snoshaj efendija
Elita
- Poruka
- 19.461
Greene1:"kilava da je neupotrebljiva u vecim razmerama"... "koliko bi taj postupak bio rentabilniji u odnosu na dobijanje prirodnog" - ja nigde nisam govorila o isplativosti, cak sam i napisala
"problem moze da bude jedino u ceni", vec o tome da izmedju sintetickog i prirodnog d kamfora nema NIKAKVE razlike, posto mi se ucinilo da postavljac topica ima neke dileme vezane za biolosku aktivnost.
Nema potrebe za upotrebom takvog tona niti na upucivanje na "obnavljanje osnova", posto sam ja slucajno nedavno doktorirala na stereoselektivnoj organskoj sintezi u Nemackoj pa sam tom prilikom obnavljala i osnovu i nadgradnju.
Ukoliko je tvoje pitanje samo zelja za prepucavanjem- ova diskusija je zavrsena sto se mene tice. Ako te zapravo zaista interesuje resenje, iz nekih prakticnih razloga ili razloga radoznalosti- molila bih te samo da malo pricekas jer se ovih dana selim na novi posao, 1200 km udaljen i trenutno cesljam literaturu koja mi je potrebna za novi projekat, pa cu ti kad se ispetljam iz guzve na pp rado poslati svoje predloge.
Srdacan pozdrav
Tvoj citat:
Samo me zanima kakvu razliku ocekujes izmedju prirodnog i sintetickog molekula? Taj molekul je takav kakav jeste, bio on dobiven ekstrakcijom iz biljke ili sintetisan u laboratoriji. Nema nikakve razlike.
Samo sam rekao da ima razlike jer je prirodni d a sintezom se dobija racemat ili l. I sa nestrpljenjem ocekujem tvoje predloge.