- Poruka
- 126.486
da je tako ne bi toliko cvrsto drzali pozicije, rado bi ih ustupili mladjim kolegama i asistentima.Oko hiljadu evra. To je mizerija.
kao sto rekoh malopre..profesura otvara puno drugih vrata gde lepo zaradjujes.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
da je tako ne bi toliko cvrsto drzali pozicije, rado bi ih ustupili mladjim kolegama i asistentima.Oko hiljadu evra. To je mizerija.
A i ne pamtim da sam čuo negde za situacije da profesori sa fakulteta napuštaju zemlju u potrazi za boljim poslom i većim primanjimada je tako ne bi toliko cvrsto drzali pozicije, rado bi ih ustupili mladjim kolegama i asistentima.
Stidi se!Valja dakle reći da predsednik ponovo laže.
to je do visine penzije.da je tako ne bi toliko cvrsto drzali pozicije, rado bi ih ustupili mladjim kolegama i asistentima.
privatno zaradjuju to je ok ali privatno mogu i drugi ljudi .kao sto rekoh malopre..profesura otvara puno drugih vrata gde lepo zaradjujes.
ne vredjam nikog.ne vredjaj narod.
to je veoma ruzno kako si sastavio.
normalno da imaju autoritet i trebaju, od malih nogu ne samo da obrazuju vec i vaspitavaju male ljude.
uce se time i disciplini i redu, postovanju.
nemojmo preterivati i omalovazavti jer to vodi u destrukciju i anarhiju. totalno nepostovanje je put u ambis.
Čujem predsednik iznosi kako su plate profesora univerziteta kod nas velike preko 500 hiljada dinara, on kaže izračunao.
Pa je dekan Hemijskog faksa u BG u intervjuu naveo kolike su zaista osnovne plate bez minulog rada na njihovom faksu, što je slično drugim fakultetima prirodno-matematičkih grupacija, prof Rogljić. ispostavilo se za redovnog prof oko 136 hiljada. Prof je pozvao da Vučić objavi na kojim fakultetima je plata 500 hiljada. Rekao je da prema Vučićevoj logici, svi ljudi u Srbiji onda nose odela od 20 hiljada evra.
https://www.danas.rs/vesti/drustvo/...-otkrio-kolike-su-plate-redovnim-profesorima/
Zašto se Vučić uhvatio tih plata i što su one bitne u ovoj priči sa blokadom fakulteta?
Koje su to još preostale strategije za umirivanje nezadovoljstva?
ajde ajde...ne vredjam nikog.
kao profesora angazuju te ozbiljne firme sa ozbiljnim budzetima jer imas autoritet u toj oblasti.privatno zaradjuju to je ok ali privatno mogu i drugi ljudi .
ali rado odrze tu i tamo neko predavanje na nekom inostranom fakultetuA i ne pamtim da sam čuo negde za situacije da profesori sa fakulteta napuštaju zemlju u potrazi za boljim poslom i većim primanjima![]()
Vučić laže, krade i ubija.
Moj brat sa fakultetom radi kao učitelj u osnovnoj školi. 5 godina je bio zapošljavan na određeno i imao je 45.000 din platu. U beogradu. Od ove godine je primljen za stalno i ima 55.000 din što je minimalac. Dobio je povećanje plate 500 dinara.
Dakle sa državnim 5 godina fakultetom - minimalac!
Ne znam kako ne bacaju atomske bombe!
I to se plaća?ali rado odrze tu i tamo neko predavanje na nekom inostranom fakultetu
ali rado odrze tu i tamo neko predavanje na nekom inostranom fakultetu
Heheda je tako ne bi toliko cvrsto drzali pozicije, rado bi ih ustupili mladjim kolegama i asistentima.
naravno.. fakulteti placaju gostovanja profesorima da odrze predavanje.I to se plaća?![]()
naravno da ne jer to ne rade svi profesori..Дакле, ако неки професор и зарађује 500 000 од додатних послова, евентуално добије дневницу за семинар и сл.
да ли је оправдано рећи "професори зарађују 500 000", ако толико зарађује, можда, 5 % професора (нпр. неки од професора на медицини).
Ja to prvi put čujemnaravno.. fakulteti placaju gostovanja profesorima da odrze predavanje.
sad ne ulazim u pricu da ce neki to uraditi i besplatno da bi punili CV da mogu da se pohvale da su bili gostujuci profesori na nekom prestiznom fakultetu, ali i to je u cilju da se kasnije to naplati.
Ali tema je njegova izjavanaravno da ne jer to ne rade svi profesori..
ima i onih koji zive od te plate.
ja ne diskutujem o njegovoj izjavi nego pricamo o zaradi profesora
msilim da bi trebao da objasni kako je dosao do tog iznosa.Ali tema je njegova izjava
I šta hoće tom prevarom
Ismeva prosvetne radnike, debil svima gura prst u oko i završiće ko i svaki diktator.Ali tema je njegova izjava
I šta hoće tom prevarom
ocigledno tebi nije ponudjeno a drugi cute o tome, ne zele da kazu koliki su im honorari jer nisu mali.Ja to prvi put čujem
Ali nije tema sad
ваљда ангажују струку. највећу.kao profesora angazuju te ozbiljne firme sa ozbiljnim budzetima jer imas autoritet u toj oblasti.
msilim da bi trebao da objasni kako je dosao do tog iznosa.