sta je moje to je tvoje :)

tab503

Daj link
Administrator
Poruka
126.427
Smršala je 68 kilograma, a onda ju je verenik zbog toga ostavio
29. 10. 2014. 11:38 | Komentara: 7
Vladimir Tanacković | Foto: Twitter: InspirationalEve

Iv Parker (27) je odlučila sa smrša, ali kada je uspela da skine 68 kilograma i da živi zdravim životom, verenik ju je ostavio. Iv kaže da je bila u vezi sa čovekom koji je „opsednut gojaznim ženama“ i tvrdi da ju je ostavio zato što je smršala.

74682_debe_630x0.jpg

Iv je imala 158 kilograma kada ju je dečko zaprosio. Ali kada je uspela da smrša na 90 kilograma, on ju je ostavio.

- Kada sam ga upoznala, bila sam ogromna, a njemu se to dopadalo kod mene. Zbog toga sam u sebi stalno proživljavala unutrašnji konflikt između gojaznosti koju je pratio visok pritisak i prihvatanja i ljubavi muškarca – kaže ona.

Kada su joj doktori rekli da neće dočekati 40 ako ostane gojazna, odlučila je da promeni način života, rizikujući da će muškarac kojeg je volela da je ostavi.

- Znala sam da me neće podržati i to je bila jedna od najtežih odluka koje sam morala da donesem. Ali odlučila sam se za mršavljenje i zdrav život, znajući koliko rizikujem opstanak svoje veze – kaže ona.

Sada je teška 90 kilograma, oseća se fantastično i tvrdi da joj je raskid pomogao da napreduje.

- Nisam istinski volela sebe i zato sam ljubav uvek tražila spolja. Sada se osećam fenomenalno – priznaje ona.

Bez obzira na to, ona još uvek ne staje i nastavlja da trenira i da se hrani zdravo.

kad ste u ozbiljnoj vezi ili braku..sta mislite..da li je vas fizicki izgled iskljucivo vasa stvar ili je stvar dogovora izmedju partnera?

da li je potrebno prilagodjavati se ili terati svoje?
sa druge strane da l ije i inssitiranje partnera na necemu oko izgleda pritisak i diktatura?

pri ovom se ogradjujem od medicnikskih potreba.

kad ste u ozbiljnoj vezi ili braku..sta mislite..da li je vas fizicki izgled iskljucivo vasa stvar ili je stvar dogovora izmedju partnera?

sa druge strane da l ije i inssitiranje partnera na necemu oko izgleda pritisak i diktatura?

kad si u braku/vezi sve je stvar dogovora i kompromisa
pa i fizicki izgled

normalno da savako voli zgodnu ženu pored sebe, ali izbor je samo tvoj, niko ti je nije na silu doveo...kakva je takva je...svi se menjamo vremenom
štagod odluči da uradi povodom svog izgleda imala bi moju podršku, nemam pravo da je prisiljavam na bilo šta

pa mislim da to zavisi, neki ljudi to nece da zamere a neki mozda hoce. mada ako si valjda s nekim u nekoj dubljoj vezi neces ga tek tako ostaviti ako mu se desava nesto tog tipa. ostavljanja se mozda desavaju ako jedan kao propada a nece da se mrdne i onda ovaj drugi ode
pa valjda ne idu ljudi jedni drugima uz dlaku u vezama a i valjda se po izgledu biraju da se svidjaju... e sad moguci su nekakvi rezovi u zivotima i promene ali izgled je samo jedno polje gde moze da se vidi rez

Kada je u pitanju zdravlje tu nema kompromisa.

Naravno da jeste stvar dogovora. Ako insistira na necemu sto se meni izricito ne svidja to utice na vezu uopste a ne samo na moj ili njen izgled. Recimo nikad se ne bih istetovirao ili stavljao pirsinge. Sto se tice nejnog izgleda nema sanse da budem sa zenom koja se zapusti, previse ugoji. Ne bih tolerisao ni silikone.

postoje dva spekta te priče

prvi je da skoro svaka veza počne i održava se na telesnoj privlačnosti
osim ako nisu socijalni slučajevi koji se medjusobno krpe
većina muškaraca izgubi intereovanje kad se žena otrombolji, tu nema pomoći

drugo, iako čovek polaže valjda autonomiju na svoje telo
u ozbiljnoj vezi dobro je kad jedno drugoh ili jedno jedno
inspiriše na napredak i pozitivne promene

a treće promene su svakako neminovne
niko se nije još konzervirao, osim možda naše smokvice koje je 89. ukrtila i ne planira
da se menja do 2054.

pošto je sve stavr dogovora
jel biste se dogovorile s mužem da smršate 15 kila, jer su mu pune ruke posla?
jel biste se dogovorile da stavite silikone, jer ga smara da se grli s daskom za peglanje?
jel biste se dogovorile da se oblačite ko fuxa, jer ga smarate s vašim biznis lukom i farmerketinama i majčurinama?

normalno da savako voli zgodnu ženu pored sebe, ali izbor je samo tvoj, niko ti je nije na silu doveo...kakva je takva je...svi se menjamo vremenom
štagod odluči da uradi povodom svog izgleda imala bi moju podršku, nemam pravo da je prisiljavam na bilo šta

Jel bi smeo da joj kazes da treba da skine 15-20 kila jer se poprilicno usvinjila?
Mislim, skontala bi to i sama svakako...rekao bi joj "ma nema veze"?

Dobro je pitanje...iako to mnogi ne zele da priznaju, ali fizicki izgled utice dosta na privlacnost i zelju. Mislim da svako od nas ima neki tip koji mu se dopada ili mu je ok. Neko ima vise a neko manje kriterijume i taj sa kojim je se verovatno uklapa u tu sliku koju ima u svojoj glavi. Tako i podsvesno bira partnera..nekoga ko mu se svidja. Ako taj ili ta vremenom dosta iskoci iz te slike, onda nastaje problem. To su te okolnosti koje uticu na vezu, jer ti nekog upoznas u jednim okolnostima, onda se okolnosti promene i veliko je pitanje da li ti se to sve i dalje svidja. Ako su te promene u nekom tebi prihvatljivom obimu onda ti je ok, ali ekstremi se tesko tolerisu.

Neko ce da kaze da je to povrsno ili kako god i da je bitno ono sto osoba nosi u sebi. Ja bih odgvorila da je i po tom pitanju kao i svakom drugom bitna mera. Ne mozes se furati na duhovnost a skroz zapostaviti fizicki izlged, a ne mozes ni baciti sve karte na izgled a zapostaviti duhovnot. Sve to treba da se neguje i neko ko dozvoli sebi da ode u ekstrem, ne moze da ocekuje od drugih razumevanje. A ako ta osoba radi na sebi neke stvari koje se tebi uopste ne dopadaju, tu najcece postoji i poprilican jaz izmedju nacina razmisljanja, a to je mnogo veci problem nego sto na prvi pogled izgleda.

J*biga, ne moze niko da me ubedi da mu ne bi smetalo da mu se partner udvostruci bukvalno. Kao o.k. je, nije strasno...strasno je.
Jedino nije strasno ako te u medjuvremenu boli ona stvar za njim/njom...to je onda nesto drugo, i nema veze sa tolerancijom, dobrom dusom i sl. glupostima.

Meni je jednom partner smršao 8 kg, sa 90 došao na 82. Malo je čudno kada se navikneš na jedno tijelo, pa ti posle bude neobično, fali ti ta masa. :mrgreen: Naravno, glup razlog za raskid, posebno ako je partnerovo zdravlje poboljšano gubljenjem kilaže.

Svaka ptica svome jatu leti. Ja vodim racuna o sebi i svom izgledu i ocekujem od partnera isto. Ne volim aljkave i zapustene ljude sa filozofijom "volece me debelog, prljavog i smrdljivog" samo zato sto sam dobra dusa.

Kada bi muz/partner poceo da se goji i zapusta, skrenula bih mu paznju na to (ovo pricam hipoteticki jer nemam ni jedno ni drugo). Ako bi nastavio i bio u gorepomenutom fazonu, imali bi smo ozbiljnu raspravu na zadatu temu, jer tu se nesto desava.

A sada me slobodno nazovite diktatorom.

Poslednja izmena:
Svaka ptica svome jatu leti. Ja vodim racuna o sebi i svom izgledu i ocekujem od partnera isto. Ne volim aljkave i zapustene ljude sa filozofijom "volece me debelog, prljavog i smrdljivog" samo zato sto sam dobra dusa.

Kada bi muz/partner poceo da se goji i zapusta, skrenula bih mu paznju na to (ovo pricam hipoteticki). Ako bi nastavio i bio u gorepomenutom fazonu, imali bi smo ozbiljnu raspravu na zadatu temu, jer tu se nesto desava.

A sada me slobodno nazovite diktatorom.

Kakav crni diktator?
Sasvim normalno razmisljanje po mom misljenju. Tako i treba.

J*biga, ne moze niko da me ubedi da mu ne bi smetalo da mu se partner udvostruci bukvalno. Kao o.k. je, nije strasno...strasno je.
Jedino nije strasno ako te u medjuvremenu boli ona stvar za njim/njom...to je onda nesto drugo, i nema veze sa tolerancijom, dobrom dusom i sl. glupostima.

pa niko ne bi ni voleo da bude u vezi gde ga neko terorise ako ide gore dole sa kilazom. ali mislim da se ljudi nekako i biraju po tome koliko im takve stvari smetaju. mada ima i drugih stvari

pa niko ne bi ni voleo da bude u vezi gde ga neko terorise ako ide gore dole sa kilazom. ali mislim da se ljudi nekako i biraju po tome koliko im takve stvari smetaju. mada ima i drugih stvari

Ja ne pricam o par kila gore-dole. Pricam o tome kada se neko toliko usvinji da udvostruci svoju kilazu. To svakako nije sitnica, a nije ni terorisanje ako ti neko ukaze da je em ruzno em nezdravo da se toliko usvinjis.

pošto je sve stavr dogovora
jel biste se dogovorile s mužem da smršate 15 kila, jer su mu pune ruke posla?
jel biste se dogovorile da stavite silikone, jer ga smara da se grli s daskom za peglanje?
jel biste se dogovorile da se oblačite ko fuxa, jer ga smarate s vašim biznis lukom i farmerketinama i majčurinama?

pa ili sam mnogo zaljubljena u tog muza pa ga sve slusam ili nemam kud pa ga sve slusam. ali mislim da sad ne bih volela takve odnose

Sta ja znam, dok su ljudi normalni ne bi ni trebalo biti problema. Ako je neko gojazan to je prvenstveno zdravstveni pa tek onda estestski problem, ako neko ima potrebu da se prebildava tu su neki psihicki problemi u pitanju.

Ali eto na primjer, jedino sto me drzi od toga da se ne istetoviram opet jeste to sto se mom co'eku tetovaze ne svidjaju. Ali ono ni malo. Sad nije on mene uslovio tim, cak naprotiv rekao je da radim sta mi je volja. Ali eto zbog postovanja prema njemu nisam istetovirana.

Ako se partner naglo ugoji 30-50 kilograma može biti znak nekog ličnog, emotivnog, ili profesionalnog nezadovoljstva. Gojaznost je, osim ako nije hormonalni poremećaj, inače je znak depresije i želje distanciranja od ljudi. Umjesto okrivljivanja partnera, mnogo je bolja taktika pomoć u vidu razumjevanja i podrške u riješavanju psihološke krize koja je nastupila. Kad je psiha na mjestu, čovijek tijelesno izgleda zdravo. Svaki poremećaj sa druge strane bilo anoreksičnosti, bilo gojaznosti ukazuje da čovijeku emotivno nije dobro.

Ako se partner naglo ugoji 30-50 kilograma može biti znak nekog ličnog, emotivnog, ili profesionalnog nezadovoljstva. Gojaznost je, osim ako nije hormonalni poremećaj, inače je znak depresije i želje distanciranja od ljudi. Umjesto okrivljivanja partnera, mnogo je bolja taktika pomoć u vidu razumjevanja i podrške u riješavanju psihološke krize koja je nastupila. Kad je psiha na mjestu, čovijek tijelesno izgleda zdravo. Svaki poremećaj sa druge strane bilo anoreksičnosti, bilo gojaznosti ukazuje da čovijeku emotivno nije dobro.

Valjda se to tokom celog procesa gojenja/mrsavljenja primeti i ukaze na to...a ne tek kada nabije ili skine 50 kila.

ne bi mi se svidelo da se tip zapusti u fazonu priudao sam se sad necu da se kupam i raspusticu stomacinu i tako to....valjda ste se nasli i na nekoj privlacnosti. i naravno da ljudi stare i menjaju se, ne pricam o tome ali kada je nekoga ocigledno briga da li ce biti privlacan svom partneru meni je to nekako i nepostovanje. niko ne ocekuje nemoguce, ali brate mili ni da se nagojis jer si se udao i bas te briga za bilo koga, ne ide to tako. skrenula bih paznju da se raspustio i podrzala koliko mogu u promeni.

Back