- Poruka
- 55.034
ja sam negde čitao da je neka engleska kraljiva uvalila pojam pakla da bi kontrolisala svoje subjekteMislim da je to vrlo rastegljivo tumacenje, kako bi materijalisticke ideje iz 19. veka proturili u Hriscanstvo...
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
ja sam negde čitao da je neka engleska kraljiva uvalila pojam pakla da bi kontrolisala svoje subjekteMislim da je to vrlo rastegljivo tumacenje, kako bi materijalisticke ideje iz 19. veka proturili u Hriscanstvo...
Jok, proveri kako Jevreji veruju, videces da je isto kao i uobicajeno Hriscansko verovanje.ja sam negde čitao da je neka engleska kraljiva uvalila pojam pakla da bi kontrolisala svoje subjekte
vidi, da je u pitanju uništenje ne bi isus toliko upozoravao.Ovi ljudi će biti uništeni zauvek
ovaj što sam ga čitao kaže da tek kod jevreja nema večnog mučenja u pakluJok, proveri kako Jevreji veruju, videces da je isto kao i uobicajeno Hriscansko verovanje.
Pojam pakla i raja je itekako bio poznat u Isusovo vreme.
No sekte iz USA 19. veka su sve to izmislile, i nakrivo tumace Bibliju kako bi se uklopila
u njihovu veru...
\procitaj ovo, pa ce ti biti jasnije:ovaj što sam ga čitao kaže da tek kod jevreja nema večnog mučenja u paklu
400+ opisa pakla, nigde opisa rajaPiše neko ti ne čitaš. Zaista me mrzi sad da izbacujem, Spominje se i Raj i pakao u Novom Zavetu.
Raj gdje zmija vreba u sredini raja ?Jevanđelje po Mateju:
29. A ako te oko tvoje desno sablažnjava, iskopaj ga i baci od sebe; jer ti je bolje da pogine jedan od udova tvojih negoli sve tijelo tvoje da bude bačeno u pakao.
30. Ako li te desna ruka tvoja sablažnjava, odsijeci je i baci od sebe;jer ti je bolje da pogine jedan od udova tvojih negoli da sve tijelo tvoje bude bačeno u pakao.
A Raj ti je mesto odakle su Adam i Eva izbačeni. To ti je u Starom Zavetu.
Ima opis raja u njem djavo vreba a bog doziva adama gdje je..400+ opisa pakla, nigde opisa raja
laik bi pomislio da se hriscanstvo zasniva na zastrasivanju sa kaznom umesto na podstrekivanju za dobro![]()
to je slobodan prevod. U bibliji ne piše pakao već “Gehenna”
(Grčki geenna ili „Gehenna“, potiče od hebrejskog izraza "ge Hinnom" - „dolina Hinoma“ – naziv doline na periferiji Jerusalima gde su se nekada prinosile paganske žrtve).
Raj je opisan kao žešća dosadija u kojoj se ceo dan moliš i bez svesti si, ali u nekom blaženom stanju.
U paklu goriš u večnom bolu i agoniji u ognjenom jezeru zajedno sa Satanom i ostalim grešnicima.
Ima. Pročitaj Bibliju.u Raju nema molitve vise
Ima. Pročitaj Bibliju.
Samo kažem onako kako piše, a ne ulazim u to da li je tačno ili nije.to sto pise u Bibliji nije tacno, molitve u raju nema, molitva je za ovaj svijet a ne za Raj namijenjena.
Shvatam poredjenje ali kako stoje stvari to postaje sinonum za nešto što će tek da se uvede u priču. Da je postojao koncept pakla on bi morao da ima ime.Gehenna dolazi od rijeci Dzehennam sto znaci Pakao, pa ljudi kad su palili smece u dolini nazivali su je Gehenom/Dzehennemom, a ne da je Pakao potekao iz doline kod jeruzalema.
To jekao kad bi sad ukrajinici i rusi rekli da je Bahmut pakao na zemlji....to ne znaci da je Pravi Pakao tu nego je to samo alegorija na pakao jer prozivljavaju strahote tamo. shvatas
Shvatam poredjenje ali kako stoje stvari to postaje sinonum za nešto što će tek da se uvede u priču. Da je postojao koncept pakla on bi morao da ima ime.
shvatam koncept ali u bibliji je jedina asocijacija na pakao pominjanje specifičnog mesta pored Jerusalima.Pakao postoji kao svijet za sebe izvan naseg univerzuma
IMa Sheol jos.shvatam koncept ali u bibliji je jedina asocijacija na pakao pominjanje specifičnog mesta pored Jerusalima.
shvatam koncept ali u bibliji je jedina asocijacija na pakao pominjanje specifičnog mesta pored Jerusalima.
Да погодим, ниси никад отворио Нови Завет ? Где је отишао Лазар а где богаташ ?Ni Isus, ni hebrejska Biblija koju je tumačio, ne podržava mišljenje da otišle duše idu u raj ili večnu patnju (pakao).
Ko je i kada to pripisao hrišćanstvu?
Pogledajte prilog 1335508
Давид је помињао Шеол, а Христос место где је "плач и шкргут зуба". Тј. пакао.da, david je često spominjao pakao.
zato je Isus i sišao "dole" u tamnicu da pokupi duše pravednika
A gde si ti to proverio ,jel moze neke reference ?Jok, proveri kako Jevreji veruju, videces da je isto kao i uobicajeno Hriscansko verovanje.
Pitao si nekog suvremenika ili si mozda citao neke verske stogodarije...!?Pojam pakla i raja je itekako bio poznat u Isusovo vreme.
Ma sta kazes,pa nije valjda ?No sekte iz USA 19. veka su sve to izmislile, i nakrivo tumace Bibliju kako bi se uklopila
u njihovu veru...
Zaslepljen si pogrešnim ubeđenjem, ne vredi tebi ništa dokazivati ČPA gde si ti to proverio ,jel moze neke reference ?
Pitao si nekog suvremenika ili si mozda citao neke verske stogodarije...!?
Ma sta kazes,pa nije valjda ?
Pa nije valjda da su oni izmislili Otkrivenje i da su na svoju ruku ubacili pricu o Lazaru na koju se kunu svi "paklashi" ?![]()