STA JE ISLAM

• Začetnik teme Začetnik teme zivac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Što ne mogu licemjerstva.

U 2. Knjizi Mojsijevoj, Izlazak, (u tekstu – citat iz Biblije prevod Đura Daničić i Vuk St. Karadžić) piše: Ko udari čoveka, te umre, da se pogubi. (Izlazak 21, 12). Ko udari oca svog ili mater svoju, da se pogubi. Ko ukrade čoveka i proda ili se nađe u njegovim rukama, da se pogubi. Ko opsuje oca svog ili mater svoju, da se pogubi! (21, 15-17)

Dakle, da se pogubi za psovku !!!!
Jel' Stari zavjet dio Biblije ili nije ???

Jel a sta je Isus kasnije rekao?
To je bila masa robova oslobodjenih preko noci i ocekivao si od njih disciplinu?
Napominjem Bozije zapovesti se nikada nisu menjale - kazne jesu sto se vidi.
Ali sa dobrim razlogom su tada bile te kazne

U 2. Knjizi Mojsijevoj, Izlazak, (u tekstu – citat iz Biblije prevod Đura Daničić i Vuk St. Karadžić) piše: Ko udari čoveka, te umre, da se pogubi. (Izlazak 21, 12). Ko udari oca svog ili mater svoju, da se pogubi. Ko ukrade čoveka i proda ili se nađe u njegovim rukama, da se pogubi. Ko opsuje oca svog ili mater svoju, da se pogubi! (21, 15-17)

zar muslimani ne postuju i Stari Zavet?
osnovni princip hriscanstva je prastanje.....Novi Zavet je nas Zakon, a Stari je starojevrejski....

Zakoni hriscana moraju biti ispisani na njihovom srcu i glase ovako:

Deset Božijih Zapovesti:

1. Ja sam Gospod Bog Tvoj, nemoj imati drugih bogova osim mene,

2. Ne pravi sebi idola niti kakva lika, nemoj im se klanjati niti im služiti.

3. Ne uzimaj uzalud imena Gospoda Boga svoga.

4. Sećaj se dana odmora da ga svetkuješ; šest dana radi i svrši sve svoje poslove, a sedmi dan je odmor Gospodu Bogu tvome.

5. Poštuj oca svoga i mater svoju, da ti dobro bude i da dugo poživiš na zemlji.

6. Ne ubij.

7. Ne čini preljube.

8. Ne kradi.

9 Ne svedoči lažno na bližnjega svoga.

10. Ne poželi ništa što je tuđe.

Dvije najveće Hristove Zapovijesti:

1. Ljubi Gospoda Boga svoga svim srcem svojim, svom dušom svojom, svim umom svojim i svom snagom svojom.

2. Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe.

Svi koji se predstavljaju kao hriscani, a ne djelima vjere ne zive po ovim zakonima, oni nisu hriscani.

Najvaznija molitva hriscana:

Oče naš, Koji si na nebesima,
da se sveti ime Tvoje
da dođe Carstvo Tvoje,
da bude volja Tvoja, i na zemlji kao na nebu.
Hleb naš nasušni daj nam danas;
i oprosti nam dugove naše kao što i mi opraštamo dužnicima svojim;
i ne uvedi nas u iskušenje,
no izbavi nas od zloga.
Jer je tvoje carstvo, i sila, i slava, Oca i Sina i svetoga duha, sada i uvek i u vekove vekova. Amin.

Hriscani su duzni da oprastaju svim ljudima, jer je to jedini uslov da Bog oprosti njima. Hriscani ne smiju da se svete, jer sudija je Bog!

Poslednja izmena:

zar muslimani ne postuju i Stari Zavet?

Poštujemo ono što je Kur'anom potvrđeno kao istinito iz Starog i Novog zavjeta.

osnovni princip hriscanstva je prastanje.....Novi Zavet je nas Zakon, a Stari je starojevrejski....

Vjera nije Meny da se uzima ono što mi odgovara a što ne odgovara da odbacim.
U islamu onaj ko odbaci samo jednu rečenicu iz Kur'ana izlazi iz vjere.

Stisni pa ponesi pehar sa sobom...:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
I turke je jako voleo:rumenko:
tepes.gif

To su zakoni islamskog serijata (prava). Ti ne vjerujes i ne moras da vjerujes, ali to je istina islama. Tebi je to fanatizam jer nisi musliman.Oni se ne ponasaju kao ljudi, nego kao bezosjecajni roboti!Oni ne placu na groblju ni za rodjenim djetetom.

Cesto se muslimani poglresno dele na one fanaticne i one umerene. Istina je da nema umerenih muslimana. Evo na forumu imamo klasican primer jednog muslimana koji je odrastao u Evropi i zivi u sekularnoj drzavi koje je pre toga bila socijalisticka, i vidimo da nikada , ni jedan jedini put nije osudio islamski terorizam i zlocinwe koji su pocinjeni od strane islamskih terorista, i sto je jos strasnije on nalazi opravdanja za sve one strasne koje se desavaju u serijatskim drzavama . Kako rece nas patrijarh, kad su u manjini , prilagodjavaju uslovima i zakonima u kojima se nalaze ,ali ih nikada ne prihvataju ( o instittuciji takije sam vec pisao) , a kako je kada su u vecini eto youtube-a pa svako moze da se uveri .Tamo gde su muslimani vecinsko stanovnistvo prestaju da vaze ljudska prava i zakonske norme i obicajne norme 21 veka i vazi obicajno pravo arapskih plemena iz 6 veka.To dovljno govori o tome sta je islam i kakvi su muslimani.

Deset Božijih Zapovesti:

4. Sećaj se dana odmora da ga svetkuješ; šest dana radi i svrši sve svoje poslove, a sedmi dan je odmor Gospodu Bogu tvome.

5. Poštuj oca svoga i mater svoju, da ti dobro bude i da dugo poživiš na zemlji.

6. Ne ubij.

7. Ne čini preljube.

8. Ne kradi.

1. Ljubi Gospoda Boga svoga svim srcem svojim, svom dušom svojom, svim umom svojim i svom snagom svojom.

Svi koji se predstavljaju kao hriscani, a ne djelima vjere ne zive po ovim zakonima, oni nisu hriscani.

Amin.

ima snimaka na sve moguce teme Ratovi protiv istine jedni "dokazuju" da su srbi zlo drugi da su hrvati zlo...nije mi snimak neki dokaz, radije bih poverovala coveku koji je video tako nesto...

Ja sam video sta mudzahedini rade zarobljenicima . To sto oni rade , to ni jedna zver nije u stanju da uradi . Islam je toliko zlo da se to recma ne da opisati

Deset Božijih Zapovesti:

6. Ne ubij.

7. Ne čini preljube.

8. Ne kradi.

Najvaznija molitva hriscana:

Oče naš, Koji si na nebesima,
da se sveti ime Tvoje
da dođe Carstvo Tvoje,
da bude volja Tvoja, i na zemlji kao na nebu.
Hleb naš nasušni daj nam danas;
i oprosti nam dugove naše kao što i mi opraštamo dužnicima svojim;
i ne uvedi nas u iskušenje,
no izbavi nas od zloga.
Jer je tvoje carstvo, i sila, i slava, Oca i Sina i svetoga duha, sada i uvek i u vekove vekova. Amin.

Hriscani su duzni da oprastaju svim ljudima, jer je to jedini uslov da Bog oprosti njima. Hriscani ne smiju da se svete, jer sudija je Bog!

Ne odgovori ti meni koliko se dnevno u Srbiji dogodi krađa ????

Cesto se muslimani poglresno dele na one fanaticne i one umerene. Istina je da nema umerenih muslimana. Evo na forumu imamo klasican primer jednog muslimana koji je odrastao u Evropi i zivi u sekularnoj drzavi koje je pre toga bila socijalisticka, i vidimo da nikada , ni jedan jedini put nije osudio islamski terorizam i zlocinwe koji su pocinjeni od strane islamskih terorista, i sto je jos strasnije on nalazi opravdanja za sve one strasne koje se desavaju u serijatskim drzavama . Kako rece nas patrijarh, kad su u manjini , prilagodjavaju uslovima i zakonima u kojima se nalaze ,ali ih nikada ne prihvataju ( o instittuciji takije sam vec pisao) , a kako je kada su u vecini eto youtube-a pa svako moze da se uveri .Tamo gde su muslimani vecinsko stanovnistvo prestaju da vaze ljudska prava i zakonske norme i obicajne norme 21 veka i vazi obicajno pravo arapskih plemena iz 6 veka.To dovljno govori o tome sta je islam i kakvi su muslimani.

Ne gine ti kombi sa TNT-jem ispred avlije :hahaha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back