Šta je fora sa platama profesora?

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa, ne generiše svaki rad vrednost, znaš. Objasnio sam ti već na temi penzija posle studija – nekad je bolje odmah penzionisati te studente nego praviti dodatne troškove

A ja, inače, matematičar za primer, boli glava. Dva puta sam razbio likove iz Matematičke gimnazije s takvom razlikom da su posle zaboravili gde su sakrili digitrone. Ja prvi, kao pravi sultan 100 poena! A drugi, Srbo, sirotinja sa 70 poena, nije ni za velikog vezira. Moj ti, nije skola prepoznala prave talente :mrgreen:
Auuuu…

U linkovanom tekstu stoji za Hrvatsku

Prema najnovojim podacima hrvatskog Ministarstva nauke i obrazovanja, objavljenim u tamošnjim medijima, prosečna neto plata univerzitetskog profesora u Hrvatskoj iznosi 3.160 evra, dok plata vanrednog profesora iznosi 2.390 evra. Docent prima 2.030 evra, a asistent 1.700.

Kod nas Rogljić navodi ovo
Osnovna plata redovnog profesora, bez minulog rada, je 136.000 dinara. Plata vanrednog profesora iznosi oko 122.000 dinara, docenta 110.000, dok je plata asistenta 98.000, a saradnika u nastavi oko 90.000 dinara“, rekao je dekan.
Sad je vec izgubio kompas u laganju, prevazilazi samog sebe svakodnevno :D Dobar znak, kraj diktature se blizi.

Ali ostace narod zeljan diktature.....mrzi to sto je Vucic uhvacen u lazi , samo to , a ostaje ostalo ....i dalje zele diktaturu...
Samo da krimosi koji grade gradjevine malo skuplje naplacuju gradjenje i to je to...i da ne fuseraje toliko....moze nesto sto se ubudja za 10 godina, to moze, ali nikako da se srusi...budjanje donosi renoviranje, nove pare, a rusenje ubija slucajne prolaznike, e to slucajne je problem...da su targetirani pa uz objavu , od ranije poznat policiji , lako bi islo , jos jedan koji nije od nasih i cao...

Čujem predsednik iznosi kako su plate profesora univerziteta kod nas velike preko 500 hiljada dinara, on kaže izračunao.

Pa je dekan Hemijskog faksa u BG u intervjuu naveo kolike su zaista osnovne plate bez minulog rada na njihovom faksu, što je slično drugim fakultetima prirodno-matematičkih grupacija, prof Rogljić. ispostavilo se za redovnog prof oko 136 hiljada. Prof je pozvao da Vučić objavi na kojim fakultetima je plata 500 hiljada. Rekao je da prema Vučićevoj logici, svi ljudi u Srbiji onda nose odela od 20 hiljada evra.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/...-otkrio-kolike-su-plate-redovnim-profesorima/

Zašto se Vučić uhvatio tih plata i što su one bitne u ovoj priči sa blokadom fakulteta?
Koje su to još preostale strategije za umirivanje nezadovoljstva?
Autokratskoj banditskoj vlasti je bitno sve sto ne mozu da reketiraju, ucenjuju i kontrolisu.

To im je opsesija, kako reketirati i ucenjivati ljude i kapital.

I ne samo on, kolega Tab je ukratko opisao suštinu: dok ne kupiš knjigu nisi mogao ni na ispit, neki su otvoreno zahtevali da se donese nova knjiga da bi je oni potpisali pored potpisa studenta, da se neko slučajno ne bi provukao sa polovnom! Toliko o integritetu.
meni se bukvalno desila sledeca situacija.
profesor je pola godine pre ispita izbacio novu knjigu. razlika u odnosu na prethodnu je bila sto su slova na naslovnoj strani bila druge boje i u njoj je bila jedna dodatna lekcija.
dok sam cekao da me prozove na usmeni malo sam je listao, on me je video dok sam to radio.
kad sam seo pored njega pitao me je pitanje koje nema u toj staroj knjizi.
posto nisam znao odgovor rekao je slecede "kolega, zapamtite, uvek se uci iz najnovijih knjiga"
i pomerio mi je polaganje usmenog na nedelju dana, nije hteo da me obori ali je bukvalno izmedju redova rekao, "kupi najnoviju knjigu ako zelis da prodjes"
video je iz koje knjige sam ucio, znao je da ne znam to pitanje i tendenciozno mi ga je postavio.

istinit dogadjaj sa masinca.

Ja složio Vrtelu, vidi: :D

Stojkova-Vrtela1.jpg

Stojkova-Vrtela2.jpg

Stojkova-Vrtela3.jpg

:srecan:

Vrteo ja vrteo, vidim ne uklapa se logika i onda posle 30 minuta naive ukačim gde je glavna fora i dalje je bilo lako :ok:
:bravo:

Ahahahah, pa ti ne znas ni razliku izmedju studija roda i rodne ravnopravnosti aajahahhahshshhshs

Nije ni cudo za masinca, realno
Ovo je tema za ove sa Ptavnog fakulteta

Pogotovo za one koji su položili "SELJAČKO PRAVO" kod Prof.Stojka
Pazite, nije rimsko pravo toliki problem - zagreješ stolicu pa nabubaš, medjutim kod seljačkog prava mira da se i misli šta sve budali može da padne na pamet.
Na primer, kod ostavinske rasprave najmladji brat pored četri starije sestre smatra da njemu pripada sve jer je ćaća klepao dok nije dobio naslednika.
Zatim, kda izgubiš izbore a ti počneš da vataš na seljačku galamu dok simuliraš problem, pozivaš se na ljudskost a u stvari ti cilj bitniji.
Seljačko pravo je kao štovidite jako zeznuta oblast i ko to uspe da masteruje taj je car u Srbiji i u vasioni.

Pazite, nije rimsko pravo toliki problem - zagreješ stolicu pa nabubaš, medjutim kod seljačkog prava mra da se i misli šta sve budali može da padne na pamet.
Na primer, kod ostavinske rasprave najmladji brat pored četri starije sestre smatra da njemu pripada sve jer je ćaća klepao dok nije dobio naslednika.
Zatim, kda izgubiš izbore a ti počneš da vataš na seljačku galamu dok simuliraš problem, pozivaš se na ljudskost a u stvari ti cilj bitniji.
Pa nije to, nego prirodnjaci vazda potcenjuju društvene nauke, zato se desnica širi kao požar.

Pa nije to, nego prirodnjaci vazda potcenjuju društvene nauke, zato se desnica širi kao požar.
Prirodnjacima svaka čast
Društveni smer je izmišljn zbog negativne selekcije onih koji nisu u stanju da shvate da pare ne rastu na drvetu
Društvenjaci smatraju da im pare pripadaju samo zato što imaju pristup sredstvima i nema šanse da im objansiš da greše.
Oni stalno povezuju stvari po sistemu: "ja sam šef sad mogu da stavljam u gepek"

Prirodnjacima svaka čast
Društveni smer je izmišljn zbog negativne selekcije onih koji nisu u stanju da shvate da pare ne rastu na drvetu
Društvenjaci smatraju da im pare pripadaju samo zato što imaju pristup sredstvima i nema šanse da im objansiš da greše.
Oni stalno povezuju stvari po sistemu: "ja sam šef sad mogu da stavljam u gepek"
Hahahah, ispadosmo mi društvenjaci fanovi gepekovanja kad je logično da ovi grmalji sa šumarskog budu prirodniji izbor za to

Kad pogledam detaljnije te kvazi-intelektuslne svadje su isključivo medju društvenjacima
Večutu okršaj sujete i pozicije

Kod Prirodnjaka su okršaji redji ali istorisjki
Tu je okršaj na relaciji znanje i iskustvo
Pa zna se ko kosi a ko vodu nosi u društvu, nisam ja to izmislila, tako je oduvek. Neko je tu da razmišlja a neko da piše kodove.

Hvala hvala... :hvala:

Ponovio bih priču o mojoj životnoj odluci neprihvatanja rada u vojnoj službi kad su izvalili moj talenat za kombinatoriku.
Dugo me ubedjivali ali ja odbio, mlad radio mozak mnogo bolje nego sad, šta znam verovao ko ovi studenti u neku poštenu Srbiju, rekoh koj će mi vojna bezbednost... heh... sad bih bio u beneficiranoj penziji... nisam računao šta žuti mogu da zaseru, narod ima žute rupe u stažu, eventualno invalidska da se izvuče umesto beneficirane kad sam bio mlad pa nisam hteo da verujem da se u Srba o Poštenju priča kao o Kosovu, da se ispoštuje elementrana forma i folklor... nego nije to ni bitno...

Igračkica koja je obećavala zabavu ali je brzo provaljena i na tugu i na radost
Kupio u knjižari za 650. nema veze rekoh dajte mi neku zanimaciju
kocku imam, tangram imam...
Kaže Teta - ovo deluje lako ali mi nismo uspele da složimo
Daj ovamo...
I ja to za 40 minuta, možda bih i brže ali sam kuckao velike istine po forumu, pijuckao Jacobs Monarch i vrteo u leru.
Prolazi vreme, vidim ja nešto se ne uklapa... ajmo fiju kafu i alt F4 za forum da vidim o čemu je reč
Ne gledam više kuglice nego mehanizam doboša (kako je projektovano a ne dal može da se razbuca pa da se složi)
i počnem da se smejem na koju foru zapravo treba da se rotira.

Kao što Rubikova kocka ima ohoho načina da se izmeša a samo 1 da se složi (x,y ili z) tako i ova "vrtela" ima taj jedan način.
Sve što treba da uradiš je da budeš dobar sa Stojkom i on će ti napiše šta se radi zapravo a dalje je puka mehanika ništa kombinatorika. :D

Poslednja izmena:

Pazite, nije rimsko pravo toliki problem - zagreješ stolicu pa nabubaš, medjutim kod seljačkog prava mira da se i misli šta sve budali može da padne na pamet.
Seljačko pravo je kao štovidite jako zeznuta oblast i ko to uspe da masteruje taj je car u Srbiji i u vasioni.
SNS krsi Ustav svake sekunde, i oni nemaju nikakva prava da izlaze na bilo koje izbore i dobijaju glasove.

To nije seljacko, vec realno, moderno pravo.

Krsis Ustav sa pozicija vlasti uvodeci autokratiju u Drzavi- cao/zdravo, nisi opcija na izborima.

To nije seljacko, vec realno, moderno pravo.

.
Pre nego proĉitamo koga optužuješ, fokusirao bih se na reĉenicu u kojoj to i odobravaš kao način funkcionisanja.

Aranžirana salata oko ove ključne izjave je tu da bi zapravo izneo žal što nisi u prilici.

"jeste da kradem, al je Pera ukrao više pa sam ja pośteniji" :kafa:

Ovo je "Srbija" koju studenti tek treba da prihvate.
No već su prihvatili.potpisivanje knjige pred ispit...

Back