ukoliko se ne vrati sa svog zlog puta i dao im je jos 120 godina da se poprave ali ljudi su odbacili taj zadnji Bozji poziv za spasenje...Jedino je jedan covek i njegova porodica NA CITAVOJ PLANETI bila verna Bogu i stoga su jedino oni bili spaseni.Vidim koliko je pravedan. Potop i tu smo završili priču o pravednom Bogu.
znači bog se malo zbunio pa nije baš siguran koje knjige da stavlja u njegovu rečNe koriste isti broj. Protestanti ne priznaju defterokanonske.
aha po bibliji taj potop se desio pre 4000 godina, a jel bog znao da su postojali i drugi narodi osim semitskih?"...A Gospod reče: neće se duh moj dovijeka preti s ljudima,
Obaveze koje su ljudi imali prema Bogu su u pocetku bili svima dobro poznati jer su ocito bili zapisani "u njihova srca" ali su nazalost neki odlucili da sve to ignorisu i da idu 'svojim putem" ( citaj - putem otvorenog greha).aha po bibliji taj potop se desio pre 4000 godina, a jel bog znao da su postojali i drugi narodi osim semitskih?
ili je samo podavio nijih pošto se družio samo s njima?
nije kod svakog naroda ista etika, u nama je zapisana dualnost (o tom zakonu sam ti pisao) o dobrom i lošem. muslimanima je dozvoljeno kao i kod starih jevreja poput davida i solomona da imaju više žena i to je pred gospodom bilo dobro, grešim li?Obaveze koje su ljudi imali prema Bogu su u pocetku bili svima dobro poznati jer su ocito bili zapisani "u njihova srca" ali su nazalost neki odlucili da sve to ignorisu i da idu 'svojim putem" ( citaj - putem otvorenog greha).
ajde pogledaj etimilogiju pretpotopnih ljudi, samo jevrejska sem adama (od glavne linije) a i adam vuče semitski koren.Ono sa "semitskim narodima", iskreno,deluje kao da si "istresao iz rukava"jer mislim da svaki dobar poznavaoc Pisma moze potvrditi da se je jevrejski narod,izrailj,na svetsku scenu pojavio ( citaj - etablirao kao zasebni etnikum) NAKON potopa !!!
Sale,Sale,ovde Zemlja,gde si to otisao prijatelju...!??nije kod svakog naroda ista etika, u nama je zapisana dualnost (o tom zakonu sam ti pisao) o dobrom i lošem. muslimanima je dozvoljeno kao i kod starih jevreja poput davida i solomona da imaju više žena i to je pred gospodom bilo dobro, grešim li?
Isus je jasno rekao da ono sto su tokom vremena radili jevreji NIJE BILO U POCETKU TAKO sto ce reci da su pravili neke improvizacije 'na svoju ruku"...poput davida i solomona da imaju više žena i to je pred gospodom bilo dobro, grešim li?
a onda isus dođe i kaže: ma samo pomisli već si zgrešio u srcu svom.
gospod biblijski menja moral vremenom. nekada je incest bio blsgosloven, sada je po meni najveća boleština.
tako da ti argument pada u vodu
Ono sa "semitskim narodima", iskreno,deluje kao da si "istresao iz rukava"jer mislim da svaki dobar poznavaoc Pisma moze potvrditi da se je jevrejski narod,izrailj,na svetsku scenu pojavio ( citaj - etablirao kao zasebni etnikum) NAKON potopa !!!
Dobro,kad ti kazes tako...mada se meni pre cini da ti pojma nemas o cemu TI govoris ( a jos manje JA)...ajde pogledaj etimilogiju pretpotopnih ljudi, samo jevrejska sem adama (od glavne linije) a i adam vuče semitski koren.
nisam video nekog pavela, sredoja, mišiku, si đi pinga, nagasakija itd
tako da ti i taj argument pada u vodu
ajde polakoSale,Sale,ovde Zemlja,gde si to otisao prijatelju...!??
Govorimo o vremenu PRE potopa...
A odkud tebi ideja da su to bila JEVREJSKA imena...!?? U nasim se krajevima se u zadnje vreme veoma cesto koriste imena David i sta to treba znaciti,po tvojoj logici,da su makedonci odjednom postali jevreji ???ajde polako
i što jednostavnije
ti kažeš da su jevreji nastali nakon potopa. (to je tačno-po bibliji)
a ja ti kažem otkud pretpotopnim ljudima jevrejska imena kada nisu postojali (uopšte semiti-po bibliji)
![]()
A pitanje koje ti ga nisam odgovorio bese...bese... izvini,a koje to bese pitanje ???a zašto da pojednostaviš kad možeš da zakomplikuješ da bi pisao nešto što nema veze sa predmetnom raspravom da pokriješ ne znanje odgovora ovog jednostavnog pitanja.
Pre bih rekao da je Biblija nuklearna fizika za onog koji je citao samo zutu stampu i mozda ponekad koji drugorazredni strip...ali eto,nek ti bude po tvom...čitaj etimologiju imena
danijel, mihael, marko, enoh, lameh, set, enos..
pa onda
miodrag, ljubomir, bogoje, božidar...
za onog ko je čitao samo bibliju ovo je nuklearna fizika
idi čitaj psaltir, počni od prvogPre bih rekao da je Biblija nuklearna fizika za onog koji je citao samo zutu stampu i mozda ponekad koji drugorazredni strip...ali eto,nek ti bude po tvom...![]()
ti si se malo zbunio posto ne znas Biblijuznači bog se malo zbunio pa nije baš siguran koje knjige da stavlja u njegovu reč![]()
Ljudi su potop uklopili u Bozji plan posto nisu verovali da je prirodna nepogoda. Ko kad bi sad nekom uraganu ili cunamijuaha po bibliji taj potop se desio pre 4000 godina, a jel bog znao da su postojali i drugi narodi osim semitskih?
ili je samo podavio nijih pošto se družio samo s njima?