Sta Hrvati sami predvidjaju?

Da, Saudijci mogu.

A to sto pises je pozitivan razvoj dogadjaja, verovatno bi se i broj dzamija povecao, a bi bili primani u vecem broju strani radnici iz islamskih zemalja.

Sadam Husein 80-tih godina prošlog veka, od Saudijske Arabije,nakon nekoliko godina od početka rata sa Iranom,
i kada mu je taj rat utanjio resurse - zatražio pomoć,kao i od ostalih arapskih zemalja.Od svih je
dobio,koliko je ko mogao. Nisu to bila neka enormno velika sredstva,tek da osveži naoružanje i kupi izvestan broj aviona.
Fora je u obrazloženju za uslovljavanje pomoći od strane Saudijaca.
Istrljan mu je nos,Saddamu,kako mu se nacija,navodno,udaljila od vere i islama.Tražili su da se zabrani alkohol,kao kod
njih,Kuvajtu i Libiji, i pozatvaraju kafane,pa će odobriti novčanu pomoć.
Saddam nije imao petlju da to sprovede u Iraku.
Plašeći se teškog bunta građana.
I,ostao je bez i jednog dolara Saudijske pomoći...
Bio sam tada tamo i imam informaciju iz prve ruke.
Tako da nisu Saudijci baš tako slatki,kako nas uverava Mingo.

Poslednja izmena:
Kada im je 80-tih godina prošlog veka,Saudijskoj Arabiji,nakon nekoliko godina od početka rata sa Iranom,
i kada mu je taj rat utanjio resurse - novac i naoružanje,zatražio je pomoć od ostalih arapskih zemalja.Od svih je
dobio,koliko je ko mogao. Nisu to bila neka enormno velika srestva,tek da osveži naoružanje i kupi izvestan broj aviona.
Fora je u obrazloženju za uslovljavanje pomoći od strane Saudijaca.
Istrljan mu je nos,Saddamu,kako mu se nacija,navodno,udaljila od vere i islama.Tražili su da se zabrani alkohol,kao kod
njih,Kuvajtu i Libiji, i pozatvaraju kafane.
Saddam nije imao petlju da to sprovede u Iraku.
Plašeći se teškog bunta građana.
I,ostao je bez i jednog dolara Saudijske pomoći...
Bio sam tada tamo i imam informaciju iz prve ruke.

Pa dobro ali to je logicno i donosi napredak.

Ako bi se Hrvati obratili Saudijskoj Arabiji naravno da bi ih ovi nesto uslovili, niko ne daje bajlaut bez ikakvih uslova, ni Berlin Atini, Dablinu, Lisabonu, Madridu, ni Moskva Beogradu.

Svakako da bi Rijad od Zagreba odredjene stvari zahtevao ali ako bi to pomoglo srusenu ekonomiju onda je to veoma dobro.

http://globus.jutarnji.hr/hrvatska/...e-a-iduce-godine-moglo-bi-biti-jos-mnogo-teze

Kako su posijali, tako ce i poznjeti!!!
Da ih mozda Njemacka nece finacijski pomoci???

Hrvatska je previše mala zemlja i ne predstavlja financijsku opasnost po EU kao Grčka, i zato Njemačka neće pomoći, nisu ni do sada. Mi u Hrvatskoj nismo nikad teže živjeli kao danas, i što je njagore, kako ovde predviđaju biće još gore. Počeli su sa rezanjem plaća i ukidanjem regresa, božičnice i svih ostalih dodataka, ionako nismo mogli sastaviti kraj s krajem, a sad nemamo pojma kako ćemo. Mnogi nas uspoređuju sa Grčkom, da nas čeka ista sudbina kao njih. Na žalost nije tako, njima dadoše stotine milijardi a nama sigurno neće ni Lipe.

tvoji su postovi melem za forumaške srpske oči, postaćeš heroina, pazi da se ne navuku na tebe

Hrvatska je previše mala zemlja i ne predstavlja financijsku opasnost po EU kao Grčka, i zato Njemačka neće pomoći, nisu ni do sada. Mi u Hrvatskoj nismo nikad teže živjeli kao danas, i što je njagore, kako ovde predviđaju biće još gore. Počeli su sa rezanjem plaća i ukidanjem regresa, božičnice i svih ostalih dodataka, ionako nismo mogli sastaviti kraj s krajem, a sad nemamo pojma kako ćemo. Mnogi nas uspoređuju sa Grčkom, da nas čeka ista sudbina kao njih. Na žalost nije tako, njima dadoše stotine milijardi a nama sigurno neće ni Lipe.

Zamisli, Grci primise ogromne milijarde i nisu zadovoljni, a primace jos i nastavice da se ponasaju sa malim menjanjem.

Racunaju da predstavljaju spoljne granice EU, buduce SED, da im je pozicija izvanredno vazna, da ce Berlin i Brisel hteli ili ne uvek da im daju, a ako nece, tu je Rusija koja jos moze da ubedi i Kinu i eto njihovog preokreta.

Grci su Rusima preneli civilizaciju i Rusi ce im uvek biti zahvalni za to i stitice ih, tako da su Grci zasticeni kao beli medvedi, i nastavice sa lenstvovanjem, i da ih neko drugi stalno mora da spasava.

Ne znam sta je lose rekla, posto Grci jesu lencuge koji dobijaju milijarde i milijarde, i nastavljaju skoro po istom, i opet ce da traze, a ako im ne daju Berlin i Brisel okrenuce se Bejdjingu i Moskvi, koriste svoju poziciju i to sto predstavljaju spoljne granice EU buduce SED.

Hrvatska moze traziti bajlaut samo od Anglosaksonaca i MMF, ili od Turske, Saudijske Arabije, Kine ili Rusije, tesko da jos od nekoga moze.

Ne znam sta je lose rekla, posto Grci jesu lencuge koji dobijaju milijarde i milijarde, i nastavljaju skoro po istom, i opet ce da traze, a ako im ne daju Berlin i Brisel okrenuce se Bejdjingu i Moskvi, koriste svoju poziciju i to sto predstavljaju spoljne granice EU buduce SED.

Hrvatska moze traziti bajlaut samo od Anglosaksonaca i MMF, ili od Turske, Saudijske Arabije, Kine ili Rusije, tesko da jos od nekoga moze.

Јел истина да су дали Крф немцима на 100 година?

Migel, je l' tebe placaju ili ovo radis volonterski?

Tvoj problem je sto ne razumes i onda pokusavas da se ukljucis u neku diskusiju a nista nisi procitala, procitaj nesto ne budi lenja.

Vidis da i sam ministar finansija ne pominje Nemacku i Evro zonu, procitaj zasto.

Hrvatska se ne moze obratiti za bajlaut Nemackoj jer Berlin i Brisel daju bajlaut iskljucivo zemljama clanicama Evro zone, na primer ako Slovenija zatrazi bajlaut od njih ce dobiti.

tvoji su postovi melem za forumaške srpske oči, postaćeš heroina, pazi da se ne navuku na tebe

Trebam li možda lagati i pisati kako imamo fantastičan život? Nekad moram izbjegavati djecu odvesti na Jarun jer ne znam hoću li imati dovoljno kuna za dva sladoleda. A radimo oboje i plaća ne kasni, strah me i pomisliti kako žive oni koji to nemaju. Voljela bih da većina Hrvata uključujući i moju obitelj živi kao vas nekolicina pojedinaca Hrvata sa ovog foruma koji po vlastitim izjavama žive savršen život, ali na žalost nije tako, Hrvati teško žive, teže nego ikad, guše nas dugovi i cijene.

Zar se niste borili da dokazete vasu ,iskrenost kroz razne price i dokaze?!

ja ni u poslu nesmin bit previše iskren , a u životu je to pogubno kad proširiš na cili svit, mislim širu okolinu

Trebam li možda lagati i pisati kako imamo fantastičan život? Nekad moram izbjegavati djecu odvesti na Jarun jer ne znam hoću li imati dovoljno kuna za dva sladoleda. A radimo oboje i plaća ne kasni, strah me i pomisliti kako žive oni koji to nemaju. Voljela bih da većina Hrvata uključujući i moju obitelj živi kao vas nekolicina pojedinaca Hrvata sa ovog foruma koji po vlastitim izjavama žive savršen život, ali na žalost nije tako, Hrvati teško žive, teže nego ikad, guše nas dugovi i cijene.

nije baš toliko teško, biće gore, za sad život teče prilično mirno i ljudi uredno funkcioniraju, daj malo optimizma

Bravo svaka ti cast na iskrenosti i hrabrosti na ovakvom postu ,imas vise hrabrosti nego vecina forumasa iz Hrvatske koji na ocigledan primer zele dokazati lazno blagostanje u sopstvenoj drzavi ,isto tako je i u Srbiji i to niko ne krije i ne spori ,cak sta vise narod je besan ,kidise,ali je i umoran za svakodnevnim trcanjem i krpanjem po pitanju novca i da deci omoguce zadovoljstva,koliko toliko.
SAMO NAPRED IMAS MOJU PODRSKU:klap::ok::ok::ok: ,A NADAM SE I OD VECINA UCESNIKA OVOG FORUMA,A OSOBE POPUT MORSKOG COVIKA I SL...BATALI,LJUTE SE STO PRICAS ISTINU. LJUT SAM I JA STO SRBIJA NIJE KAKO TREBA ,PA STA DA RADIM

..mi jos nismo ni podigli 2/3 kesa od onoga sto EU nudi clanicama...

Back