Re: ŠTA JE A ŠTA NIJE SATANIZAM?
The Al Jilwah
Crna Knjiga Sotone/Lucifera
Poglavlje I,
Ja sam bio, Jesam, i Ja neci imati kraj. Ja vrsim vlast nad svim stvorenjima i nad svim dogadajima koji su ispod zastite mog lika. Ja sam sve prisutan da pomognem onima koji vjeruju u mene i koji me pozovu u vrijeme nevolje. Nema mjesta u univerzumu koje ne zna za mene. Ja sudjelujem u svim dogadajima koji oni, koji su bez, nazivaju zlim zato sto je njihova priroda takva da oni ne odobravaju. Svako doba ima svog upravitelja koji rukovodi dogadajima po mojim naredbama. Ova uprava se mjenja od generacije do generacije, tako da se gospodar ovog svijeta i njegovi rukovodioci rasterete obaveze svojih osobitih sluzbenistva, svatko u svom redu. Ja dopustam svakome da prati naloge njegove prirode ali onaj koji mi se usprotivi bolno ce se kajati.Ni jedan bog nema pravo da se mjesa u moje poslove, i Ja sam na zapovjednicki nacin odredio da se svi obozavaju od obozavanja drugih bogova. Sve knjige od onih koji su bez su izmjenjene od strane njih; i oni su se odrekli njih, iako su napisane od strane proroka i apostola. Ovo su interpolacije koje su videne kao cinjenica da svaka sekta nastoji dokazati da su drugi netocni, i da unisti njihove knjige.
Meni su istina i laz poznate. Kada iskusenje dode, Ja dajem moj zavjet onom kom vjeruje u mene. Sto vise, Ja savjetujem iskusne usmjerivace, jer Ja sam ih odredio za periode poznate meni. Ja pamtim potrebne dogadaje i izvrsavam ih u ocekivano vrijeme. Ja ucim i usmjeravam one koji prate moje instrukcije. Ako me itko slusa i prilagodava sa mojim zapovijedima, on ce imati veselje, zadovoljstvo i ugodnost.
Poglavlje II,
Ja se oduzujem potomcima Adama, i nagradujem ih raznim nagradama koje su samo meni poznate. Povrh svega, moc i vlast nad svim sto je na zemlji, nad onim sto je iznad, kao i nad onim sto je ispod su u mojim rukama. Ne dozvoljavam prijateljske odnose sa drugim ljudima, niti zabranjujem onima koji su moji i koji me slusaju u svemu, bilo sto sto je dobro za njih. Stavljam svoje poslove u ruke onih kojih sam iskusao i koji odgovaraju mojim zeljama. Pojavljujem se na razlicite nacine onima koji su vjerni i pod mojom zapovijedi.
Ja dajem i uzimam; Ja bogatim i osiromasujem; Ja izazivam srecu i bijedu. Radim sve ovo u skladu sa odlikama svake epohe. I nitko nema pravo da se mjesa u moju upravu. Oni koji mi se usprotive ozalostiti cu bolestima; ali oni koji su moji nece umrijeti kao sinovi Adama, oni koji su bez. Nitko nece zivjeti na ovom svijetu duze od vremena kojeg sam ja odredio; i ako pozelim, saljem osobu po drugi ili treci put na ovaj svijet ili na neki drugi putem selidbe dusa.
Poglavlje III,
Vodim ispravnim putem bez otkrivene knjige; usmjeravam pravilno svoje voljene i izabrane nevidljivim nacinima. Sva moja ucenja su lako primjenjiva u svim vremenima i svim uvjetima. Kaznjavam na drugom svijetu sve koji rade suprotno mojoj volji.Sinovi Adama ne znaju za stanje stvari koje dolazi. Iz tog razloga, oni mnogo grijese. Zvijeri zemlje, ptice neba i ribe mora, sve su pod kontrolom mojih ruku. Sva blaga i skrivene stvari su mi poznate; i kako zelim oduzimam ih jednom i darujem drugom.Otkrivam svoja cuda onima koji ih traze, i sa vremenom svoja cuda onima koji ih primaju od mene. Ali oni koji su bez su moji protivnici, jer mi se suprodstavljaju. Oni ne znaju da je to protiv njihovih interesa , jer moc, izobilje i bogatstva su u mojim rukama, i njima darujem svakog vrijednog potomka Adama. Prema tome, vladavina nad svjetovima, prelazak generacije i promjena njihovih vladara su odredeni od moje strane.
Poglavlje IV,
Necu dati svoja prava drugim bogovima. Dozvolio sam stvaranje cetiri supstance, cetiri vremena i cetiri ugla; jer su one potrebne stvari za stvorenja.
Knjige Zidova, Krscana i Muslimana, kao i onih koji su bez, prihvatite u smislu, tako reci, dok god se slazu i ravnaju po mojim zakonima. Sto god im je protivno, oni su promijenili; ne prihvacajte to. Tri stvari su protiv mene i ja mrzim te tri stvari. Ali oni koji cuvaju moje tajne ce primiti ispunjenje mojih obecanja. Oni koji pate zbog mene sigurno cu nagraditi na jednom od svijetova.
Moja je zelja da se svi moji sljedbenici ujedine u vezu jedinstva; da oni koji su bez nebi prevladali nad nama. Sada, onda, svi vi koji ste pratili moje narebe i moja ucenja, odbacite sva ucenja i kaznjavanja onih koji su bez.
Ja nisam poducavao ta ucenja, niti oni poticu od mene. Ne spominji moje ime niti moje osobine, da nebi pozalio; jer ne znas sto oni koji su bez mogu napraviti.
Poglavlje V,
O ti koji si vjerovao u mene, postuj moj simbol i moj lik, jer oni te podsjecaju na mene. Ispunjavaju moje zakone i pravila. Postuj moje sluge i sto god ti oni budu govorili o skrivenim stvarima. Primi to, to je propisano, i ne iznosi ga pred one koji su bez, Zidove, Krscane, Muslimane i druge; jer oni ne znaju prirodu mog ucenja. Ne daj im svoje knjige, da ih nebi izmijenili bez tvog znanja. Nauci srcem najveci njihov dio da nebi bile izmjenjene.