..kad se uporede veze od prije 20-tak godina (a i ranije) i one danas, u čemu je razlika?
Pitanje izgleda poprilično naivno, medjutim sa nekim ste u vezi ali nekako ne vidite i ne osjećate obostrane emocije i zadovoljstvo.
Da li ste u vezi ako osjećate da ne znate kuuda plovi vaš brod? To svakako nikada ne možemo sa sigurnošću znati unaprijed, ali konkretno kako danas da znate da ste tačno u nekoj da kažem "sigurnoj" vezi? ..a svakako da sa nekim niste tek tako, jer vam se svidja ili ste iz možda nekih drugih interesa.. (ne bih baš sad o tome).
Bilo je dovoljno da je samo poljubim i odmah smo u vezi, ali danas.. danas se "parovi" doslovno ubiše od *ebavanja, zajedničkim ljetovanjima i vikend turama po mnogim zanimljivim destinacijama.. i pored svega toga ne znaju na čemu su?
Šta je danas u suštini prava veza? Ne kažem da ih nema ali danas sjeku vene ako ih prevari a sutra su odmah u drugoj šemi? Kakve su to veze.. a tek ljubav?
Treba biti surovo realan a to znaci da nista od pre 20 god i danas nije ni nalik.
Veza kao odnos dvoje ljudi je uvek interesantna za posmatranje.
Prava veza je kada se dvoje pronadju. Kada se osete. I samo oni znaju zasto jedno drugome prijaju.
Cini mi se da mnogi od nas jos uvek ne mogu da prihvate cinjenicu da nisu "nase generacije" izmislile toplu vodu.
Prevara je bilo oduvek, bordela, razvoda, svadja, mirenja, sex sema .... svega sto se dogadja i novijim generacijama.
Novo vreme nova pravila i komunikacija nikad brza. Skoro sve moze da se isprati zaprati otprati... cudno, ali tako je.
Veza ,neka moja , davna kada sam imao 25 i danasnja ne mogu ni po cemu da se porede.
Ja nisam isti taj krompir koji sam bio.
Ljudi danas nisu vise isti, u smislu da se nasilno namece sa raznih medija neka prava pravila ponasanja.
Ogroman je pritisak na coveka da bude ono sto zeli da bude.
Da voli kako smatra da je ispravno.
Ljubav je kako je ja pojmim uvek ista ... ta neka energija koja oblece oko nas i pravi caroliju
da smo ono sto zelimo da budemo, da smo srecni, da imamo razumevanje, podrsku, da
se osetimo ispunjeni...