- Poruka
- 27.770
Bože, kako ste vi nastavnici kruti i isključiviЗа „нумем” двојка, за било које рјешење кечига ко врата!![]()

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Bože, kako ste vi nastavnici kruti i isključiviЗа „нумем” двојка, за било које рјешење кечига ко врата!![]()
Je l znaš ti otkad mi učitelji kukamo na ovakve i slične udžbenike iz matematike? I ništa.. ja sad primenjujem samo ono što mi ima logike i ono što je suština matematike, preskačem nebuloze nalik ovima u udžbenicima.
И? Како ти дјеца рјешавају то с папирића?Je l znaš ti otkad mi učitelji kukamo na ovakve i slične udžbenike iz matematike? I ništa.. ja sad primenjujem samo ono što mi ima logike i ono što je suština matematike, preskačem nebuloze nalik ovima u udžbenicima.
A nee, ja čuvala stare udžbenikeИ? Како ти дјеца рјешавају то с папирића?
Добро, онда како ти по старим уџнебицима дјеца рјешавају ово?A nee, ja čuvala stare udžbenikeništa papirići
![]()
Nikako . Prvo što ih naučim je da je matematika jasna i precizna nauka.Добро, онда како ти по старим уџнебицима дјеца рјешавају ово?
Pogledajte prilog 1493835
prestanite vise da matematicki nesipravno postavljene zadatke postavljate kao glavolomke.Добро, онда како ти по старим уџнебицима дјеца рјешавају ово?
Што, је л’ забрањено 1 написати као 41-40 или као 61-60?ima dve glooposti u zadatku
prva zasto si 1 predstavio kao 41 - 40 i 61-60
А?drugo kvadratna jednacina ima dva resenja a ne jedno.
Е, тако!Nikako . Prvo što ih naučim je da je matematika jasna i precizna nauka.
Што, па ти си их рјешавао.prestanite vise da matematicki nesipravno postavljene zadatke postavljate kao glavolomke.
Ukratko, ako imaš apsolutne vrednosti sa obe strane, I x I = I y I tada postoje dva rešenja, x = y ili x = -y i ispituješ koje od njih je odgovarajuće a ne da prihvatiš odmah jedno kao istinito. Mslm to se učilo u školi nekada.Преформулирај прецизније па да затварамо случај.![]()
jel ovo beše iz filma Le libertin?
ništa se ne razumem u matiš ali drago mi je da te vidim : DUkratko, ako imaš apsolutne vrednosti sa obe strane, I x I = I y I tada postoje dva rešenja, x = y ili x = -y i ispituješ koje od njih je odgovarajuće a ne da prihvatiš odmah jedno kao istinito. Mslm to se učilo u školi nekada.
1Добро, онда како ти по старим уџнебицима дјеца рјешавају ово?
naravno i zato i dolazi do tolike zabune i koriscenja matematickih pravila koja nisu ni namenjena za ovakve situacije jer prosto moras za nesto da se uhvatis da bi resio jer ti prakticno izbacujes da je deljenje razlomacka crta..sve u svemu je besmisleno vise raspravljati na ove teme.Што, па ти си их рјешавао.![]()
dajes specijalnu situaciju da bi dobio to sta zelis.Што, је л’ забрањено 1 написати као 41-40 или као 61-60?
Nek si mu reko!naravno i zato i dolazi do tolike zabune i koriscenja matematickih pravila koja nisu ni namenjena za ovakve situacije jer prosto moras za nesto da se uhvatis da bi resio jer ti prakticno izbacujes da je deljenje razlomacka crta..sve u svemu je besmisleno vise raspravljati na ove teme.
Да, суштина је да се за парне коријене не може само „скратити” експонент под коријеном с истим степен коријена тј. у овом случају други коријен из х на квадрат није х него IxI. Код непарних коријена (трећег, петог...) нема апсолутне вриједности. Детаљније овдје.Ukratko, ako imaš apsolutne vrednosti sa obe strane, I x I = I y I tada postoje dva rešenja, x = y ili x = -y i ispituješ koje od njih je odgovarajuće a ne da prihvatiš odmah jedno kao istinito. Mslm to se učilo u školi nekada.
Навукли те мангупи да се ухватиш за нешто, а?naravno i zato i dolazi do tolike zabune i koriscenja matematickih pravila koja nisu ni namenjena za ovakve situacije jer prosto moras za nesto da se uhvatis da bi resio jer ti prakticno izbacujes da je deljenje razlomacka crta..sve u svemu je besmisleno vise raspravljati na ove teme.
Прво, не пакује се никакво рјешење, овдје се ништа не рјешава.dajes specijalnu situaciju da bi dobio to sta zelis.
pakujes resenje.