Šta hara: ptičiji grip ili ljudsko ludilo?!

Halakh

Obećava
Poruka
69

Šta hara: ptičiji grip ili ljudsko ludilo?!


¨Tzv. ptičiji grip došao je i do Turske. Osmotrimo li ono što nam televizijsko-reportažne slike nude, vidimo besomučno i grozničavo uništavanje živine na područjima 'rizika' i 'žarišta'. Da li je životinja stvarno zaražena ili nije, ona se nemilosrdno uništava. I to krajnje nehumano. Ubacuje se u džakove, ovi u iskopane rupe, i živa zatrpava. Šta bolesni ljudski umovi rade,... I kada nas sutra zadese zemljotresi, gde ćemo umirati živi zatrpani porušenim zdanjima, ne treba da se čudimo gledajući šta smo radili i šta odobravamo da se radi.

Niko iz Evropske Unije, u kojoj se teatralno i demagoški zalažu i za humani tretman sa životinjama, sada neće da podigne glas protiv divljaštva koje se sprovodi u Turskoj i okolnim zemljama.

Treba znati da u svetu godišnje na hiljade puta više ljudi umire od 'običnog', humanog gripa nego od ptičje influence. Čovek svojom panikom i svojim strahovima samo privlači i stvara mnoge nevolje. Kao što Mudrost reče: »Čega se bezbožnik boji – to će ga i stići.« Čovek sluti da mu dolazi strašna Kazna zbog onoga što je radio i radi. I on misli da može prevariti Boga, i to na takav način što će jedan greh čistiti drugim grehom, možda još većim. Čovek ne shvata da je njegova krv i njegova kičmena moždina već puna pogubnih virusa, žarišta koja pod spregom određenih uslova mogu buknuti. I tu mu neće pomoći nikakva medicina. Pred bolestima koje dolaze na ovaj svet potonuo u greh nikakav ljudski lek neće pomoći. Čovek će gledati smrt u oči, i umirati,...
 

Back
Top