Šta je danas "veza"?

To upravo potvrđuje to da sve nema veze sa godinama kada se nešto dešavalo i da dosta zavisi od sredine.

Meni baš deluje da su današnja deca V razred nevinašca u odnosu na nas V razred. Iako mogu sve da gledaju preko neta, kod njih postoji potpuna kontrola škole i onoga što se dešava napolju. Ono što danas opisuju kao nestašnost je mala maca u odnosu na nekad. Napominjem da se radi o istoj školi.

A što se tiče toga da su veze danas nestalnije nego pre, ceo život je brži pa valjda zato. Ne mislim da su se ljudi sad nešto pokvarili.
malo starijima od njih je teze u puno slucajeva.
mi nimo imali dilere oko skole koji cekaju i vrebaju. nismo imali (barr su jako rijetko bili i brzo bi zavrsili karijeru pored policije) oni koji cekaju posle skole il iza vreme velikih odmora djecu kod radnji gde idu da pazare uzinu i otimaju ili iznudjuju novac...telefon bilo sta...

nismo imali ni onu jaku neprijatnu stranu kako to klinci danas kazu sramote... tj sram ih sto nose patike od 3000 a drugi patike sa po 15 17 000 ... farmerke, jakne ...

mi smo nsoali startas patike ili tene sto kazu, starke i aj zdravo.... bili skoro svi ko jedan... i niko u to zagledao nije...

danas je materijalno mnogo izrazeno...
prije ti recimo nastavnik mozda zazmuri ako je neciji tata budzovan , jedna politicka opcija bila, a danas od svake suse i kese koja dodje do para i dzipa zaziru i boje se jadni ljudi pa moraju da trpe razne bezobraznike....

moras i sve to da uzmes u razmisljanje kako oni postaju to sto jesu danas pa i u vezama...

Kada je osoba u vezi sa nekim ko ne zna sta hoce, onda postoji taj osecaj da se ne zna kuda plovi taj brod.
Tu mogu da postoje jake emocije ljubavi, ali kljucan je osecaj da se zna kuda se ide.
Ja imam 44 godine, i skoro pet godina sam u vezi koju sam opisala i lose se osecam povodom toga.
A priznajem da nemam hrabrosti da to prekinem i trazim nesto drugo jer ne znam sta cu naci. Pre tako nisam razmisljala naravno, ali sada da.
ja sam cuo ovo od poznanice pre cetiri godine, ona je imala 35 godina tada, i rekla je da je bila 7 godina sa svojim dragim u vezi, i da se on sada sa 37 dosetio da nije za brak i djecu ... i covek osto da zivi kod mame lakse mu tako kaze na ovu skupocu...

uglavnom kada mi ispricala ja sam video veliku ljubav u njoj i zalost sto je to moralo da pukne i sto je tolki kreten ispo ...

rekoh joj ocito ne voli dovoljno ili je nesto kod njega splaslo.. to nikoga ne mzoemo da nateramo.

Bogu fala , zivot joj podario zaista srecu posle toga a nije da je trcala po svaku cjenu prosto joj se desilo. rekoh ko zna zasto je ono bilo dobro...

Poslednja izmena:
Ali ljudi se osećaju oslobođeno kada shvate da ne moraju da trpe. Napišu pluseve, minuseve, i ako ima više minusa kažu ok, to je to. Zar to nije zrelo razmišljanje? Čini mi se da čak i u psihologiji se to podržava.
cesto dodje i do toga da ne prekidaju jer ne znaju sta posle i kako... dal ce ikoga i naci a godine su tu...

raznih tu strahova ima, svako zna svoju situaciju najbolje i ne mogu nikom da sudim...

jednom je gospodja banjac , glumica, na televiziji rekla da nazalost danas medju mladima nema puno strpljenja, ne trpe .
pa je dodala, djeco draga ne moze svaki dan na stolu da budu kolaci, nekada mora i masti i leba...

a sjetimo s kolko moze da bude ukusno parce sa masti i leba pa jos dodato papricicom crvenom od gore...prste da polizes, plus jos ako ih polizes u sreci i zadovoljstvu i miru sa svojim ukucanima pa samim tim i suprugom...

iza te djece stoje roditelji koji su ih odgajali drugachije nego shto je odgajana gospodja Banjac

Ali ljudi se osećaju oslobođeno kada shvate da ne moraju da trpe. Napišu pluseve, minuseve, i ako ima više minusa kažu ok, to je to. Zar to nije zrelo razmišljanje? Čini mi se da čak i u psihologiji se to podržava.

Bojim se da ne pishu ni pluseve ni minuse

mozhda je problem u pogreshnom tumachenju ljubavi mozhda i do toga jer je doshlo drugo vrijeme

Kada bih verovala da mogu ponovo da dam poverenje i da uzmem tudje poverenje, cak mislim da je dovoljno samo da se dopadnemo jedno drugom, a da delimo iste ili bar slicne poglede na zivot, to bi onda moglo.
Da li je to moguce sa 44 godine?

Kada bih verovala da mogu ponovo da dam poverenje i da uzmem tudje poverenje, cak mislim da je dovoljno samo da se dopadnemo jedno drugom, a da delimo iste ili bar slicne poglede na zivot, to bi onda moglo.
Da li je to moguce sa 44 godine?
sva sta je moguce i u kasnijim godinama , ali zavisi da li je moguce i vama?
e sad to kolko je moguce,ni to ne znam...mozda su rjetki primjeri...

malo je nezgodono u tim godinama ljudima i onim starijima.

recimo primjer razvedenima, (tesko da do tih godina su slobodni a da nemaju brak iza sebe (ok moguci su izuzetci ali su ipak manjina) e onda tu budu i razocarenja prethodna koja dodju kao iskustvo i koje poziva na oprez pa se tezei otvaraju i upustaju ili prosto sumnjaj uda neko mzoe da ih vol izapravo u tim godinama, pa onda mnogi potegnu da je to mozda interes ...

rekoh ne znam ali ima lepih primjera bogu fala.

mejdutim ako se malo spuste kriterijumi kao u vas, da je recimo da se dopadnete jedno drugom (veoma bitna stvar) i da delite makar slicne pgolede na zivot (bitna stvar) onda sto da ne...

samo ajde nadji....

nekad su to resavali ili preko prijatelja poznanika rodjaka, neko nekog predlozi, ukaze na nekog ili cak i oglasima....

uglavno ne padne sa nebesa jer nemate carobni stapic da ga stvorite odjednom...

opet, ko trazi mozda i nadje!

ko ne pokusa nece sigurno....

Bojim se da ne pishu ni pluseve ni minuse

mozhda je problem u pogreshnom tumachenju ljubavi mozhda i do toga jer je doshlo drugo vrijeme
ja bih ovako udaro pluseve

dopada mi se, MISLIM KADA JE U LICE POGLEDAM plusic
imamo slicne poglede na svet , plusic
cestita je nije lazov i licemjer, spletkaros, ne vrda iza ledja vec otvoreno veli u oci, plussic

a ako ima i dobre guzne polulopte, sreci nidje kraja, pluscina!

plavusa je -uf sta cemo sad???

ok okrecicemo je u crnku

ja bih ovako udaro pluseve

dopada mi se, MISLIM KADA JE U LICE POGLEDAM plusic
imamo slicne poglede na svet , plusic
cestita je nije lazov i licemjer, spletkaros, ne vrda iza ledja vec otvoreno veli u oci, plussic

a ako ima i dobre guzne polulopte, sreci nidje kraja, pluscina!

plavusa je -uf sta cemo sad???

ok okrecicemo je u crnku

Počeo si dobro a završio grdno

:)))

Šta ima veze koje boje je kosa ?

Paula,
nisam iz doba kada su devojčice pušile svojim drugarima iz odeljenja na maloj maturi. Na maloj maturi mi smo bili recimo 87me 88me...
To je očito tu oko sredine devedesetih počelo... Kad i ponor kolektivni u svemu.

U Novom Sadu sam tada bio. Rastao sam prije u Cg, do jedanaeste.
Potom u Novom Sadu od 5 og osnovne.
Urbana sredina.

Nijesu devojčice takve bile u globalu. Uvjek je bilo izuzetaka
Normalno je da su prije nas dečaka ulazile u to jer brže sazrevate i tražile su starije.
Govorim o većini.
O dečacima da ne govorim. Danas sa 14 on već seks imo...

Svakako je bilo izuzetaka.

Čednost je izumrla.
ni sad ne puse sve devojcice decacima na maloj maturi.
neke puse.
svakako ih je vise nego pre 30 godina, ali nikako nikako nikako ne mozemo reci da su sve iste
to naprosto nije istina
samo se vise ne prica o cednosti jer je to zastareo izraz povezan sa moralom, nego deca imaju sopstveni tempo sazrevanja koji prate

kapetane robujes stereotipima i naslovima iz zute stampe

zalosno za coveka tvojih godina ... i ne necu da te se prodjem pisacu gde i sta mi se hoce :D
nemama veze sa zutom stampom

ona i nema veze sa ovom temom, jer u njoj su sigurno bljuvotine o estardnim umetnicama ili umetnicima kako ih vec zovu mada neki nemaju veze sa umetnoscu javnim licnostima i slicno....

nisu tu stereotipi kod mene vec cinjenice koje sam iznosio u ovoj temi nekada i sada

napomenuo sam da je i u nase doba bilo cudaka, svakojakih, pa i manijaka... pa i rastavljenih brakova... cinjenica je da je bilo mnogo manje svega nego danas

nisu tu stereotipi kod mene vec cinjenice koje sam iznosio u ovoj temi nekada i sada

napomenuo sam da je i u nase doba bilo cudaka, svakojakih, pa i manijaka... pa i rastavljenih brakova... cinjenica je da je bilo mnogo manje svega nego danas

mnogo vise jer ne zaboravi da si rastao u Yugoslaviji koja je imala 22mil stanovnika
ali zato jako dobru "recenziju" sta sme u stampu sta sme na tv a sta nikako ne ide !

Ali im se nije davao ovoliki medijski prostor ovoliko paznje mase ...

mnogo vise jer ne zaboravi da si rastao u Yugoslaviji koja je imala 22mil stanovnika
ali zato jako dobru "recenziju" sta sme u stampu sta sme na tv a sta nikako ne ide !

Ali im se nije davao ovoliki medijski prostor ovoliko paznje mase ...
ko ti brani sada da vodis racuna sta sme u javnost a sta nikako

odem da kupim cigare na trafiku i hteo ne hteo ono bacis pogled u sareni izgled dnevnih novina poredjanih , i dok trazim spotski zurnal recimo, ogroman naslov kako je neka nasa etsradna umetnica narodne muzike dara buba mara ili neka ili slicna slikana od paparazza na parkingu izmedju kola kako urinira

da ti se okrene zeludac...

to ni u koje vreme ne sme da se dopusta zar ne? stsislo zenu i ona je ljudsko bice jel de... pa sve da je morala tu tad , cucnula i pisa... sta ce... i sad slika idiot i objavljuje mu gazda da puni tiraz...

o cemu onda dalje pricati, kazemo danas je sloboda stampe? pa bljuvotine i izopacenost uvjek treba cenzurisati

ne zanima me zuta stampa niti nasa politika

Back