Šta je fora sa platama profesora?

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
da je tako ne bi toliko cvrsto drzali pozicije, rado bi ih ustupili mladjim kolegama i asistentima.
to je do visine penzije.
koja je katastrofalna pa im se isplati svaka godina vise da rade. mislis ne bi poleteli u penziju da odmaraju ?
budi realan.
kao sto rekoh malopre..profesura otvara puno drugih vrata gde lepo zaradjujes.
privatno zaradjuju to je ok ali privatno mogu i drugi ljudi .

Čujem predsednik iznosi kako su plate profesora univerziteta kod nas velike preko 500 hiljada dinara, on kaže izračunao.

Pa je dekan Hemijskog faksa u BG u intervjuu naveo kolike su zaista osnovne plate bez minulog rada na njihovom faksu, što je slično drugim fakultetima prirodno-matematičkih grupacija, prof Rogljić. ispostavilo se za redovnog prof oko 136 hiljada. Prof je pozvao da Vučić objavi na kojim fakultetima je plata 500 hiljada. Rekao je da prema Vučićevoj logici, svi ljudi u Srbiji onda nose odela od 20 hiljada evra.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/...-otkrio-kolike-su-plate-redovnim-profesorima/

Zašto se Vučić uhvatio tih plata i što su one bitne u ovoj priči sa blokadom fakulteta?
Koje su to još preostale strategije za umirivanje nezadovoljstva?

‘рани Ђуку и шаљи га на “Хепи” Паулица се умирит’ не може!

Vučić laže, krade i ubija.

Moj brat sa fakultetom radi kao učitelj u osnovnoj školi. 5 godina je bio zapošljavan na određeno i imao je 45.000 din platu. U beogradu. Od ove godine je primljen za stalno i ima 55.000 din što je minimalac. Dobio je povećanje plate 500 dinara.

Dakle sa državnim 5 godina fakultetom - minimalac!

Ne znam kako ne bacaju atomske bombe!

Jedino ako nema dovoljan broj časova...

ali rado odrze tu i tamo neko predavanje na nekom inostranom fakultetu

Дакле, ако неки професор и зарађује 500 000 од додатних послова, евентуално добије дневницу за семинар и сл.

да ли је оправдано рећи "професори зарађују 500 000", ако толико зарађује, можда, 5 % професора (нпр. неки од професора на медицини).

da je tako ne bi toliko cvrsto drzali pozicije, rado bi ih ustupili mladjim kolegama i asistentima.

kao sto rekoh malopre..profesura otvara puno drugih vrata gde lepo zaradjujes.
Hehe
Možda u primenjenim naukama.

Sve u svemu, predsednik je pričao o platama. Plate dakle za profesore koji se ne snalaze okolo već za to što rade je 136 hilj plus minili rad

Дакле, ако неки професор и зарађује 500 000 од додатних послова, евентуално добије дневницу за семинар и сл.

да ли је оправдано рећи "професори зарађују 500 000", ако толико зарађује, можда, 5 % професора (нпр. неки од професора на медицини).
naravno da ne jer to ne rade svi profesori..
ima i onih koji zive od te plate.
ja ne diskutujem o njegovoj izjavi nego pricamo o zaradi profesora

fora je da će vučić pristati na sve uslove oko plate samo da zadrži ovakav bolestan sistem po svaku cenu da se njegvi krimosi i narko dileri enormno bogate da mogu da prebijaju ljude i studemte da mogu da prete bez ikakvih posledica da ostanu najveće akcize i marže da ostane sve isto ,,u tome je fora i vučiću njije bitno d ali će pola zemlje biti otrovano i zagađeno litijumom samo da isporuči sve što se traži od njega tako funkcioniše njegov sistem dajem svima sve samo nemojte da me dirate

Ja to prvi put čujem
Ali nije tema sad
ocigledno tebi nije ponudjeno a drugi cute o tome, ne zele da kazu koliki su im honorari jer nisu mali.

ne kazem da to rade masovno, ali ima onih koji i to rade.

zato je malo neozbiljno pricati o mesecnim prihodima profesora jer oni jako variraju i u pravu si sto se tice osnovne postavke.. kolika je bazna plata, to je sustina a to sto se neki snadju svojim znanjem i ekstra zaradjuju je njihova prednost.

msilim da bi trebao da objasni kako je dosao do tog iznosa.

Кад бисмо сваку његову изјаву расчланили, испало би да је свака изјава лаж.

Наравно, у тој лажи има 10 % истине, а 90 % лажи, те он тако преобликује изјаву да циљ лажне изјаве буде утицај на бирачко тело.

Најновији пример, лаж о гасу из Азербејџана. Каже, Азербејџан обуставио испоруке гаса.

Народ помили да то има везе са енергетским ратом,

а истина је да су од 7. до 11. јануара вршили ремонт.

Замисли да је народу објаснио разлоге престанка испоруке гаса? Али, њему то не одговара. Њему је циљ да уплаши народ, а затим да се појави као спасилац који је обезбедио гас из Азербејџана.

Vučić se verovatno uhvatio za plate na privatnim faLkutetima. Sećam se pre 20 god lik je na megatrendu imao 1000€ platu. Ja mu nebi bio u koži jer je radio sve za 50+ studenata počev od vežbi, i radova mogu misliti kakav je cirkus bilo polaganje ispita. Vrv se preruši u njih :lol:

Back