- Poruka
- 10.072
Koje su razlikeSan je mnogo drugačije stanje od smrti.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Koje su razlikeSan je mnogo drugačije stanje od smrti.
A ti li znas?A ti sada znaš kako je prevodioc preveo i gde je pogrešio? Ta količina ega je prevelika i za Božije razumevanje ....a, ipak u drugom delu priznaješ da se spojem Duha i tela rađa Duša. Ako nešto novo nastaje iz nekog spoja, onda postaje zasebno....
I ti uzmes znacenje koje tu volja je li?Αὐτὸς δὲ ὁ Θεὸς τῆς εἰρήνης ἁγιάσαι ὑμᾶς ὁλοτελεῖς, καὶ ὁλόκληρον ὑμῶν τὸ πνεῦμα καὶ ἡ ψυχὴ καὶ τὸ σῶμα ἀμέμπτως ἐν τῇ παρουσίᾳ τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ τηρηθείη.
Dakle imamo pneuma, psihi i soma. Pneuma je duh, psihi je duša, a soma je tijelo. Apsolutno ništa nije prevedeno pogrešno. Ako je duša spoj tijela i duha nema smisla da se ona navodi posebno od duha i tijela i to još između njih.
ok slažem se, ka bog može imati zli duh u sebi što i mi razne duhove ne bi imali u sebi.Ово може да се тумачи на више начина. Прво, када Павле каже "ваш дух", не мора да мисли буквално на дух који је индивидуално наш, већ на Божји дух који је у нама. А друго, с обзиром да пише "дух" малим словом, постоји један Дух који је Бог, и постоји "дух" као дух људи, појава, ствари, на пример "дух времена", "дух Хришћанства", "дух српства", "дух традиционализма", "дух правде", "дух неправде", "дух истине", "дух лажи", "дух марксизма", "нечисти дух", "мафијашки дух", и сл.
Дух је сила тј. благодат коју је Бог удахнуо у нас при стварању. Тако пише св. Теофан Затворник чији сам цитат навео у овој теми.
Душа није спој духа и тијела. Човјек је направљен од три компоненте: дух, душа и тијело. Дакле тијело није дио душе. Анђели су нематеријални и бестјелесни, само се нама приказују у описивом облику како бисмо их могли појмити.
Ja ti navodim sta Bog kaze a Bog kaze da je covek dusha ziva nakon sto dobije duh a telo vec imaHristos kaže duša i tijelo, Pavle kaže duh, duša i tijelo. Oni znaju bolje od Kule.
Postanak 2,7 | Tada načini Gospod Bog čovjeka (Adama) od praha zemaljskoga i udahnu mu u lice duh života. Tako postade čovjek živa dusa. |
Prilikom začeća nastaju ljudsko tijelo i duša. Dakle to je istovremeni proces. Ne nastaje prvo tijelo ili prvo duša.Али у том тренутку док Бог удахњује Дух у тело ми још не постојимо као душа нити као човек. Постојимо тек након што је Бог удахнуо Дух у тело. Дакле Дух не може бити сила тј. благодат коју је Бог удахнуо у нас док још нисмо постојали, него је удахнуо у тело, па смо онда настали Тако бар пише у Библији
Prilikom začeća nastaju ljudsko tijelo i duša. Dakle to je istovremeni proces. Ne nastaje prvo tijelo ili prvo duša.
Taj duh je dar od Božijeg Duha. Piše ti kod sv. Teofana Zatvornika.Ако се човек састоји од три компоненте, духа, душе, и тела, какве су природе овај дух, душа, и тело? Да ли је то Божји Дух или људски дух? Да ли је тај дух створен или нестворен? Каква је природа/супстанца душе, духовна, материјална, или нешто треће?
Covek se sastoji iskljucivo od DVE komponente - zemljeni prah,dakle telo i zivi duh a taj spoj Biblija nziva dushom !!!Ако се човек састоји од три компоненте, духа, душе, и тела,
Jeli Maki,a jel po tebi zivotinje imaju "dushu" ?Taj duh je dar od Božijeg Duha. Piše ti kod sv. Teofana Zatvornika.
Imaju.Jeli Maki,a jel po tebi zivotinje imaju "dushu" ?
Duh, duša i tijelo tako kaže apostol Pavle.Covek se sastoji iskljucivo od DVE komponente - zemljeni prah,dakle telo i zivi duh a taj spoj Biblija nziva dushom !!!
Moje mišljenje je da nastaje samo telo, razvija se i priprema. Kada se beba rodi, Duh Sveti daruje svoj deo daha i rađa se duša, sa rođenjem fizičkog tela, rađa se i duša.....Prilikom začeća nastaju ljudsko tijelo i duša. Dakle to je istovremeni proces. Ne nastaje prvo tijelo ili prvo duša.
Sto mi ne odgovaras na pitanje dali i zivotinje imaju "dushu" ?Duh, duša i tijelo tako kaže apostol Pavle.
Nema se šta "raščistiti". Apostol je kristalno jasan.Sto mi ne odgovaras na pitanje dali i zivotinje imaju "dushu" ?
Daj da prvo ovo rascistimo pa cemo se onda prebacito na Pavla.
Evo meni nije jer mi nelogicno da je apostol ispljuvao ciatvi SZ, pre bih rekao da su to uradili neki verski inovatori poput onih tvojih dedova ali hajde da ne prejudiciram,daj mi molim te odgovori na pitanje:Nema se šta "raščistiti". Apostol je kristalno jasan.
A gde to pise ?Duh i duša su ljudski konstrukti utkani u samu srž civilizacije.
ILi ti možda pogrešno razumiješ SZ. A pitanje ti je odgovoreno pogledaj.Evo meni nije jer mi nelogicno da je apostol ispljuvao ciatvi SZ, pre bih rekao da su to uradili neki verski inovatori poput onih tvojih dedova ali hajde da ne prejudiciram,daj mi molim te odgovori na pitanje:
DALI I ZIVOTINJE IMAJU DUSHU ?
Mozda jeste odgovoreno ali eto,meni promklo..ILi ti možda pogrešno razumiješ SZ. A pitanje ti je odgovoreno pogledaj.
Praznik je robiveče uživaj sa najmilijimaMozda jeste odgovoreno ali eto,meni promklo..
Jel ti toliko tesko da ponovis jasan i precizan odgovor ?
Trenutno sam sa sinom i suprugom,multitasking na nivou...Praznik je robiveče uživaj sa najmilijima
za duh si lepo objasnio, šta bi sa dušom i telom?Ако се човек састоји од три компоненте, духа, душе, и тела, какве су природе овај дух, душа, и тело? Да ли је то Божји Дух или људски дух? Да ли је тај дух створен или нестворен? Каква је природа/супстанца душе, духовна, материјална, или нешто треће?