Šta je danas "veza"?

pa kad jos idu da plate ej da im iscrtaju obrve za 200 jura
pa za koju godinu opet

i prije su dame imale noktice, i krecile ih sa laktom za noktice i bes to i fino i damski ...

danas kursevi za to... postade umetnost bogte...

sljokice na noktice u raznim dezenima i bojama

a ti se pitas?

od ove ce tesko ispadne dobar gulas...

i sendvic ti se ogadi

Ta komunikacija je prosirila izbor. Ne mora izabranik/ica biti iz istog grada, cak sta vise, moze biti i iz druge drzave.

A kada imas izbor, onda se ne trudis toliko oko izabranika/ice, jer je pregrst novih ljudi, mozda boljih, koje non-stop upoznajes. I pitas se da li si dobro izabrao.
Tačno, proširen je izbor. Ali drugi pasus se dešava dok te ne opali grom. To ako se pitaš, tu nema istinske zainteresovanosti. Kada se zaista Zaljubiš, više se ne pitaš. Ali to jeste drugačije, širi izbor, no nekada je ono što je za nas baš pred nosem. I taj veći izbor je privid. Na netu najveći broj ponuda je falš. Možda bi bolje prošao da gledaš komšinice... 😉. Ne mislim ti, generalno

prije si trazio neku malecku za sebe, svoju princezicu, da je fina umiljata, pametna , cedna nezna...

danas napucanu, sa malter u brushalter,
bar dva kubika u usne koje uvek zovu ili bude na pusagiju
malter u obrascice
malter u sise
malter u dupe...

danas ti je veza cisto gradjevinarstvo

ili bez plastike nema gimnastike?

Da ovo malo bolje sročiš bio bi hit leta: “Malter u brushaler” :zcepanje:

ROMANTIKA

danas je u mladim generacijama hirurski odstranjena u lobanji dok su bili bebe

padne prvi snijeg i koga zabole?

svi vicu alo gradsko preduzece cistocaaaaa radite li vi stogodj, iznenadio vas snijeg u decembru jel de? a da nije trebo u maju ajvani jedni ?
a prve pahulje? da izjuris napolje kako bi joj pokupio koju sa obraza? i da setate dok cizme skripe pod vama...

da je sacekas kraj gimnazije u nekom vasem cosku...

Mslm, stvarno ne razumijem.. malo kad se posvadjaju, ona je najveća *urva, kučka.. ali kad počnu da jedno drugom sve po redu ili kao što se može čuti (a i vidjeti) u rialitima "Hebem ti mamu, sestru.." šta reći, katastrofa od veze.. i veza. :roll:

@Neno odlicna tema...

Citam :kafaz:
zanimljivo.. :D upravo i ja.. prijatno :)
kafa.jpg

To ti je ako zaljubljenost ne predje u ljubav, to često predje u mržnju.
ne smije ni tad

da uzmemo na primjer muskarce, kodeksi dznetlmenstva to ne dopustaju

ako je bilo nesto sa doticnom damom, to ostaje unutar tebe. cak ni njoj licno bez da je iko prisutan neces reci ruzne stvari.

raskinuces, drzeci do tih kodeksa.

a prelazak u mrznju je glupost i los karakter.

to ne znaci da sam ja od onih koji su za ostanak u prijateljstvu posle veze....

ja se drzim one narodne, posle cao nema jao

to ne znaci da kad se sretnemo ne sme bit nikakve komunikacije ili pozdravljanja kulturnog vec izbegavanja pogleda.

no mrznja... ne valja to, ne ide.

..kad se uporede veze od prije 20-tak godina (a i ranije) i one danas, u čemu je razlika?
Pitanje izgleda poprilično naivno, medjutim sa nekim ste u vezi ali nekako ne vidite i ne osjećate obostrane emocije i zadovoljstvo.
Da li ste u vezi ako osjećate da ne znate kuuda plovi vaš brod? To svakako nikada ne možemo sa sigurnošću znati unaprijed, ali konkretno kako danas da znate da ste tačno u nekoj da kažem "sigurnoj" vezi? ..a svakako da sa nekim niste tek tako, jer vam se svidja ili ste iz možda nekih drugih interesa.. (ne bih baš sad o tome).
Bilo je dovoljno da je samo poljubim i odmah smo u vezi, ali danas.. danas se "parovi" doslovno ubiše od *ebavanja, zajedničkim ljetovanjima i vikend turama po mnogim zanimljivim destinacijama.. i pored svega toga ne znaju na čemu su?
Šta je danas u suštini prava veza? Ne kažem da ih nema ali danas sjeku vene ako ih prevari a sutra su odmah u drugoj šemi? Kakve su to veze.. a tek ljubav?
Recimo da je veza prevazidjen naziv i decija igra prema danasnjim osecanjima. Da parovi nemaju vise osecaj da treba da istrazuju svet i nadju bolju vezu, jer imaju nacina da uporede. Da nemaju potrebe da varaju, jer su nasli najbolje za sebe uporedjujuci sa gomilom drugih. Recimo da si sigurniji u osecanja onog drugog i ne radja se lako ljubomora iz nesigurnosti, vec samo ona patoloska koju i treba izbegavati.
Ako si iz drugog sela skoro si siguran da se neko mota oko tvog izabranika u njegovom selu ili kada zapuca u grad.
Verujem da su čak i veze na daljinu bolje nego one od pre 20 ili 30 godina, ono sto je igra i dalje je igra, a nije veza i ne raspada se nego nije ni postalo veza. Bolje na vreme nego da mame odluce u 25 ili 30 godina da im treba bolji otac za decu. Dakle, tehnologija samo pomaze saznavanju svojih zelja i kapaciteta.
Sto je vaznije, mnogo je teze foliranje i brze se otkriva.

..kad se uporede veze od prije 20-tak godina (a i ranije) i one danas, u čemu je razlika?
Pitanje izgleda poprilično naivno, medjutim sa nekim ste u vezi ali nekako ne vidite i ne osjećate obostrane emocije i zadovoljstvo.
Da li ste u vezi ako osjećate da ne znate kuuda plovi vaš brod? To svakako nikada ne možemo sa sigurnošću znati unaprijed, ali konkretno kako danas da znate da ste tačno u nekoj da kažem "sigurnoj" vezi? ..a svakako da sa nekim niste tek tako, jer vam se svidja ili ste iz možda nekih drugih interesa.. (ne bih baš sad o tome).
Bilo je dovoljno da je samo poljubim i odmah smo u vezi, ali danas.. danas se "parovi" doslovno ubiše od *ebavanja, zajedničkim ljetovanjima i vikend turama po mnogim zanimljivim destinacijama.. i pored svega toga ne znaju na čemu su?
Šta je danas u suštini prava veza? Ne kažem da ih nema ali danas sjeku vene ako ih prevari a sutra su odmah u drugoj šemi? Kakve su to veze.. a tek ljubav?

Treba biti surovo realan a to znaci da nista od pre 20 god i danas nije ni nalik.

Veza kao odnos dvoje ljudi je uvek interesantna za posmatranje.

Prava veza je kada se dvoje pronadju. Kada se osete. I samo oni znaju zasto jedno drugome prijaju.

Cini mi se da mnogi od nas jos uvek ne mogu da prihvate cinjenicu da nisu "nase generacije" izmislile toplu vodu.
Prevara je bilo oduvek, bordela, razvoda, svadja, mirenja, sex sema .... svega sto se dogadja i novijim generacijama.

Novo vreme nova pravila i komunikacija nikad brza. Skoro sve moze da se isprati zaprati otprati... cudno, ali tako je.

Veza ,neka moja , davna kada sam imao 25 i danasnja ne mogu ni po cemu da se porede.
Ja nisam isti taj krompir koji sam bio.
Ljudi danas nisu vise isti, u smislu da se nasilno namece sa raznih medija neka prava pravila ponasanja.
Ogroman je pritisak na coveka da bude ono sto zeli da bude.
Da voli kako smatra da je ispravno.

Ljubav je kako je ja pojmim uvek ista ... ta neka energija koja oblece oko nas i pravi caroliju
da smo ono sto zelimo da budemo, da smo srecni, da imamo razumevanje, podrsku, da
se osetimo ispunjeni...

sta ste se bre razgalamili? Svaka generacija nosi svoja obelezja u zavisnosti od drustvenih kretanja. Ono sto je danas vredno pomenuti, to je da danas nikoga nije briga kako zivis pa si komotniji. Da je lose, narod bi nesto menjao al izgleda da vecini ovako odgovara.
Mladjima odgovara, mrtvaci vuku na svoju stranu u mrtvu prirodu sa sve starim izandjalim maskama.

Back