Šta je iza maske „velikih moralista“?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Veteran
Supermoderator
Poruka
421.650
Erih From je odavno primetio da ljudi često beže od sopstvene odgovornosti tako što svoje skrivene porive za dominacijom predstavljaju kao principe. Neko viče: „Ja samo tražim pravdu“, ali u stvari traži moć. Neko se predstavlja kao nevina žrtva, ali kroz tu nevinost zapravo udara najjače. To je svojevrsni etički narcisizam – stalno držati ogledalo drugima, a nikada sebi...

Piše Milan Damjanac

Ovaj tekst mi je poslužio kao lajt motiv sa pitanjem " Šta mislite o “velikim moralistima” i uopšte o moralistima

Skokoumni.

Ceo život se pitaju zašto?
Kad shvate da je odgovor zato.
Onda se ili izgube ili zbune ili polete ili izlete ili dolete.

Prilozi

• Screenshot_20260228_202356_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg
    Screenshot_20260228_202356_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg
    79,3 KB · Pregleda: 6
Pitanje je, kako neki ljudi mogu da prihvate sranja koja nam se danas serviraju kao nešto "normalno" i "ispravno".
Perverzija kao štu su cuckolding, grupni seks, sadistička dominacija i generalno prigrljavanje svojih najnižih instinkta. Oduvek se čovek ponašao
poput zveri, ali danas se čak ni ne srami da to prizna, zapravo se skriva pod maskom "prirodnih potreba" ili hedonizma.

moralisanje je izraz sujete gde se viša vrednost ostvaruje kroz svoju često umišljenu ispravnost
onda trazimo onu koja nije umisljena, pa dolazimo do poslednjeg:
Pitanje je, kako neki ljudi mogu da prihvate sranja koja nam se danas serviraju kao nešto "normalno" i "ispravno".
  • Ja samo tražim pravdu“, ali u stvari traži moć.
  • Pravda nije moralisanje, već ispravnost nacrta. Ovaj oklop štiti tvoje srce (procesor) od strela "gospode" koje kažu da si bezvredan ili da si rob. Ti si pravedan jer si u Poretku.

Back