- Poruka
- 89.439
Kako ga je opisivao i da li ga je opisivao nekako?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zanimljiva tema.Kako ga je opisivao i da li ga je opisivao nekako?
Daj citate da vidimo..Zanimljiva tema.
Mnogo, mnogo je rekao, pre svega o Njegovoj ličnosti.
Daj citate da vidimo..
Marko 10,18 | A Isus reče mu: što me zoveš blagijem? niko nije blag osim jednoga Boga. |
ovde je Isus rekao da on nije Bog...on bukvalno kaže da on ne zaslužuje da se zove blagim jer samo je Bog blag..to jest njegova blagost ni blagost bilo kog čoveka toliko nije uporediva sa Božijom da nema svrhe koristiti termin blag za bilo koga sem Boga...
Marko 10,18 A Isus reče mu: što me zoveš blagijem? niko nije blag osim jednoga Boga.
ovde Isus bukvalno kaže ljudima da oni ne mogu znati da li je on Sin...jer samo Otac zna ko je Sin i samo Sin zna ko je Otac...po mom mišljenju Sin je nivo svesti tj. razvoja kad upoznaš Oca...kod Jevreja tog vremena muško dete nije isto što i sin...Sin je korišćen tek za muško dete koje je sazrelo i osamostalilo se..pa je čovek mogao imati petoro muške dece i jednog sina..."Sve je meni predano od Oca mojega. Nitko ne zna, tko je Sin, osim jedinoga Oca, i nitko, tko je Otac, osim jedinoga Sina, i kojemu I Sin hoće da objavi."" Lk 10:22
Na to sam i ciljao...pa je i dodao...'osim jednog Boga'...ovde je Isus rekao da on nije Bog...on bukvalno kaže da on ne zaslužuje da se zove blagim jer samo je Bog blag..to jest njegova blagost ni blagost bilo kog čoveka toliko nije uporediva sa Božijom da nema svrhe koristiti termin blag za bilo koga sem Boga...
tako jeovde je Isus rekao da on nije Bog...on bukvalno kaže da on ne zaslužuje da se zove blagim jer samo je Bog blag..to jest njegova blagost ni blagost bilo kog čoveka toliko nije uporediva sa Božijom da nema svrhe koristiti termin blag za bilo koga sem Boga...
Oče naš,Kako ga je opisivao i da li ga je opisivao nekako?
odlicna temaKako ga je opisivao i da li ga je opisivao nekako?
ovde nagoveštava svoju smrt ali naglašava da je to nešto radosno jer je to odlazak Ocu..ako volite Isusa tome se treba radovati a ne tugovati zbog toga...jer njemu je sa Ocem mnogo mnogo bolje nego na Zemlji...a hrišćani kad se pomene Isusova smrt odmah navuku tužni i preozbiljni izraz na lica...vole li oni Isusa?odlicna tema
evo sta je Isus rekao o Bogu
Jovan 14:28
Čuli ste da sam vam rekao: ’Odlazim i vratiću se kod vas.‘
Ako me volite, radovaćete se što odlazim kod Oca, jer Otac je veći od mene
Da jasna je poenta Otac je veci od Sina. Time Isus ne moze biti Bog sto i nije nego je Bozji Sinovde nagoveštava svoju smrt ali naglašava da je to nešto radosno jer je to odlazak Ocu..ako volite Isusa tome se treba radovati a ne tugovati zbog toga...jer njemu je sa Ocem mnogo mnogo bolje nego na Zemlji...a hrišćani kad se pomene Isusova smrt odmah navuku tužni i preozbiljni izraz na lica...vole li oni Isusa?
i naravno tvoja poenta...Sin je neuporediv sa Ocem koji je Bog
ovo znači da se večni život dobija tek ako upoznaš Oca i Isusa..znači nije dovoljno ići na liturgije, čitati Bibliju...nego treba dostići nivo da poznaješ Boga...malo je onih koji su se tu plasirali...Jovan 17
Nakon što je to izgovorio, Isus je podigao pogled prema nebu i rekao: „Oče, došao je čas. Proslavi svog sina, da tvoj sin proslavi tebe.
2Dao si mu vlast nad svim ljudima* da bi on mogao dati večni život svima koje si mu dao.
3 A da bi dobili večni život, treba da dobro upoznaju tebe*, jedinog pravog Boga,+ i onoga koga si poslao, Isusa Hrista.
4Ja sam proslavio tebe na zemlji time što sam dovršio delo koje si mi poverio.
6
„Objavio sam tvoje ime ljudima koje si mi dao iz sveta
17 Posveti ih istinom. Tvoja reč je istina.
26 Ja sam im objavio tvoje ime i objavljivaću ga, da ljubav kojom ti voliš mene bude u njima i da ja budem u jedinstvu s njima.“
Bog je ljubav...Blag je, jedini je, pravi je, veći je. Jel neko iz toga može sliku Boga sebi
da predoči?
Jovan 3,16 | Jer Bogu tako omilje svijet da je i sina svojega jedinorodnoga dao, da nijedan koji ga vjeruje ne pogine, nego da ima život vječni. |
Pa da ali da bi se upoznali Bog i isus treba se proucavati Biblija...ovo znači da se večni život dobija tek ako upoznaš Oca i Isusa..znači nije dovoljno ići na liturgije, čitati Bibliju...nego treba dostići nivo da poznaješ Boga...malo je onih koji su se tu plasirali...
ovo nam goori da Isus oseća intenzivnu Božiju ljubav...ne mora da je zamišlja on je oseća...on hoće da takvu ljubav tog intenziteta svi imaju...
Marko 10,27 | A Isus pogledavši na njih reče: ljudima je nemoguće, ali nije Bogu: jer je sve moguće Bogu |
O sebi je to govorioBog je svemoguć...
Marko 10,27 A Isus pogledavši na njih reče: ljudima je nemoguće, ali nije Bogu: jer je sve moguće Bogu
Ne, jer samo malo pre tih reči je rekao ovo...O sebi je to govorio
Marko 10,18 | A Isus reče mu: što me zoveš blagijem? niko nije blag osim jednoga Boga. |