Šta danas nose savremeni muškarci?

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
326.820
1887379906653fcc48efe1a441925615_v4_big.jpeg


Modni stil muške populacije dominira u sferi onog svakodnevnog, casual načina odevanja u kojem se oni osećaju najudobnije i najkomfornije. Takav neuniformisani način odevanja za većinu mladića predstavlja sigurnu zonu komfora i osećaja prijatnosti.
Iako mnogi zaposleni danas moraju da se priviknu na neki drugi uniformisaniji stil odevanja zbog potreba posla, oni jedva čekaju da dođu kući i da se presvuku.

A prva asocijacija na casual stil kada je jači pol u pitanju jesu džins, majice, trenerke i bluzoni.

Muški duksevi ne izlaze iz mode

Akcenat na klasičnim komadima garderobe predstavlja sigurnu luku za sve one koji nemaju dovoljno volje, vremena, a ni želje da prate atkuelnosti kada je moda u pitanju. Upravo jedan od takvih komada koji ne izlaze iz mode su muški duksevi.
Prvi modeli muških dukseva sa kapuljačom nastali su još 1920. godine i to sa tačno određenom svrhom – koristili su ih polo igrači kako bi se zagrejali između mečeva i kako bi zaštitili svoju kosu. Od 1970-ih godina oni postaju trend i deo svakodnevnice.
Danas se većina odlučuje za muške dukseve iz više razloga od kojih su najčešći udobnost, pružanje toplote, mogu biti efektan statement detalj...
Veoma su popularni personalizovani komadi sa univerzalnom štampom koji predstavlju odličan poklon najboljem drugu, kumu, bratu.

Muške torbice

Izbor garderobe može zavisiti od mnogo faktor od kojih se samo neki odnose na telesnu građu, visinu, životni stil, karakter, poslovnu poziciju, događaj, mesto... A ono što je univerzalno jesu aksesoari od kojih poslednjih godina muške torbice slove za najpopularnije.
Jednako se nose svi modeli muških torbica danas, od onih klasičnih pa sve do sportskih u zavisnosti od odevne kombinacije. Nema sumnje da one danas predstavlju detalj koji je svima potreban.Iako možda nemaju svi naviku da ih nose, oni koji počnu da nose muške torbice ubrzo uviđaju koje sve prednosti one mogu imati u svakodnevnim životnim navikama.

Farmerke kao sastavni deo svakog ormara

Bez obzira da li prate modu ili ne svako od njih bi trebalo u svom ormaru da ima par modela farmerki koje može da kombinuje uz različite stilove. One odlično idu uz duks, dok se isto tako odlično mogu iskombinovati uz košulje i majice, patike i cipele.
Svakako da treba voditi računa o izboru modela i veličine farmerki, jer od adekvatnog izbora zavisi i celokupan izgled.

One predstavljaju komad odeće koji se lako kombinuje uz sve ostalo, zato ih danas svi poseduju i kombinuju na najrazličitije načine tako da zahvaljujući nadasve jednostavnim odnevnim predmetom dobijaju carstvo mogućnosti za ležerno, poslovno ili moderno u isto vreme.

Gde savremeni muškarci izlaze tako odeveni?

Ovako odeveni mladići mogu da se kreću bilo gde, uz male korekcije u odnosu na događaj i mesto. Ali nije neobično videti ih u bilo kojoj kombinaciji na najrazličitijim mestima, pogotovo kada je glavni grad u pitanju.

Kada su u pitanju mesta za izlazak Beograd nudi najširi spektar mogućnosti – od kafića i restorana, do kafana i noćnih klubova. Nekada se oduži radni rad nakon čega se produži na ručak u kafanu gde se kasnije pusti i muzika i tako prođe čitav dan u jednoj odevnoj kombinaciji kroz različite situacije.

Čini se danas bledi granica između toga šta se očekuje da neko nosi na različitim mestima za izlazak i da se sve manje pažnje posvećuje tome, dok je akcenat na dobrom društvu i provodu.

link

Meni je casual način odevanja sasvim ok i svidja mi se kako se današnji muškarci oblace, cisto i uredno, koriste kozmetiku i parfeme
ali mislim da je ipak potrebno da muškarci a i žene ipak povedu računa šta se i za koje prilike nosi od odece
 

Back
Top