Šta je najveći problem Srbije?

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
234.956

Istraživanje: Kriminal i korupciju kao najveći problem navodi 60% građana, 2011. to je navodilo 17%​

Više od polovine građana Srbije, odnosno 53 odsto njih, strahuje od pojave rata na Kosovu, dok se 31 ne plaši takvog scenarija, a 16 nema stav o tom pitanju.

Ima dalje u tekstu još problema o kojima su građani govorili, ali me zanima mišljenje vaskolikog forumaštva.

Dakle koji su po vama najveći problemi u našoj zemlji?

Istraživanje: Kriminal i korupciju kao najveći problem navodi 60% građana, 2011. to je navodilo 17%​

Više od polovine građana Srbije, odnosno 53 odsto njih, strahuje od pojave rata na Kosovu, dok se 31 ne plaši takvog scenarija, a 16 nema stav o tom pitanju.

Ima dalje u tekstu još problema o kojima su građani govorili, ali me zanima mišljenje vaskolikog forumaštva.

Тачно тако, такође и самовоља владара

1. Kriminal - veliki problem Srbije, klanovi se ubijaju, ljudji ne osjecaju se bezbjednijem itd
2. Velikosrpski nacionalizam - sovinizam koji se siri u Srbiji sa tribina na ulice i parlament, psuje se i omalovazava nac. manjine, negiraju se nacije itd
3. Rusofilstvo i amerikafobija - Podrska ruskim zlocinima i propaganda protiv Amerike, koje se serviraju preko Hepi/Pink i nacionalnu frikvenciju Srbije
4. Autokratija - Srbijom vlada jedna partija koja drzi sve medije, i sve poluge vlasti. Kult licnosti Vucica koji vlada preko 10 g. Srbijom bez konkurencije.
5. Ekonomija/infrastruktura - Beograd najzagadjeniji grad u Evropi, ulice se raspadaju, nema metroa, gradovi na jugu Srbije se prazne, prosjecna plata je ispod CG. Nema domacih kompanija, sve pokupili stranci.
6. Kult zrtve - Srbija medijski i politicki gaje kult zrtve, umjesto da suoce sa sopstvenim zlocinima iz 90ih oni traze da budu nevine zrtve i tako nastave zacareni krug nasilja.

...

Mislim da bismo napredovali u svakom smislu mnogo brže i uz osmeh, da je narod obavešten o pravim odlukama države.

Recimo raspad Jugoslavije je odlučen još u Drezdenu pre 95 godina, Kosovo je "prodato" još 1974. a verovatno i pre ...

Šta bi se dobilo iskrenošću države i zašto uopšte kriju od nas našu budućnost ?

Smatraju nas nezrelim i neodgovornim, i nedovoljno čvrstima da podnesemo sami sebe, eto to je !

Oni donose odluke analizirajući naše nesvesne reakcije, recimo svi smo "za Kosovo", a Sqipe niko ne podnosi ! Kontradiktorno, zar ne ?

E sad šta bi se dobilo kad bi mi znali šta u stvari želimo ?
Pa dobio bi se narod koji nije izneveren, već zna šta mu zaista odgovara. Kako Sljovenci - jesu konjušari ali su se pomirili sa tom svojom perverznom sklonošću ...

I sad im do jaja ! 🤗🤗🤗

7.Црногорци у Србији

Crnogorci u Srbiji, kao druge nacionalne manjine, daju ogroman demokratski doprinos Srbiji ka napretku i blagostanju. Licnosti crnogorske manjine poput voditelja Ivana Ivanovica, glumca Andrije Milosevica, ili politicara Balse Bozovica stoje na čelu demokratskog napretka i EU buducnosti Srbije. 🇪🇺🇷🇸

Back