Šta je horizontalni vertigo? (Zašto se javlja?)

Antihejter

Iskusan
Poruka
6.610
Guglao sam i ispade da je vrtoglavica halucinacija, iluzija kretanja.

U poslednjih 3 godine ljudi idu ulicom kao pijani i žale se da im se vrti u glavi.

Skoro sam čuo da postoji i horizontalni vertigo, opisuju kao čist pakao.

Mene zanima zašto se javlja a pogotovo mi je zanimljivo to što spada pod "halucinacije"...

Je li neko imao ili ima iskustvo sa ovim i da li ima neke veze što se satima "bulji u ekran"?

Imao sam često probleme sa vrtoglavicama, kako dobijem neki virus gripa ili prehlade, tako mi napadne prvo srednje uho, i rezultat je strašna vrtoglavica.

Neprijatno prilično, ali znam da je bezopasno pa se trudim da ignorišem dok ne prođe.
Srednje uho, znači zbog centra za ravnotežu, verovatno?

Mene zanima zašto spada pod halucinacije.

Mene zanima zašto spada pod halucinacije.
Halucinacija je kad vidiš, čuješ ili osećaš nešto što u stvarnosti ne postoji.
Ako imaš osećaj da se sve vrti oko tebe, to može da se podvede pod halucinacije, mada to
ustvari nije pravilno.
Vertigo je poremećaj senzora, nema veze sa mozgom, halucinacije nastaju u mozgu, nemaju veze sa senzorima.
Neće nijedan ozbiljan doktor da spomene halucinacije i vertigo u istoj rečenici.
To su gluposti sa Googla, ne obraćati pažnju na to.

Halucinacija je kad vidiš, čuješ ili osećaš nešto što u stvarnosti ne postoji.
Ako imaš osećaj da se sve vrti oko tebe, to može da se podvede pod halucinacije, mada to
ustvari nije pravilno.
Vertigo je poremećaj senzora, nema veze sa mozgom, halucinacije nastaju u mozgu, nemaju veze sa senzorima.
Neće nijedan ozbiljan doktor da spomene halucinacije i vertigo u istoj rečenici.
To su gluposti sa Googla, ne obraćati pažnju na to.
Hvala, tebra.

Back