Šta dolazi poslije smrti?

Концепција времена престаје у тим последњим тренуцима живота. Мозак улази у сан, где време више не постоји. Вечни сан, потпуно идентичан нормалним сновима, само непрекидан. Особе које су живеле лош живот, и на својој души носе многе несреће, било своје или туђе, сањаће кошмаре. То ће бити њихова верзија пакла, где ће их прогонити сви ужаси почињени током живота. Они који су живели добрим и праведним животом, стално ће бити у лепом сну, односно ''рају''.

Особе које су живеле лош живот, и на својој души носе многе несреће, било своје или туђе, сањаће кошмаре. То ће бити њихова верзија пакла, где ће их прогонити сви ужаси почињени током живота. Они који су живели добрим и праведним животом, стално ће бити у лепом сну, односно ''рају''.
Postoji i teorija da tu dolazi do suda licne savesti, pa ce oni koji su mnogo savesni i posteni da se samoosude i zbog sitnica, a drugi obrnuto...

Kad otegneš ides prvo kroz Mjesečevu sferu zrcala tu vas cekaju vlastiti demoni koje niste priznali sebi za života.
Npr ovi koji progone Jehovu vidjeti ce sebe kao Jehova svjedoka ispred njega i stati ce tući sama sebe misleci da je Jehovin svjedok dok se ne ispuše a kad se ohladi jako ce da boli biti ce svjesni da su sebe tukli.

kao što rekoh, "k*rčina", nema ništa, odapneš, biološki ciklus se završio, zakopaju te u zemlju, istruliš, pojedu te crvi, posle nekog vremena te zaborave i kao da nikad nisi ni postojao.
nema, raj/pakao, duša, reinkarnacija, život posle života i slične priče za malu decu.
život je samo jedan i svako treba da se trudi da ga proživi najbolje što može, jer druge šanse nema! 👍

kao što rekoh, "k*rčina", nema ništa, odapneš, biološki ciklus se završio, zakopaju te u zemlju, istruliš, pojedu te crvi, posle nekog vremena te zaborave i kao da nikad nisi ni postojao.
nema, raj/pakao, duša, reinkarnacija, život posle života i slične priče za malu decu.
život je samo jedan i svako treba da se trudi da ga proživi najbolje što može, jer druge šanse nema! 👍
A svest i duša ?

Gde odlaze ?

Od moje drugarice je mame umrla, prošle sedmice sam bila na intenzivnoj da se pozdravim , žena nije više bila pri svjesti, nije to više bila ni borba za život već je to bilo rastavljanje za zemaljskim životom

u subotu smo dva sata telefonirali a juče sam provela dosta vremena sa njom

Priča mi da kad je njena mama izdahnula proveli su još vremena sjedeci pored nje dodaje kako je u neko vreme iz čista mira pala loptica na pod, loptica je bila sa bodljama jer su je koristili za stimulaciju

Pita me kako je to moguće ? Niko nije bio blizu tog stolica na kojem je bila loptica ?

Dosta toga mi je još ispričala za šta nema objasnjenje i za šta kaže to ako ispričam bilo kome ljudi će misliti da nisam normalna ali postoji to nešto sto se objasniti ne može

Pa vidis li da su vernici glavnina tih koji tvrde da nema nicega
Ako ne verujes pitaj @bas kao, @anajade i ostale
ma nemoj da mi stavljas reci u usta
niti sam se napatio, pa da trazim sebi raja, a i bio sam vec tamo ja adam, prvi covek
niti sam se nesto bas kao naradio, pa da odmaram i spavam
to sve ovde citamo sta bi drugi ljudi da im dodje, a:
ja cu bre da radim u zagrobnom zivotu, Hristos ako mi da stan, da, i onda idem na posao i radim, ako kaze ostani tu dok ne dodjem kao sto rece Jovanu apostolu, onda cu se snaci za stan negde na zemlji i opet na posao, naci cu valjda gde on zivi, mora da je tu negde samo ja ne znam gde, a na ime Jovan se ne odaziva jos od jevandjelja [cetvrto je njegovo]

lenji sluga, moram da radim i u zagrobnom zivotu, eto to sam ja, nekad sam bio brz kao zmija, a sada se malo usporilo
Dosta toga mi je još ispričala za šta nema objasnjenje i za šta kaže to ako ispričam bilo kome ljudi će misliti da nisam normalna ali postoji to nešto sto se objasniti ne može
rade bre ljudi i posle smrti, sta te to cudi, pa nije svoima samo do odmaranja, plandovanja po rajskim ostrvima, i spavanju, radi se ko se nije naradio u ovom zivotu da kazemo posteno

a jkel se spava? da, spava se i na onom svetu,
e tako se i radi, mislim ko hoce

Poslednja izmena:
A svest i duša ?

Gde odlaze ?

Od moje drugarice je mame umrla, prošle sedmice sam bila na intenzivnoj da se pozdravim , žena nije više bila pri svjesti, nije to više bila ni borba za život već je to bilo rastavljanje za zemaljskim životom

u subotu smo dva sata telefonirali a juče sam provela dosta vremena sa njom

Priča mi da kad je njena mama izdahnula proveli su još vremena sjedeci pored nje dodaje kako je u neko vreme iz čista mira pala loptica na pod, loptica je bila sa bodljama jer su je koristili za stimulaciju

Pita me kako je to moguće ? Niko nije bio blizu tog stolica na kojem je bila loptica ?

sta hoces da kazes? bio njen duh pa oborio lopticu?
racionalno objasnjenje koje mogu za taj dogadjaj da dam jer pre svega da se to zapravo nije ni desilo, ili da se nije desilo bas tako kako ti je prijateljica ispricala.
drugo, i da se desilo (u sta sumnjam, al ajde) radi se okruglom predmetu, mozda je promaja, sirenje/skupljanje usled ralzlike temperature, vibracije koje se prenose kroz pod zidove, itd. itd. sigurno postoji neko objasnjenje a da nije "duh". 👻
ali dobro, ko hoce da veruje u takve stvari, moze slobodno... nemam nista protiv. ja verujem samo u ono sto je racionalno i za sta nauka ima objasnjenje.

sta hoces da kazes? bio njen duh pa oborio lopticu?
racionalno objasnjenje koje mogu za taj dogadjaj da dam jer pre svega da se to zapravo nije ni desilo, ili da se nije desilo bas tako kako ti je prijateljica ispricala.
drugo, i da se desilo (u sta sumnjam, al ajde) radi se okruglom predmetu, mozda je promaja, sirenje/skupljanje usled ralzlike temperature, vibracije koje se prenose kroz pod zidove, itd. itd. sigurno postoji neko objasnjenje a da nije "duh". 👻
ali dobro, ko hoce da veruje u takve stvari, moze slobodno... nemam nista protiv. ja verujem samo u ono sto je racionalno i za sta nauka ima objasnjenje.

:mmmm: :mmmm: :pljus::pljus:

mnogi koji su imali NDE pričaju da su gledali svoje beživotno telo sa visine i videli i čuli sve što se oko tela dešavalo...i njhova svedočenja o tome se podudaraju sa onime što se dešavalo....ta iskustva su bila dok mozak i srce nisu radili...znači definitivno smrt nije kraj...a šta je posle, ponovno rođenje ili neki astralni raj ili pakao ili nešto treće, to ćemo da vidimo tek kad odemo Bogu na istinu...za sad je bitno da znamo da smrt nije kraj
svest nismo dobili radjanjem vec smo se naucili da mislimo kroz zivot,.......... par meseci po rodjenju, pocinjemo shvatati da postojimo.....a pre tog shvatanja, nemamo svest i nismo svesni da postojimo. Dakle, svest je nesto sto se nauci, memorise u mozak i koristi tokom zivota. U stanju smrti, mozak je mrtav i sva memorija u njemu, to jest, "podaci" da smo postojali, takodje je mrtva. Nema vise nicega. Stanje nase svesti posle smrti je isto kao i pre rodjenja............ne postoji.
Naravno, tesko je to prihvatiti i za ogromnu vecinu ljudskih bica , zivot ce na psiholoskoj osnovi biti laksi ako se tesimo da smrt ipak ne znaci vecni kraj.
Problem je sto na takvom hipotetickom fundamentu gradimo nasu civilizaciju ne trazeci alternativu naseg opstanka.
Primer: jedan Jehovin svedok mi je rekao da u ovom svetu nema potrebe da pravi kucu, napravice je u drugom svetu kada umre i, vec ima planove za tu kucu.
Naravno, ovo je ekstrem ali dobar primer, koliko mozemo biti zauzeti nekakvim razmisljanjima pa cak i planiranjima o nasem zivotu posle smrti a zanemariti realan zivot, koji, ako ne bismo razmisljali o zagrobnom zivotu i vreme i pamet koristili za realnu egzistenciju, nam moze doneti dugovecniji i zdraviji zivot....................a u krajnjem slucaju, mozda i vecnost .

Vidiš, ako ne može da se objasni, nije se desilo.. :lol: Posmatrati svet širom
zatvorenih očiju.
meni nesto kazes?!

pre svega, moze da se objasni... nekoliko racionalnih objasnjenja sam napisao gore.
a da li se desilo ili nije... ne mogu da poverujem bas u sve sto neko ko je u stanju soka jer mu je trenutak pre toga umro neko blizak isprica da se navodno desilo. taj to isprica nekom, pa taj to napise na forumu i sad ja to treba slepo da prihvatim kao dokaz da "dusa postoji" jer se to negde navodno desilo.
ti ako hoces u to da verujes veruj, ja :nono3:

svest nismo dobili radjanjem vec smo se naucili da mislimo kroz zivot,.......... par meseci po rodjenju, pocinjemo shvatati da postojimo.....a pre tog shvatanja, nemamo svest i nismo svesni da postojimo. Dakle, svest je nesto sto se nauci, memorise u mozak i koristi tokom zivota. U stanju smrti, mozak je mrtav i sva memorija u njemu, to jest, "podaci" da smo postojali, takodje je mrtva. Nema vise nicega. Stanje nase svesti posle smrti je isto kao i pre rodjenja............ne postoji.
Naravno, tesko je to prihvatiti i za ogromnu vecinu ljudskih bica , zivot ce na psiholoskoj osnovi biti laksi ako se tesimo da smrt ipak ne znaci vecni kraj.
Problem je sto na takvom hipotetickom fundamentu gradimo nasu civilizaciju ne trazeci alternativu naseg opstanka.
Primer: jedan Jehovin svedok mi je rekao da u ovom svetu nema potrebe da pravi kucu, napravice je u drugom svetu kada umre i, vec ima planove za tu kucu.
Naravno, ovo je ekstrem ali dobar primer, koliko mozemo biti zauzeti nekakvim razmisljanjima pa cak i planiranjima o nasem zivotu posle smrti a zanemariti realan zivot, koji, ako ne bismo razmisljali o zagrobnom zivotu i vreme i pamet koristili za realnu egzistenciju, nam moze doneti dugovecniji i zdraviji zivot....................a u krajnjem slucaju, mozda i vecnost .
od toliko gluposti koje pises po ovom forumu, da jedom i ti nesto smisleno kazes! :ok:

Kako ti to znaš?

Back