- Poruka
- 27.733
malo starijima od njih je teze u puno slucajeva.To upravo potvrđuje to da sve nema veze sa godinama kada se nešto dešavalo i da dosta zavisi od sredine.
Meni baš deluje da su današnja deca V razred nevinašca u odnosu na nas V razred. Iako mogu sve da gledaju preko neta, kod njih postoji potpuna kontrola škole i onoga što se dešava napolju. Ono što danas opisuju kao nestašnost je mala maca u odnosu na nekad. Napominjem da se radi o istoj školi.
A što se tiče toga da su veze danas nestalnije nego pre, ceo život je brži pa valjda zato. Ne mislim da su se ljudi sad nešto pokvarili.
mi nimo imali dilere oko skole koji cekaju i vrebaju. nismo imali (barr su jako rijetko bili i brzo bi zavrsili karijeru pored policije) oni koji cekaju posle skole il iza vreme velikih odmora djecu kod radnji gde idu da pazare uzinu i otimaju ili iznudjuju novac...telefon bilo sta...
nismo imali ni onu jaku neprijatnu stranu kako to klinci danas kazu sramote... tj sram ih sto nose patike od 3000 a drugi patike sa po 15 17 000 ... farmerke, jakne ...
mi smo nsoali startas patike ili tene sto kazu, starke i aj zdravo.... bili skoro svi ko jedan... i niko u to zagledao nije...
danas je materijalno mnogo izrazeno...
prije ti recimo nastavnik mozda zazmuri ako je neciji tata budzovan , jedna politicka opcija bila, a danas od svake suse i kese koja dodje do para i dzipa zaziru i boje se jadni ljudi pa moraju da trpe razne bezobraznike....
moras i sve to da uzmes u razmisljanje kako oni postaju to sto jesu danas pa i u vezama...