STA JE ISLAM

• Začetnik teme Začetnik teme zivac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako hoces da proucavas neku veru nemoj proucavati njene sekte vec proucavaj izvor te vere, jer ni jedna vera nije odgovorna za dela njenih sekti. A one slike ratnicke, pa zar nema na hiljade slika i snimaka koje su srbi pocinili u Bosni pa se niko ne hvata za njih. Sta je samo dece, zena i nemocnih starica poklano ili spaljeno ili silovano pa ovde niko ne kaze niti vas neko napada za to.

Šta traže mudžahedini po srpskoj zemlji? Džihad?

...ipak razmisli...ograđuješ se od šerijata a u isto vreme veličaš mudžahedine...istina i ti nemate dodirne tačke...sem da će nam Istinasvima suditi...Van Hristove Crkve nema spsenja naravno...

Ni u jednom trenutku se nisam ogradjivao od Serijata inti mi pada na pamet. A to gde je spas i ko je jedini na pravome putu, pojedinci ce videti tek na Sudnjeme Danu, ali nece imati nikakve koristi sto su napokon saznali jer ce biti kasno. Cekacemo zajedno, smrt koja je neminovna svakom od nas a zatim i Sudnji dan, pa ce mo videti ko ce se spasiti a ko ne. A dali ima istina neke veze samnom nisi kompetentan da das misljenje, jer sam ne znas sta znaci istina.

Ni u jednom trenutku se nisam ogradjivao od Serijata inti mi pada na pamet. A to gde je spas i ko je jedini na pravome putu, pojedinci ce videti tek na Sudnjeme Danu, ali nece imati nikakve koristi sto su napokon saznali jer ce biti kasno. Cekacemo zajedno, smrt koja je neminovna svakom od nas a zatim i Sudnji dan, pa ce mo videti ko ce se spasiti a ko ne. A dali ima istina neke veze samnom nisi kompetentan da das misljenje, jer sam ne znas sta znaci istina.

:pop::amen:

Sve Bozije objave, kao sto sam rekao, imale su za cilj da prenesu ljudima Bozija upustva i pravila za zivot kojih su se morali pridrzavati vernici. Nije cudo da ima podudarnosti jer su sve te objave od jednog Boga, i zar ocekujete da jednom narodu naredi da se mrze, biju, kolju a da drugima naredi da se vole, podrzavaju, slazu. nelogicno je ocekivati da su te knjige i bozije objave jedna protiv druge, onda tu nesto nebi valjalo.
Sto se tice Ibrahima-Abrahama a.s. On se ozenio sa zenom Sarom ali dugo niej imao dece. On i njegova zena sara su imali sluskinju po imenu Hadzera. Posto dugo nije imao dece ajako je patio zbog toga njegova zena Sara mu dopusti i ozeni ga sa sluskinjom Hadzerom. Kada mu se rodio sin Ismail (neznam tacno kako se on naziva u Bibliji) on ga je mnogo zavoleo i mnogo bi vremena provodio sa njim i njegovom majkom. Vremenom Saraostaje ljubomorn i naredi mu da ih odvede u Pustinju i da ih tamo ostavi. Morao je da je poslusa i odveo je Hadzeru sa njenim malim sinom u pustinju gde nije imalo nigde nicega. Teska srca ilh je ostavio tu i kada je krenuo nazad uputio je Molitvu Svevisnjem Stvoritelju, pomolivsi se za Hadzeru i njihnog sina. Malo vremena nakon sto je otisao Ibrahim a.s. dete je pocelo da place jer je bilo zedno a vode nije bilo nigde. Hadzera je spustila svog sina i pocela da trci sa jednog brezuljka na drugi gledajuci imali negde vode. Nije nigde ugledala vodu i vratila se do svog sina kada je prisla njemu videla je na mestu gde ga je spustila (ispod njegovih nogu) da pocinje izvirati voda i to je i sad onaj izvor sa kojeg hadzije iz Meke donose vodu (zem-zem Voda). zatim su pocele ptice da se skupljaju oko tog izvora i doline u pusxtinji u kojoj su se oni nalazili (danasnja Mekka) zatim su neki karavani svratili tu da i neki od njih se i nastanili, vremenom je pocela i vegetacija zbog vode koja se pojavila, tako da se tu vremenom nastanilo dosta ljudi i vise to nije bila gola pustina vec mesto u vrlo pogodnoi za zivot. Kada se Nako Izvesnog vremena Ibrahim vratio na to mesto gde ih je ostavio nije mogao prepoznati to mesto kao ni svog sina koji je odrastao. Kasnije on Izgradjuje danasnju Kiblu u Mekki. On je kasnije sa sarom dobio potomka od kojih poticu jevreji. Prica o Ibrahimu a.s. je jako duga i opsirnija a ovo sam pokusao u najkracim crtama da odgovorim i da malo razjasnim (mada posle ove price koju verovatno nisi znao do sada, ne znam koliko ce ti biti jasnije)
Nije tacno da je netrepeljivost izmedju Arapa i Jevreja postojala tek posle pojave islama jer i sama Biblija ukazuje na tu netrepeljivost na nekoliko mesta. Arapi se u Bibliji nazivaju Filestijci.

Samo pitanje se namece zasto bi se ponovo na jednom podruciju gdje je i nastala Biblija sa ucenjem da postoji samo jedan BOG(medju mnogoboscima) stvarala druga knjiga koja isto govori o samo jednom BOGU ali na razlicite nacine i sa vremenski velikom razlikom izmedju njih.Djelovi Biblije(Stari zavjet) i Kuran iz onih primjera imaju dosta zajednickog(mislim prvenstveno na sva imena koja smo pomenuli i na nacin tumacenja dogadjaja oko njih).To moze samo da navodi na jedno a to da je dobar dio Arapa se drzao Starog zavjeta a kasnije dolaskom Muhameda i stvaranjem Kurana prelaze na Islam.Sto se tice Hadjere--Agare i mnjenoga sina koji se u Bibliji naziva Ismailo---Ismail je takodjer interesantna jer od njega je ona grana koja je i primila Islam .Cijela prica u Bibliji i u Kuranu je potpuno indenticna(razlika je samo u nacinu opisa dogadjaja-srz je ista)Znaci da je neko od nekoga morao da prepise i postavi pricu.Sve ostale svete knjige se veoma razlikuju u opisu postanka i nacinu pisanja,pa i samih junaka odredjenih dogadjaja.Biblija i Kuran toliko toga imaju u samoj prici da se mnogi moraju zapitati ko je od koga uzeo dobar dio same price.Agara---Hadjera samo njeno ime koje se koristi u Kuranu je samo stvar izgovora u razlicitim kulturama i jezicima.Agara je kad je ostala sa Ismailom noseca ona se obratila samom Bogu,kasnije je posjetio i andjeo i kazao kako ce se djecak kad se rodi zvati i da ce se njegovi potomci umnoziti.----Jos joj rece andjeo Gospodni:eto ti si trudna i rodices sina i nadnjeni mu ime Ismailo,jer je gospod vidio muku tvoju.A bice covjek ubojica,ruka ce se njegova dizati na svakoga a svacija na njega i nastavace na pogledu svoj braci svojoj"Veoma interesantno kazivanje za Ismaila kakav ce biti.Sve ostalo je oko vode --studenac zivota,a on je izmedju Kadisa i Varada--to si ti vec opisao isto kao da si CITAO BIBLIJU--a pisao si kako je napisano u KURANU.Cijela prica je toliko istovjetna da tu nema mjesta da se komentarise bilo sta,bar po meni.Druga stvar oko netrpeljivosti samih Arapa i Jevreja gdje smjestas u doba FILISTEJACA je daleko ispred ABRAHAMA---IBRAHIMA i veoma mi je poznata.I dalje tvrdim da je jaz nastao od onog dijela od kojeg su mnogi kasnije presli na Islam,i naravno vjecito ratovanje izmedju samih arapskih plemena sa jevrejskim,sto je u istoriji samog jevrejskog naroda koji je padao u cesta robstva.Sam kljuc razumjevanja i BIBLIJE I KURANA je da ipak morate priznati da je nastao jednim dijelom iz BIBLIJE,ostalo ucenje je proizvod podneblja i nacina odredjene grupe koja je razvijala i sirila novu vjeru.Koliko neki mozda i osporavali Muhameda kao proroka ja ne zelim da ga osporavam.Samo zelim da ukazem na veoma veliku slicnost u dogadjajima koji govore u BIBLIJI I KURANU,neko je morao kazem ponovo da dobar dio prepise i prilagodi dogadjaje koji su se odigrali.Da jos nesto zasto ne brojite svoje godine,vec ste uzeli hriscanku godinu?
picture.php

Malo ti vidis no to je tvoj problem. A Mudzahedini po Bosni (koja nije Srpska zemlja) su trazili to da sprece Ono sto sam malo pre spomenuo (pokolj, silovanje i totalno istrebljenje muslimana) kao sto su i cetnici isli iz raznih krajeva da pomognu braci iz srbije da se muslimani uniste.

Prijatelju objasni koji narodi su zivjeli do dolaska Turaka u Bosnu?,Kad je sam Islam stigao u Bosnu(mislim kad su HRISCANI prelazili na ISLAM).Ne mozes tako da govoris jer SAMO ISTINOM mozes da nesto tvrdis i naravno ISTORIJSKIM CINJENICAMA.Pogledaj do dolaska Turaka u ove krajeve koji su BOSANSKI KRALJEVI VLADALI.N e prepravljaj istoriju ---SRBI SU TU VJEKOVIMA ZIVJELI KAO I HRVATI.SRBI su presli na HRISCANSTVO--640god.nase ere.Prvi dodir i boj izmedju SRBA I TURAKA JE BIO NA KOSOVU1389.e sad objasni ko je zivio u BOSNI???
picture.php

kao prvo tvrdis to uopste nisu dokazi vec je nesto u "nekom drugomsmislu" a zatim tvrdis da je Kur'an uzeo te naucne dokaze od nekih knjiga pre pojave Kur'ana. Prvo definisi tvoje konacno misljenje jer ne mozes tvrditi da nisu naucni dokazi a zatim tvrditi da su prepisani jer ispadas jako glup. Kao drugo navedi mi knjigu ili neki istoriski dokument koji se pojavio pre pojave Kur'ana bar za ove dokaze koje sam ja naveo, a kad mi to dokazes onda mogu da ti poverujem, pre toga sve ti je prazna prica. A ako nadjes i ako postoji neki takav dokument, (a neces naci jer ne postoji) onda cu ja nastaviti da izlazem jos dokaza iz Kur'ana a ti za svaki ako imas komentar da je prepisan ili da nije tacan moras ga argumentovati konkretnim dokazima.

1. To shto si izneo nisu nauchni dokazi , nego tumachenja Kurana , a to shto je u Kuranu je odraz mishljenja tog vremena bez pravih dokaza
2. Ta tumachenja koja ti iznosish su slichna , a chesto i ista sa starijim tumachenjima iz drugih svetih i ostalih knjiga sa mitoloshkom tematikom , a ako si primetio ja chesto za te tvoje tvrdnje govorim "dokazi" , pazi , tu su navodnici(" ") , to znachi da nosu pravi dokazi .
A vec sam reako da ako poistrazhish ovaj podforum cesh naci mnogo takvih tumachenja koja je samoproklamuju za prave dokaze , a slichnog su sadrzhaja kao ova shto si ti prikazao.

I sam znash da su Stari Zavet ( Jevrejska sveta knjiga ) i Novi Zavet ( Hrishcanska sveta knjiga ) ogromni uticaji na Islam i postoje velike slichnosti izmedju ovih svetih knjiga ( SZ , NZ i Kuran ) , vec sam ti prichao o Talesu iz Mileta , choveku koji je pomocu senke izmerio visinu piramide , koji je predvideo pomrachenje sunca 585.g pre nove ere i koji je ubrajan medju "sedam mudraca" i ovo spominjem jer je on prvi izrazio ideju da je sve postalo iz vode , tako da Kuran za njim kasni 1 milenijum . Govorio si kako Kuran josh tada spominje ideju o tome kako je sve postalo iz tog pochetnog haosa ( mislim da potencirash da je Kuran znao za veliki prasak) , i u toj ideji Kuran kasni , a mozhda i plagijatira Hesiodovu Teogoniju gde se isto tvrdi da je sve postalo iz Haosa , pochetog stanja , slichno tvrdnjenje imamo i u Starom Zavetu.

Nadam se da si uvideo da ta tvdjenja koja ti iznosih kao dokazi su samo pozajmljenje ideje iz starijih kultura i da nemaju pravu vrednost kao nauchni dokazi .

Da rezimiram : tvoja tvrdnjenja nisu dokazi , tvoja tvrdnjenja su samo lepo umaskirane starije ideje koje se provlache kroz sve ostale abrahamske religije ( a chesto i kroz druge religije ).

Poslednja izmena:
kog?

ne razumijem te...:dontunderstand:

Izlgeda nisi video klip o "isitini" , tj. o tome kako je Alah jedini i pravi bog , a glavni dokazi su neka kriva drva koja im izgledaju kao Alah , a koja kada se poseku ponovo izrastu ( a vecina drveca izraste) , i to shto se astronaut Armstrong pokrstio poshto je chuo islamsku molitvu u svemiru :hahaha: , a istina je da u dhzamiji u Egiptu (gde je bio na odmoru) nashalio na rachun islama zato shto je u svemiru ( pod punom opremom ) chuo neshto shto lichi neshto shto su pustili preko razglasa u dzhamiji i rekao da treba da promene razglas jer je takvo shushtanje chuo u svemiru , a odma ga napravili na Muslimana , a kolko ja znam da bi neko postao musliman treba pred svedocima da prizna alaha kao svog boga , a to Armstrong nije uchinio i vishe puta demantovao.

Evo "istine" :
A statement by the US State Department sent to all embassies and consulates in the Islamic world:

P 04085 0Z MAR 83 ZEX
FM SECSTATE WASHD C
TO ALL DIPLOMATIC AND CONSULAR POSTS PRIORITY
BI
UNCLAS STATE 056309

FOLLOWING REPEAT SENT ACTION ALL EAST ASIAN AND
PACIFIC DIPLOMATIC POSTS DTD MAR 02.

QUOTE: UNCLAS STATE 056309
E.O. 12356: N/A
TAGS: PREL, PGOV, US, ID
SUBJECT: ALLEGED CONVERSION OF NEIL ARMSTRONG TO ISLAM
---------------------------------------------

REF: JAKARTA 3281 AND 2374 (NOT ..)

1. FORMER ASTRONAUT NEIL ARMSTRONG, NOW IN PRIVATE
BUSINESS, HAS BEEN THE SUBJECT OF PRESS REPORTS IN
EGYPT, MALAYSIA AND INDONESIA (AND PERHAPS ELSEWHERE)
ALLEGING HIS CONVERSION TO ISLAM DURING HIS LANDING ON
THE MOON IN 1969. AS A RESULT OF SUCH REPORTS,
ARMSTRONG HAS RECEIVED COMMUNICATIONS FROM INDIVIDUALS
AND RELIGIOUS ORGANIZATIONS, AND A FEELER FROM AT LEAST
ONE GOVERNMENT, ABOUT HIS POSSIBLE PARTICIPATION IN
ISLAMIC ACTIVITIES.

2. WHILE STRESSING HIS STRONG DESIRE NOT TO OFFEND
ANYONE OR SHOW DISRESPECT FOR ANY RELIGION, ARMSTRONG
HAS ADVISED DEPARTMENT THAT REPORTS OF HIS CONVERSION
TO ISLAM ARE INACCURATE.

3. IF POST RECEIVE QUERIES ON THIS MATTER, ARMSTRONG
REQUESTS THAT THEY POLITELY BUT FIRMLY INFORM QUERYING
PARTY THAT HE HAS NOT CONVERTED TO ISLAM AND HAS NO
CURRENT PLANS OR DESIRE TO TRAVEL OVERSEAS TO
PARTICIPATE IN ISLAMIC RELIGOUS ACTIVITIES.

Poslednja izmena:
Samo pitanje se namece zasto bi se ponovo na jednom podruciju gdje je i nastala Biblija sa ucenjem da postoji samo jedan BOG(medju mnogoboscima) stvarala druga knjiga koja isto govori o samo jednom BOGU ali na razlicite nacine i sa vremenski velikom razlikom izmedju njih.Djelovi Biblije(Stari zavjet) i Kuran iz onih primjera imaju dosta zajednickog(mislim prvenstveno na sva imena koja smo pomenuli i na nacin tumacenja dogadjaja oko njih).To moze samo da navodi na jedno a to da je dobar dio Arapa se drzao Starog zavjeta a kasnije dolaskom Muhameda i stvaranjem Kurana prelaze na Islam.Sto se tice Hadjere--Agare i mnjenoga sina koji se u Bibliji naziva Ismailo---Ismail je takodjer interesantna jer od njega je ona grana koja je i primila Islam .Cijela prica u Bibliji i u Kuranu je potpuno indenticna(razlika je samo u nacinu opisa dogadjaja-srz je ista)Znaci da je neko od nekoga morao da prepise i postavi pricu.Sve ostale svete knjige se veoma razlikuju u opisu postanka i nacinu pisanja,pa i samih junaka odredjenih dogadjaja.Biblija i Kuran toliko toga imaju u samoj prici da se mnogi moraju zapitati ko je od koga uzeo dobar dio same price.Agara---Hadjera samo njeno ime koje se koristi u Kuranu je samo stvar izgovora u razlicitim kulturama i jezicima.Agara je kad je ostala sa Ismailom noseca ona se obratila samom Bogu,kasnije je posjetio i andjeo i kazao kako ce se djecak kad se rodi zvati i da ce se njegovi potomci umnoziti.----Jos joj rece andjeo Gospodni:eto ti si trudna i rodices sina i nadnjeni mu ime Ismailo,jer je gospod vidio muku tvoju.A bice covjek ubojica,ruka ce se njegova dizati na svakoga a svacija na njega i nastavace na pogledu svoj braci svojoj"Veoma interesantno kazivanje za Ismaila kakav ce biti.Sve ostalo je oko vode --studenac zivota,a on je izmedju Kadisa i Varada--to si ti vec opisao isto kao da si CITAO BIBLIJU--a pisao si kako je napisano u KURANU.Cijela prica je toliko istovjetna da tu nema mjesta da se komentarise bilo sta,bar po meni.Druga stvar oko netrpeljivosti samih Arapa i Jevreja gdje smjestas u doba FILISTEJACA je daleko ispred ABRAHAMA---IBRAHIMA i veoma mi je poznata.I dalje tvrdim da je jaz nastao od onog dijela od kojeg su mnogi kasnije presli na Islam,i naravno vjecito ratovanje izmedju samih arapskih plemena sa jevrejskim,sto je u istoriji samog jevrejskog naroda koji je padao u cesta robstva.Sam kljuc razumjevanja i BIBLIJE I KURANA je da ipak morate priznati da je nastao jednim dijelom iz BIBLIJE,ostalo ucenje je proizvod podneblja i nacina odredjene grupe koja je razvijala i sirila novu vjeru.Koliko neki mozda i osporavali Muhameda kao proroka ja ne zelim da ga osporavam.Samo zelim da ukazem na veoma veliku slicnost u dogadjajima koji govore u BIBLIJI I KURANU,neko je morao kazem ponovo da dobar dio prepise i prilagodi dogadjaje koji su se odigrali.Da jos nesto zasto ne brojite svoje godine,vec ste uzeli hriscanku godinu?
picture.php

Da malo razjasnimo na nama jasniji nacin. kao sto sam rekao, sve knjige i svi poslanici su dolazili od jednog Boga, u to mora da veruje svaki Musliman.Sada se vi cudite otkud to da je srz ista i da je jedan te isti cilj. Na primer, ako dva profesora govore o jednoj te istoj naucnoj tezi i srzi tog naucnog dela, i ako ocekujete da oboica budu tacni, zar ocekujete da ce se njihove tvrdnje u srzi razici i nece se podudarati. Nerealno je to ocekivati jer ond to znaci da je jedan od njih dvojice jako zalutao. Svaki poslanik koji bi dosao potvrdjivao bi istinitost onog pre njega i stavljao pod obavezu verovanje u njega.
U zemlajma gde vlada serijat godine se racunaju po lunarnom (mesecevom) kalendaru. Svi znamo kako izgleda i kao se racuna lunarni kalendar tako da nema potrebe o tome da govorim. I u zemljama gde vlada serijat godine se racunaju od Hidzre (prelaska Muhammeda a.s. iz Mekke u Medinu). Neznam dali na to mislis ili na nesto drugo?

Prijatelju objasni koji narodi su zivjeli do dolaska Turaka u Bosnu?,Kad je sam Islam stigao u Bosnu(mislim kad su HRISCANI prelazili na ISLAM).Ne mozes tako da govoris jer SAMO ISTINOM mozes da nesto tvrdis i naravno ISTORIJSKIM CINJENICAMA.Pogledaj do dolaska Turaka u ove krajeve koji su BOSANSKI KRALJEVI VLADALI.N e prepravljaj istoriju ---SRBI SU TU VJEKOVIMA ZIVJELI KAO I HRVATI.SRBI su presli na HRISCANSTVO--640god.nase ere.Prvi dodir i boj izmedju SRBA I TURAKA JE BIO NA KOSOVU1389.e sad objasni ko je zivio u BOSNI???
picture.php

Ne poricem da su srbi ziveli u Bosni pre dolaska Turaka, ali su ti Srbi primili islam i postali nesto drugo, vise nisu bili Srbi. A i Srbi ne postoje i nisu na ovim Prostorima od nastanka sveta, tako da jedan narod dolazi drugi ostaje, jedan narod Nastaje drugi izumire kao sto nam i sama istorija govori.

bosna ce ostati srpska makar samo muslimani zivjeli u njoj...

a nas sagovornik je Srbin isto koliko i mi... zar ne?

samo sto ne zeli da prizna i falsifikuje istorijske cinjenice,...

To govori istinu a ko lazi svima nama ce presuditi Onaj koji nas je Stvorijo. Ja sam spreman da cekam a dali ste vi spremni na to sudjenje treba da se upitate.
Sada nisam srbin, a mozda je moj pra, pra pra deda bio i najverovatnije da je bio. Ja sam uvideo gde je prava istina, izucavao sam Bibliju kao i Kur'an, i presrecan sam i zahvalan Uzvisenom Stvoritelju sto me je uputio na pravi put. Nazalost svi znamo da se Biblija menjala nekoliko puta i to vise nije autentican Bozi govor tako da se nemoze verovati svakoj njenoj reci. A i sami sadasnji sledbenici tih knjiga koji traze pravu istinu su zbunjeni. Na primer Te knjige kao i njihni poglavari i verske vodje traze da se veruje u 3 boga od kojih je jedan Isa-Isus a.s. uprkos tome sto je on dao svima na znanje da on nije Bog vec da je poslat od Boga kao i svi poslanici pre njega. E sada svako ko i malo razmislja hladnom glavom terba da se upita u cemu je problem, sta tu ne stima, ali vecina nece ni da pogleda a ni da razmisli sta je dovelo do takve apsurdne greske i zbog cega se i dalje insistira na tome u verovanju da postoje 3 boga?

Moj Otac je veci od mene - Novi Zavet, Evanjdjelje po Ivanu 14:28
Moj Otac je veci od svega - Novi Zavet, Evanjdjelje po Ivanu 10:29
A rec, koju ste culi od mene, nije moja, vec Oca koji me posla - Novi Zavet, Evanjdjelje po Ivanu 14:24
A ovo je zivot Vecni, da spoznaju tebe, jedino pravoga Boga, i koga si poslao, Isusa Hrista - Novi Zavet, Evanjdjelje po Ivanu 17:3
Ljudi Izraelci, poslusajte reci ove! Isus Nezarecanin bio je od Boga medju vama potvrdjen silama, i cudesima, i znacima koje ucini Bog preko njega medju vama, kao sto i sami znate. - Dela apostolska 2:22
Cuj, Izraele, Gospodin, Bog nas, jeste jedini Gospodar - Novi Zavet, Evanjdjelje po Marku 12:29

Zasto malo ne razmislite o Ovome?

Poslednja izmena:
Evo da navedem jos jedan Dokaz, za ljude razumom obdarene, koji potvrdjuje da je Kur'an Bozji govor.

Mi smo, zaist, coveka od biti zemlje stvorili, zatim ga kao kap semena na sigurno mesto stvili, pa zatim kap semena zakvackom ucinili, zatim od ugruska grudu mesa stvorili, pa od grude mesa kosti napravili, a onda kosti mesom zaodenuli, i posle ga, kao drugo stvorenje, ozivljujemo, - pa neka je uzvisen Allah, najlepsi Stvoritelj!

Profesor Marsal Dzonson, jedan od vodecih Americkih naucnika, nacelnik Odelenja za Anatomiju i direktor Instituta Danijel, pri bolnici Tomas Dzeferson u Filadelfiji je bio zamoljen prokomentarisati Kur'anske ajete koji govore o embrijologiji. Prvo sto je rekao jeste da ovo sto Kur'an govori o fazama razvoja embriona nikako ne moze biti slucajnost - vec je verovatno da je Muhammed a.s. imao snazan mikroskop. Kada su ga podsetili da je Kur'an objavlejn pre 14 vekova, a da je prvi mikroskop napravljen mnogo vekova kasnije, Prof. Dzonson se glasno nasmejao i dodao da taj prvi napravljeni mikroskop nije moga uvecati sliku ni 10 puta, a sliku koju je davao je bila nejasna. Kasnije je izjavio: "Ne vidim nikakve konflikte prema svacanju da je bozanska intervencija bila umesana u Muhammedovo a.s. recitiranje Kur'ana".

Da malo razjasnimo na nama jasniji nacin. kao sto sam rekao, sve knjige i svi poslanici su dolazili od jednog Boga, u to mora da veruje svaki Musliman.Sada se vi cudite otkud to da je srz ista i da je jedan te isti cilj. Na primer, ako dva profesora govore o jednoj te istoj naucnoj tezi i srzi tog naucnog dela, i ako ocekujete da oboica budu tacni, zar ocekujete da ce se njihove tvrdnje u srzi razici i nece se podudarati. Nerealno je to ocekivati jer ond to znaci da je jedan od njih dvojice jako zalutao. Svaki poslanik koji bi dosao potvrdjivao bi istinitost onog pre njega i stavljao pod obavezu verovanje u njega.
U zemlajma gde vlada serijat godine se racunaju po lunarnom (mesecevom) kalendaru. Svi znamo kako izgleda i kao se racuna lunarni kalendar tako da nema potrebe o tome da govorim. I u zemljama gde vlada serijat godine se racunaju od Hidzre (prelaska Muhammeda a.s. iz Mekke u Medinu). Neznam dali na to mislis ili na nesto drugo?

Da sve dolazi od jednog BOGA,ali vec postoji ucenje o jednom BOGU i tu je poenta o cemu pisem,jer posle veoma dugog razdoblja se javlja ista prica sa istim licnostima ali drugog naziva.Mislim da se razumijemo sta sam napisao.Mislim da primjer sa profesorima nisi bas sretno izabrao.Ponovo ti kazem da mnoga ucenja o samom Bogu kod raznih naroda nemaju toliko zajednickog koliko imaju BIBLIJA I KURAN.I dalje smatram ,sto ti narvno ne moras da se slozis,da je dobar dio BIBLIJE prepisan i oblikovan u KURANU.
picture.php

Ne poricem da su srbi ziveli u Bosni pre dolaska Turaka, ali su ti Srbi primili islam i postali nesto drugo, vise nisu bili Srbi. A i Srbi ne postoje i nisu na ovim Prostorima od nastanka sveta, tako da jedan narod dolazi drugi ostaje, jedan narod Nastaje drugi izumire kao sto nam i sama istorija govori.

Znaci dosli smo do veoma bitne cinjenice oko nastanka Muslimana.Znaci jedan dio Srba je primio Islam kao novu vjeru i oni su prestali da budu hriscani,isto tako i dio Hrvata je presao na Islam i oni nisu vise hriscani(ovdje rijec hriscanin sam stavio kao pravu vjeru kojoj su pripadali--bez Katolik ,Pravoslavac).Prema tome ne mozes tvrditi da su sa prostora Bosne Srbi nestali kao narod,jer su i dalje egzistirali i danas egzistiraju kao narod.Znaci ne mozes tako da tvrdis jer ovo je cinjenica koju ne mozes nicim da pobijes.Sto se tice naseljavanja Balkanskog poluostrva Srbi kao pripadnici slovenskih naroda su naselili Balkan i od tada do danas zive na tim prostorima.Poznato ti je da mnoge crkve su starije od naj starijih Dzamija sto je neoboriva cinjenica.Znaci i po zadnjem popisu stanovnistva pred rat mala razlika je bila u broju Muslimana i Srba,Prijatelju zato ne mozes da tvrdis da jednostavno Srba nema jer i sada posle ovog prokletog rata Srbi zive u Bosni i vecina su u R.Srpskoj kao sto su Muslimani--Bosnjaci(kako se sada izjasnjavate)vecina u Federaciji.Znaci ovo veoma BITNO pitanje si u vezi nastanka Muslimana dao iskren i istinit odgovor.Ja ne sporim tvoje vjersko pripadanje niti kako se kao pripadnik jednog naroda izjasnjavas to je tvoje pravo,ali isto tako ne dozvoljavam bilo kom kako cu se ja izjasnjavati.Mislim da smo sa ovim pitanjem zavrsili sto se tice mene.
picture.php

To govori istinu a ko lazi svima nama ce presuditi Onaj koji nas je Stvorijo. Ja sam spreman da cekam a dali ste vi spremni na to sudjenje treba da se upitate.

Sada nisam srbin, a mozda je moj pra, pra pra deda bio i najverovatnije da je bio. Ja sam uvideo gde je prava istina, izucavao sam Bibliju kao i Kur'an, i presrecan sam i zahvalan Uzvisenom Stvoritelju sto me je uputio na pravi put. Nazalost svi znamo da se Biblija menjala nekoliko puta i to vise nije autentican Bozi govor tako da se nemoze verovati svakoj njenoj reci. A i sami sadasnji sledbenici tih knjiga koji traze pravu istinu su zbunjeni. Na primer Te knjige kao i njihni poglavari i verske vodje traze da se veruje u 3 boga od kojih je jedan Isa-Isus a.s. uprkos tome sto je on dao svima na znanje da on nije Bog vec da je poslat od Boga kao i svi poslanici pre njega. E sada svako ko i malo razmislja hladnom glavom terba da se upita u cemu je problem, sta tu ne stima, ali vecina nece ni da pogleda a ni da razmisli sta je dovelo do takve apsurdne greske i zbog cega se i dalje insistira na tome u verovanju da postoje 3 boga?

Naravno da si Srbin jer nacionalnost nije nuzno povezana sa religijom... Imate Arapa pravoslavnih, Siptara katolika, Rusa pagana, Njemaca katolika i protestanata... Skota i Iraca takodje, Gruzijaca muslimana... Iranaca zoroastrijanaca,... A samo kod nas prave naciju od vjere. Ti si Srbin i ostaces do smrti, kao i svi tvoji muslimani.
Kazem, mozes ti tvrditi da je tvoja vjera ispravna, tvrdi koliko hoces, ali ti nisi samo porijeklom Srbin nego i jesi Srbin... Pricas srpski, izgledas tako, mentalitet je isti,... Vecina vas se preziva na -ic kao i Srbi i dosta vas zna koju ste Slavu slavili.
A sad, to je li Islam ispravna religija, vec sam rekao da je obicna prepisivacina,...

I u Hriscanstvu nema 3 boga, nego Jedan... Samo sto ti to ne mozes da dokucis...
Kao sto ima vodi 3 stanja,... 3 nacina na koja se manifestuje: tecna voda, para i led...
Je li to ista materija???:rtfm:

Malo ti vidis no to je tvoj problem. A Mudzahedini po Bosni (koja nije Srpska zemlja) su trazili to da sprece Ono sto sam malo pre spomenuo (pokolj, silovanje i totalno istrebljenje muslimana) kao sto su i cetnici isli iz raznih krajeva da pomognu braci iz srbije da se muslimani uniste.

Znaci Srbi i cetnici iz raznih krajeva su imali jedini cilj da pobiju muslimane... A dobronamerni Mudzahedini su dosli samo da brane nezasticenu bracu... Pa, tu pricu pas s maslom ne bi progutao...

U pravu si, dosli smo na Balkan u 6, 7 vijeku...
I sta sad? Iliri su kao malobrojna i kulturno nejaka zajednica naprosto se stopili sa daleko brojnijim i jacim Srbima i Hrvatima, tj. Juznim Slovenima...
I postoje Srbi... A postojanje bosanske nacije i jezika ne mozes dokazati, covjece, vidis da ne mozes da dobijes raspravu, sto se koprcas... Lijepo ptiznas da si Srbin i to je to... Sta, je li sramota priznati tako jednostavnu istinu?...

E, moj Srbine,... Dobro je da znas sta si,.. Ali ajde, oprosticemo mi tebi i ako ne priznas.. Vazno je da sebi priznas:)

Da sve dolazi od jednog BOGA,ali vec postoji ucenje o jednom BOGU i tu je poenta o cemu pisem,jer posle veoma dugog razdoblja se javlja ista prica sa istim licnostima ali drugog naziva.Mislim da se razumijemo sta sam napisao.Mislim da primjer sa profesorima nisi bas sretno izabrao.Ponovo ti kazem da mnoga ucenja o samom Bogu kod raznih naroda nemaju toliko zajednickog koliko imaju BIBLIJA I KURAN.I dalje smatram ,sto ti narvno ne moras da se slozis,da je dobar dio BIBLIJE prepisan i oblikovan u KURANU.
picture.php

Nije mi jeasno kako ne svatate celu pricu i kako sve to ne mozete da povezete. Ne postoji ni jedna jediona recenica koja je identicna sa Biblijomk (Starim, Novim Zavetom). Kur'an kao sto smo i rekli potvrdjuje da je kako Stari Zavet tako i Evandjelje Knjige od jednog i jedinog Stvoritelja i Boga (nazivali ga vi: Ocom, Bogom, Allahom, Stvoriteljem to je jedan i jedini Stvoritelj koji nas je stvorio). Neke Sure u Kur'nau potvrdjuju na neke delove Biblije koji su tacni kao sto i ukazuje na one koji su netacni i koji su izmisljeni npr. A tesko onima koji svojim rukama pisu knjigu a zatim govore: 'Evo, ovo vam je od Boga'- da bi za to korist neznatnu izvukli. I tesko njima zbog onoga sto ruke njihove pisu i tesko njima sto na taj nacin zaradjuju ili Allah nije uzeo sebi sina i sa njim nema drugoga boga! Inace svaki bi bog, s onim sto je stvorio, radio sto bi htio, i jedan drugog bi pobedjivao. Hvaljen neka je Allah koji je daleko od onoga sto oni iznose. Tako da nije sporno ako se poklapaju (Kur'an i Biblija) kada Kur'an spominje neke od istinitih delova Biblije, jer kao sto i sami znamo ne mogu postojati dve istine a da su pritom kontra tvrdnje jedna od druge. Razlika u nazivima je razlika zbog toga sto je Biblija objavljena na drugom podrucju i na drugom jeziku za razliku od Kur'ana i to uopste nije sporno, ne vidim sta tu nije jasno.

Jesi li razmislio o onim citatima iz Novog Zaveta?

Znaci dosli smo do veoma bitne cinjenice oko nastanka Muslimana.Znaci jedan dio Srba je primio Islam kao novu vjeru i oni su prestali da budu hriscani,isto tako i dio Hrvata je presao na Islam i oni nisu vise hriscani(ovdje rijec hriscanin sam stavio kao pravu vjeru kojoj su pripadali--bez Katolik ,Pravoslavac).Prema tome ne mozes tvrditi da su sa prostora Bosne Srbi nestali kao narod,jer su i dalje egzistirali i danas egzistiraju kao narod.Znaci ne mozes tako da tvrdis jer ovo je cinjenica koju ne mozes nicim da pobijes.Sto se tice naseljavanja Balkanskog poluostrva Srbi kao pripadnici slovenskih naroda su naselili Balkan i od tada do danas zive na tim prostorima.Poznato ti je da mnoge crkve su starije od naj starijih Dzamija sto je neoboriva cinjenica.Znaci i po zadnjem popisu stanovnistva pred rat mala razlika je bila u broju Muslimana i Srba,Prijatelju zato ne mozes da tvrdis da jednostavno Srba nema jer i sada posle ovog prokletog rata Srbi zive u Bosni i vecina su u R.Srpskoj kao sto su Muslimani--Bosnjaci(kako se sada izjasnjavate)vecina u Federaciji.Znaci ovo veoma BITNO pitanje si u vezi nastanka Muslimana dao iskren i istinit odgovor.Ja ne sporim tvoje vjersko pripadanje niti kako se kao pripadnik jednog naroda izjasnjavas to je tvoje pravo,ali isto tako ne dozvoljavam bilo kom kako cu se ja izjasnjavati.Mislim da smo sa ovim pitanjem zavrsili sto se tice mene.
picture.php

Nisi me ti rayumeo prijatelju kada sam dao primer o nastanku jednog naroda a nestanku drugog. Nisam rekao da nema Hriscana u Bosni jer svi znamo da ih ima i to ne mali broj, i svako ko kaze da ih nema onda je lud ili se pravi lud.

Naravno da si Srbin jer nacionalnost nije nuzno povezana sa religijom... Imate Arapa pravoslavnih, Siptara katolika, Rusa pagana, Njemaca katolika i protestanata... Skota i Iraca takodje, Gruzijaca muslimana... Iranaca zoroastrijanaca,... A samo kod nas prave naciju od vjere. Ti si Srbin i ostaces do smrti, kao i svi tvoji muslimani.
Kazem, mozes ti tvrditi da je tvoja vjera ispravna, tvrdi koliko hoces, ali ti nisi samo porijeklom Srbin nego i jesi Srbin... Pricas srpski, izgledas tako, mentalitet je isti,... Vecina vas se preziva na -ic kao i Srbi i dosta vas zna koju ste Slavu slavili.
A sad, to je li Islam ispravna religija, vec sam rekao da je obicna prepisivacina,...

I u Hriscanstvu nema 3 boga, nego Jedan... Samo sto ti to ne mozes da dokucis...
Kao sto ima vodi 3 stanja,... 3 nacina na koja se manifestuje: tecna voda, para i led...
Je li to ista materija???:rtfm:

Kao prvo Druze ne mozes ti odredjiavti sta sam ja niti ja mogu odredjuvati sta si ti. A kao drugo i da insistiras na tome da sam ja Srbin ne mozes i da hoces jer sam ja poreklom iz Crne Gore tako da sam pre Crnogorac nego sto sam Srbin, ali opet kazem ne mozes ti ubedjivati i namecati meni sta cu da budem i kako cu da se izjasnjavam. Ja sam Musliman i ponosim se time!

Zasto onda molitvu pocinjes sa: U ime oca, sina i svetoga duha? zar se automatski ne molis kod tri boga a ne kod jednog. ne moze jedan Bog biti i otac i sin i sveti duh. Ni sam neznas osvojoj religiji a mene si nasao da drzis predavanja o Islamu. Sramota! A i ovo poredjenje Boga sa vodom kao prvo je besmisleno a kao drugo nikako se ne uklapa u vas koncept verovanja u Boga.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back