Quantcast

ШТА ЈЕ НОВИНАРСКА БУШТУРА - МИЛОШ ВАСИЋ РЕКАО ЗА ПЕШЧАНИК?!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Кртица

Zainteresovan član
Poruka
474
Пошто се овај новинар несметано оглашава у ДНЕВНИМ НОВИНАМА И ЧАСОПИСИМА, са свим својим "пристојностима" (а сећам се да је често причао како је "боље бити пристојан, него у праву", а не интересује га ништа од тога), нападајаћу све српско, дајем себи за право да и ја прокоментаришем његове анализе у истом маниру (нећу баш као Петар Луковић, кандидат ЛДП за посланика).

У емисији Пешчаник од 22.2. је новинар са задахом, Миша Васић алијас "куроломац", је изнео низ "пристојних" опсервација. Окомио се на народни протест, наравно премијера, Вељу, Косово, Крајину...


Miša Vasić: Nedelja je bila samo generalna proba za ovo večeras. Vidimo iz izjava policajaca i predsednika policijskog sindikata Srbije da je policija imala instrukciju da se brani pasivno. Politički faktor je podstakao uličnu rulju, koja se sastoji od čuvene smrtonosne kombinacije fudbalskih navijača, mrakobesnih klerofašista i neonacista. Policija se opet dovela u situaciju da podmetne svoja leđa pod jednu ciničnu politiku koja ih žrtvuje. Zašto? Zato što je nekakav Velja Ilić osetio potrebu da kaže da srpska mladost može da lupa prozore. Hvala na pitanju, da li je potrebna bolja poruka? Onda smo imali drugu taktičku pogrešku, koju sam gledao malopre na televiziji: oni izlaze sa oklopnim vozilima, u onim Legijinim hamerima, ali bez pešadijske pratnje. Ljudi, pa to se uči u prvom razredu srednje vojne škole u staroj Jugoslaviji da oklop bez prateće pešadije ne vredi ništa.

Termin huligan je donekle kompliment, znamo mi vrlo dobro o kome govorimo. To je policiji bilo jasno i svakom normalnom pozorniku na ulici je bilo jasno - samo nije bilo jasno njihovim šefovima. I nikakve koristi od svega ovoga nema, mi se samo kurčimo za džabe. Kao narod je strašno za ovo i ono. Za šta je narod? Za ono što smo mu ispričali. Kada čovek gleda i čita medije, o svemu ima reči samo nema reči o suštini stvari. A suština stvari, o čemu je ovde zapravo reč, je u tome da nama Kosovo nisu otele velike sile. Kosovo su Albanci uzeli sebi, jer čine 90 i nešto postotnu većinu na jako zgusnutom terenu i sa jako nezgodnom demografskom situacijom. Kada su Srbi iz Hrvatske, Martićevi, 1991. u proleće pravili svoju Republiku Srpsku Krajinu, to je bilo pozdravljeno odavde od svih ovih koji se sada bune protiv istoga toga što rade kosovski Albanci sa, ja bih čak se usudio da kažem, puno boljom argumentacijom nego što je bila Martićeva. Ali ima tu jedna analogija koja je meni frapantna, fascinantna. Srbi južno od Ibra čine većinu Srba preostalih na Kosovu, kao što u Hrvatskoj 75 odsto Srba nije živelo na teritoriji koju je Martić proglasio čuvenom radikalskom Republikom Srpskom Krajinom i čiji je takozvani premijer, Milorad Buha, sada poslanik Narodne skupštine Republike Srbije. Ne, kada ih pitate - a šta ćemo sa onim Srbima iz gradova, Rijeka, Zagreb, Sisak, Osijek, oni su govorili - ko ih ****, oni su Franjini Srbi. Na kraju će ovi Srbi južno od Ibra biti proglašeni za izdajnike i Tačijeve Srbe, a mi ćemo iz severne Mitrovice da pravimo priču.

To me podseća na zanimljivu analogiju na koju je ukazao Boža Jakšić u jednom eseju. Boža Jakšić, filozof, kaže ovako - ovi naši su na onim velikim bilbordima imali Čerčila i De Gola koji ističu nekakva pravila međunarodnog prava. A nezavisnost Irske je došla nakon dosta nezgodnog i krvavog građanskog rata iz dva koraka, 1916. i 1920, jer su Britanci shvatili da Irci neće, pa neće i to ti je. Analogan slučaj je, kaže Jakčić, Kosovo. Ko je bio jedan od glavnih pregovarača britanske vlade - Vinston Čerčil, taj isti, koji je iz dva koraka doveo do proglašenja Republike Irske. Severna Irska, u kojoj su unionisti, protestanti, ostao je u sastavu Ujedinjenog Kraljevstva do dana današnjeg sa svim problemima koje imamo, ali je tu. Ovde se nije našao neko pametan da shvati - južno Kosovo hoće tamo, a severno Kosovo hoće ovamo, pa da uradimo nešto analogno onome što je uradio taj nesrećni Vinston Čerčil, koga se sada zloupotrebljava i povlači, ni krivog ni dužnog.

General De Gol, koji se isto pojavio na tim blesavim Bokanovim bilbordima, 1961. je napravio izuzetno hrabar državnički potez - odrezao je Alžir. Moj prijatelj Bogdan Denić mi stalno govori da je u trenutku proglašenja nezavisnosti Alžira od Francuske u Alžiru živeo veći procenat Francuza nego što ima Srba na Kosovu. De Gol je to odrezao, okej, jedva je izvukao živu glavu iz sedam-osam pokušaja strašnih atentata, da bi na kraju, nakon referenduma rekao - ne poštujete moju politiku, pa ne morate - i povukao se u onu svoju selendru Colombey-les-Deux-Églises, tako se to zove, i tamo umro. Čovek im je rekao - nećete Francuzi, ne morate, baš me briga. Pritom, De Gol je taj referendum izgubio sa tesnom većinom, za razliku od Voje Koštunice, koji ne sme da izađe ni na jedne izbore, a da se ne sakrije iza dupeta Seke Aleksić, to jest Velje Ilića.

I sad nas taj nesrećnik, koga sam slušao danas popodne kako se dere kao magarac, što mu uopšte ne stoji, uverava da ćemo svi, mi ćemo, sve ćemo, što je rekao Nenad Čanak - mi smo svi oko čega? Ničega. Ljudi, mi smo u jednoj potpuno psihopatološkoj situaciji. Na temu tog Kosova, DSS i radikali muzu jarca, a Boris Tadić i DS drže ispod sito i onda kažu - sve smo uradili. Ljudi, pa ne može se, od govana pita ne biva, ne može se od toga uraditi ništa. Može se uraditi nešto, ali sasvim drugo od onoga što vi radite. Mogli su se preduzeti koraci da se zaštiti ostatak Srba na Kosovu, naše kulturne i umetničke svetinje, što nije nikakav problem, jer sve su to dobra koja su UNESCO i Evropska unija priznali kao evropsko kulturno nasleđe. Ali njih ljudi ne zanimaju, kao što ni Slobu Miloševića Srbi iz Hrvatske zanimali nisu, pa su Srbi iz Hrvatske završili na traktorima i zapregama. I nekako imam utisak da ovi naši nesrećnici jedva čekaju da Srbi s Kosova navale ovamo, pa da bude - eto, razmenili smo teritorije i sve je ne može bolje biti.

Povremeno se osećam kao krme u Teheranu, što bi rekli Bosanci, jer mi se stalno uzima za otežavajuću okolnost to što sam duševno zdrav. Ja se izvinjavam, ja za sebe mislim da sam duševno zdrav, a za njih mislim da su duševni bolesnici, mada mi tako ne izgledaju - pre mi se nekako javlja da su licemeri. Licemeri koji se zubima i poslednjim ostacima izgriženih noktiju drže za vlast, jer im ništa drugo nije preostalo osim tog nesrećnog Kosova i tih nesrećnih kosovskih Srba, koje će oni žrtvovati do poslednjeg čoveka i babe, kao što je Sloba žrtvovao hrvatske Srbe do poslednje ličke babe - ne bi li ostali na vlasti. I to je ono od čega mi se gadi, povraća mi se. A prekršaji javnog reda i mira većih razmera kojima prisustvujemo dok sada razgovaramo, samo su logična posledica jedne takve cinične, licemerne, bezočne politike.

Svetlana Lukić: Vraćam se ponovo na strahotnu izjavu Slobodana Samardžića - paljenje graničnih prelaza je u skladu sa politikom vlade Srbije.

Miša Vasić: I Velje Ilića koji kaže - u redu je da se lupaju prozori.

Svetlana Lukić: Onda KFOR preuzme granicu i onda se čude nestašici mleka.

Miša Vasić: Oni su se naljutili i odsekli sebi onu stvar, spontano organizovanim putem, kao u Slobino doba. Kao da je 1990, 1989. Šta smo imali danas, imali smo miting istine o Kosovu kao što smo ga imali onomad kada je Sloba vikao - ne čujem, kako molim, a da, uhapsiću Vlasija. I šta smo s tim svršili? Svršili smo ovo što sada imamo. Podneli smo krivičnu prijavu protiv Tačija, Sejdijua i onog trećeg nesrećnika, Krasnićija, pa ćemo da ih osudimo, ja se nadam u odsustvu, u specijalnom sudu iz razloga kriminalnog udruživanja, kao što smo osudili čelnike NATO pakta. Ja vas podsećam, dobri ljudi, ko je bio sudija u tom procesu, Goran Petronijević, advokat ove surčinske bande. Ta čuvena presuda sa onim stolicama sa zalepljenim ceduljama je uginula, jer je republički tužilac odustao od nje. Nakon 5. oktobra, kada je Solana došao u Beograd, Jovan Dulović, moj kolega, sreo je Gorana Petronijevića i rekao - pa što ne hapsiš ovoga, evo ti ga, došao je ovde, a ovaj je rekao - Joco, ne budi neozbiljan. Sve je ovo neozbiljno, sve je ovo koješta.

Samo me zanima hoće li se pojaviti neko ko će da kaže otvoreno ono što svi oni tiho misle. To se čak ni Velja Ilić ne usuđuje da kaže - mi hoćemo Kosovo, ali bez Albanaca. Pa kažite, jer je potpuno očigledno šta vi hoćete. Vi hoćete Kosovo bez Albanaca. E pa izvin'te, to ne može. To ste probali 1999, pa nije išlo. Od te 90 postotne većine 100 odsto neće da živi u Srbiji. Kukaj i moli i neće i neće. Moj drug Ljuba Živkov pisao je pre koju nedelju u Vremenu o Koštuničinom košmaru: Voja sanja kako je skupština Kosova donela deklaraciju o zavisnosti i kaže - mi hoćemo u Srbiju, kajemo se za sve što smo uradili, hoćemo da budemo građani Srbije. Ovde svi odahnu, a onda Albanci pitaju - izvinite, a kada su izbori. Ne vredi ljudima sa kojima mi imamo posla pričati o elementarnoj matematici. 2 plus 2 jednako je 4, nije ni 3, nije ni 5. Kada čovek nekom DSS-ovcu kaže - koliko ima Albanaca na Kosovu i šta oni hoće, oni se uvrede, odu u ćošak, okrenu leđa i trupkaju nogama kao deca. I sad mi treba tu nešto da se mlatimo, jadna policija pije batine po ulici, zašto - zato što ovi odbijaju da shvate očigledno, a očigledno je potpuno očigledno i tu pomoći nema i nikakvo međunarodno pravo tu ne pomaže. Šta to traže kosovski Albanci što nije tražio Milan Martić i krajiški Srbi - nacionalno samoopredeljenje, hvala na pitanju. I onda mi neko posle priča o dvostrukim aršinima. Ma nemojte, molim vas.

...
 

Кртица

Zainteresovan član
Poruka
474
Unutrašnja logika je sledeća - ko je stvarna koalicija na vlasti - DSS, braća radikali i SPS. Mada nešto danas nisam video SPS-ovce i Ivicu Dačića na tom mitingu, zato što SPS još uvek konta i gleda - ne bismo se mi u to mešali ako ne moramo, pa ćemo da vidimo šta će iz ovoga izaći, pa ćemo se preopredeliti, kao što smo se preopredeljivali i 2003. A potpuno je očigledna stvar da Toma Nikolić raširenih ruka, što kažu Hercegovci, čeka da mu Koštunica padne u medveđi zagrljaj iz koga živ izaći neće. Ja sam govorio 2001 - ljudi, kod nadvožnjaka, na ćošku ulica Dimitrija Tucovića i Grobljanske, postoji grafit napisan radikalskom plavom bojom - Koštuničina majka je Jevrejka. Da slučajno Koštunica ne misli da će mu radikali oprostiti to što se dao izvikati za predsednika. Neće mu nikada oprostiti. I ako misli da će ga oni izvaditi, ljuto se prevario. Pa neka ide s njima u koaliciju, neka izvole napraviti konačno veliku koncentracionu vladu, Koštunica, radikali i SPS, hajde i to da vidimo. To liči na oslabljeni virus gripa koji je 1918. pobio nekoliko stotina hiljada ljudi po Evropi i Americi, da bi se kasnije javljao kao obični grip koji se preleži za sedam dana. Nakon onog virusa koji smo imali, ovaj ćemo preležati, ne za sedam dana, ali za šest meseci, jer oni sa ideološkim obavezama i Šešeljem o vratu ne mogu dalje. Koštunica je gotov, istekao mu je rok trajanja, on je loš za biznis. Nećemo još dugo morati da se brinemo za njega.
Svetlana Lukić: A za sebe?

Miša Vasić: Neće mene prostačina poput Velje Ilića da istera iz moga grada, pa nema šansone uopšte. Vidim da se Velja ućutao, nije ga bilo na mitingu. Pozivao je na rušenje onoga što je jedva se uzdržavši nazvao ustanovama, a mislio je na RTV B92. Samo ne znam u koje doba dana je to izgovorio, da li je bio na 0,1, 0,2, 0,5 ili 0,8 promila. Ono što ja volim kod Velje je što je on čovek iskren. Bez obzira na broj promila, on će iskreno da progovori na lakat. On je rekao da će da stradaju razne ustanove i razne ustanove su stradale. Bogu hvala, B92 nije, ali to ne znači da jednoga dana neće biti po Veljinom. Imamo uglednog ministra koji javno poziva na diktaturu ulične rulje i rušenje, navod, ustanova, izvod. To je najvažniji ministar u ovoj vladi, zašto - zbog dupeta Seke Aleksić iza kojega se sakriva cela DSS, jer ih nema više nego da se sakriju iza dupeta Seke Aleksić. Ljudi, pa njih više ni Ceca neće, spali su na Seku Aleksić, uz svo poštovanje za estradnu umetnicu.

Ово је изјавио, без стида, ЏЕПАРОШ ШЛИЦЕВА - МИЛОШ ВАСИЋ!
 

opanak

Domaćin
Poruka
3.447
Bivsi saobracajac Kamenicke skole MUP-a i kursom za novinara od 6 meseci jer je dobar DEO SLUZBE U MUPU RADIO NA UREDJIVANJU INFORMACIJA.ka u bivsoj JNA "referent za moralno politicko stanje"..............svestan je svojih "vrednosti" materijalizovanih kroz papir u zelenoj ili vec nekoj boji....i o njemu je isuvise sve poznato da cak ni on sebe ne analizira..............MILOS VASIC...........
 

Кртица

Zainteresovan član
Poruka
474
У истој емисији је говорила и новинарска пушикурка и надничарка Времена и Данаса (тј. Сороша). У својој србофобској хистерији, успела је да "сачува пристојност и васпитање грађанске Србије"!

Tatjana Tagirov: Kada je ovo počelo, odmah sam krenula pričati o vanrednom stanju. Te njihove priče sa mitinzima, molebanima, neradom škola i firmi. Danas su svi zatvorili u podne, jedan. To je doslovno podbunjivanje naroda i ja sam potpuno užasnuta i slažem se sa Nenadom Čankom koji je za skupštinskom govornicom upitao ko je sledeći. Kada vidim šta su sve krenuli razbijati, koga sve prozivaju, kada vidim da se skupljaju potpisi protiv Nataše Kandić, koliko je Čeda Jovanović postavljen kao neprijatelj, to je potpuno strašno. Kada je Kosovo proglasilo nezavisnost, nešto me je štrecnulo, jer ja sam dete Jugoslavije, ali odgledala sam to na CNN-u. Onda sam digla čašu i rekla čoveku svoga života - neka im je sa srećom. Doživela sam to kao kraj nečega što je krenulo od 1990. Jednako sam se osećala kao i 1991, kada je Hrvatska proglasila svoju samostalnost. Ja sam tada plakala, to mi je bilo oduzimanje nečega moga. Od tada sam shvatila da je država tvorevina koja ti omogućava normalan život, a da ne moraš ginuti za nju. Daje mi nekakav okvir u kojem ja mogu plaćati porez i živeti normalno. I nemoj me vući više na ovo nasilje, ovo je previše nalik na 1990. i 1991, ovo je previše nalik na krvoproliće, a krvi je i previše proliveno u bivšoj Jugoslaviji.

Pet kilometara odavde su bili zakopani albanski leševi koji su doneseni hladnjačama. Ti leševi su ekshumirani pre par meseci i niko nema pitanja o tome. U svojim nosnicama imam vonj toga i to više nije vonj leševa, to je vonj sramote. Ovde se niko nije našao da kaže - gospodo, braćo, drugovi Albanci, nama je žao zbog onoga što je Srbija učinila na Kosovu, izvinite zbog onoga što su neki u naše ime napravili. Izuzimam ove male partije, LDP, Čanka, pojedince, pristojne ljude koji Albance nazivaju ljudima. Ne, Albanci su ljudi niže vrste i strašno me boli to što ti desničari sada hodaju po Beogradu i razbijaju Beograd. Šta njima znači Kosovo? Albanci su im niža vrsta i to je nekakav teritorij. Ko ih je tome naučio? Tome ih je naučio premijer Vojislav Koštunica i oni koji danas obnašaju vlast. I Boris Tadić koji je pobegao u Rumunjsku, da ne bi morao u tom sramnom mitingu učestvovati. Ja moram priznati da me je sramota.

Kao da niko ništa nije shvatio. Logično je da će se takva država raspasti na Kosovu. Toliko je mrtvih, raseljenih i ugnjetavanih ljudi i niko to ovde ne shvaća, nego Vojislav Koštunica i njegov prijatelj Toma grobar ponovo dovode tu količinu naroda na ulice Beograda. Oni su mi lično krivi za sve što mi se dogodilo, meni lično su oteli 20 godina života. Mi jesmo na dnu, Ceco, mi jesmo na dnu. Neko ko nema dovoljno suosećanja za bilo koga ko je stradao zbog te politike koja je vođena odavde, iz ovog grada, iz ove države, pa nije zaslužio bolju budućnost. Jedino što me pomalo plaši je da niko od nas više nije siguran. Ostala je ova mala država Srbija koja može ratovati sa Mađarima, Hrvatima, Rumunima kao nacionalnim manjinama i sa nama koji drugačije mislimo i mislim da je to njihova namera. Zadnjih dana čitam blogove i vidim da ljudi govore - svi mi koji ostajemo kod kuće za vreme tih molebana pristajemo na to. Studenti, koji su umesto na ulice otišli u Medija centar, gde su ih takođe uspeli rasturiti - i oni su pristali na to. Svi sedimo kod kuće i čekamo šta će se dogoditi. Ove horde, huligane, ovo što hoda okolo, pali, kamenuje, sve to skupa prizivala je aktuelna srpska vlast. Ako nastavi ovako kako to hoće Vojislav Koštunica, Srbija nije zaslužila da postoji kao država. Ovo nije država, ona nema granice, ima samo razjedinjen narod koji je pola za Evropu, a pola je za ne znam šta. To je zemlja sa frustriranim klincima i nama, koji smo se zatvorili u kuće i govorimo - ovo će proći i ne tiče nas se više nikakvo ludilo koje vlasti u Srbiji proizvode.

20 godina živim u ludilu, ali sada sam prvi put čula da dva ministra plus jedan premijer opravdavaju nasilje i kažu - to je pravedni gnev. Pravedni gnev znači da će kompletan grad od milion i po stanovnika biti paraliziran, da će svi dućani biti zatvoreni u jedan sat popodne. Danas sam bila na sudu i sud je radio do podneva. Od 1987, kada je Sloba došao na vlast, tri puta sam udahnula punim plućima. Prvi puta to je bilo 3. januara 2000. kada je pobedio SDP i smaknuo HDZ sa vlasti u Hrvatskoj, onda je bio 5. oktobar i treći slučaj je bilo vanredno stanje u Srbiji nakon ubojstva premijera Đinđića. Sada se ponovo raspitujemo ko je napravio koje spiskove, ko će koga da juri. Ova država, koja nije poštovala međunarodno pravo ama ič, s kojim pravom se poziva na poštovanje međunarodnog prava. Ja nisam niti Srpkinja, niti Hrvatica, ali nije mi lako kada čujem Doris Pak koja kaže - leševe koje su ostavili na Kosovu Srbi sada plaćaju gubitkom Kosova. Nije mi lako kada čujem tu rečenicu, ali je žena u pravu. Što reče Ivo Visković kada su gađali Mekdonalds - nisu ga gađali konzervama Lav piva kojega Ceca Veličković-Ražnatović reklamira, gađali su ga Laškim, slovenskim pivom. O čemu se radi? Ili će se gospoda Srbi uzeti u pamet ili će Srbi nestati, a onda neka im je bog na pomoći, jer to su zaslužili.

ОВО ЈЕ ИЗЈАВИЛА СОРОШЕВА ЋОШКАРА И СМРДИБУБА ТАТЈАНА ТАГИРОВ!
Да ли ће ме због овога поново бановати модератори?!
 

Кртица

Zainteresovan član
Poruka
474
vidi "bivseg radnika obavestajnih sluzbi" Kurticu 007 sto se uskopizdio , stvarno ga je milina gledati :D ajd sad malo one fotrografije postavljaj nismo ih vec dve nedelje videli :lol:
Шта?! Нервирају те?!
Ја тебе кад "видим", видим тоцило и ништа више.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.