sta da radim?

User Friendly

Buduća legenda
Poruka
25.007
Elem imam macora skoro ima godinu i po i sada on je polu kucna,polu poljska macka. Preko dana i kad je hladno je u kuci,a kad je normalno vreme onda je napolju i lovi. E sada posto imamo dosta otpatka od hrane uvek moja majka je krenula i da hrani i tudje macke,pa se sada ispred kuce iskuplja barem jos 5 macki + mi se jedna trajno doselila.z:(( E sad,aj sto dolaze i sto se doselila ne smetaju mi ali se i pojavio jedan veliki macak koji dodje cisto da bi maltretirao mog,ne znam ko mu je gazda,niti odakle dolazi,a uvek mi pobegne,ne stignem ni papucom da ga gadjam, a kamo li da ga ozbiljnije povredim. Ocigledno da sa gazdom i mackom se ne mogu sporazumeti niti gazda moze pa sta da radim? Da nabavim psa nemam gde da ga drzim,nemam kucicu ni boks,a napolju je zima,ne mogu da ga drzim napolju. Ova moja macka kao da se ne brani,samo uzme i popenje se na neku gredu i to je to. Jeste da je onaj veci macak,ali ovaj moj se ne boji mene da ogrebe i ujede a 20 puta i vise sam veci od njega i ako zna da ce da bude bijen ako to uradi,a boji se tog matorog.z:(( Sta mi je ciniti?

Saglasna sam sa misljenjima. Ako si u mogucnosti ne pustaj macka vani, u kontaktu sa drugim mackama moze 'zaraditi' razne bolesti. Taj macak ako dolazi samo da bi zlostavljao tvog vremenom ce odustati, kad vidi da tvoj ne izlazi.

ma te macke sto dolaze su komsijske macke,one mi ne prave problem,zivim na periferiji tako da to nisu one napustene i bolesne zivotinje. Pa ne zivim ja sam u kuci,pretezno mojim ukucanima smeta macka u kuci jer je bezobrazan.Jos macka nije navikla na pesak sto bi bio problem. Mislim da cu sutra krenuti metlicom da teram sve iz mog dvorista. Ove macke sto su tu i on ih voli,jer su odrasli zajedno. One su ga prihvatile kada sam ga prvi put doneo kuci tako mi se zato ne teraju niti bi im naskodio. Da je druga prica ne bi imao dilemu sta da radim!

Poslednja izmena:
Dovoljno smo udaljeni od centra,cak bre nemamo ni kontenjer u kraju tako da nema lutalica i kuce su rastrkane! macak nije kastriran. Sve macke u okolini sto dolaze kod nas deluju zdravo i cisto. 3 su mog prvog komsije,jedna je druga kuca od moje,samo ne znam odakle dolazi taj sto ih maltretira. To je stalna druzina uvek,ali eto pojavljuje se ta 6 macka koja ih maltretira. Nikada ga ne uspem uhvatiti u domet cipele.:lol: Mislim da ja i ovo dvoje komsija i ovaj sto drzi tog siledziju jedini imamo macke u nasem kraju!

Poslednja izmena:
pa o toj macki ne verujem da se gazda i stara,kao sto ni komsije ne mare cim ih ja hranim i cim su se one doselile kod mene. Ne znam zasto se biju,valjda oko hrane. Ne znam zasto se ne suprotstavi ovom sto ih kinji. Valjda bi zivotinje trebale da brane svoju teritoriju. Verujem da kad bi ga barem dvaput dobro ogrebao da se ovaj vise ne bi pojavljivao.

pa nemoj da odvodis tog drugog macka! to sto ga se tvoj macak plasi i sto o ovom vecem niko ne brine, ne znaci da on ne treba da zivi i da ga treba baciti tamo negde.
bez uvrede, ali i tvoj macak skita i isto bi neko mogao za njega da kaze da "gazda ne brine o njemu"...
njihovo ponasanje je sasvim normalno za zivotinje. zna se ko je jaci i ovaj slabiji mora da se pokori.
jedina dva resenja koja vidim su ova koja su vec napisana: da uvedes svog macka u kucu, ili da "usvojis" i tog drugog, s tim da ce taj uvek biti dominantan, ali mozda ce se bolje slagati...

Kastriraj ga, navucice FIV, hlamidiju i ko zna sta jos, to sto one deluju cisto nista ne znaci. A da i ne pricamo da ce da se proskita, moj Bili se vratio jednom sa slomljenom nogom i grejao je fotelju samo dok nije zarastao prelom. A na kraju se nije ni vratio, nasli smo ga otrovanog blizu komsijskog golubarnika. A to sto tudje macke jedu kod tebe, sve su macke takve, i ja delim sa komsijama dva macka, delili smo i njihovu majku (poginula) i sestre (udomljene) a ja sam jedva komsijske macke odvikla da mi upadaju u magacin i buse dzakove sa psecim granulama iako su svi redovno hranjeni. ego, pokusaj da se lepo sprijateljis sa komsijama, da saznas koja je macka cija i bice ti mnogo toga jasnije. A tog macka mozes da se resis jedino tako sto cete potpuno prestati da ih hranite sve. Sve i da ga odneses, nacice put nazad.

hmmm mozda sam dosao na ideju! Mogao bi da proucim kako se prave zamke za zivotinje,da prbam da ga uhatim i onda da ga odvezem negde dalje od grada i da ga ostavim u sumi. :twisted:

Nemoj tako nešto ni u snu da pomišljaš.....da praviš zamku i da nekog ostavljaš u šumi.
Drugo...vidim da nemaš mnogo iskustva......sasvim je normalno da stariji mačak isprepuca mladjeg .....to je uvek bilo i biće......to je njihov način života
Neboj se neće ga povrediti samo takav je mačliji svet.....
Moje mačke teroriše mačak i susedstva....i redovno lema mog mačora koji je čak veći od njega......stalno izlazim i on pobegne....ali mi nikada da ga ne bi hvatao i ostavljao negde......najviše što uradim je da ga gadjam papučom ili metlom....

I kad se dva mačora biju....nevredi da se mešaš jer te mačke posle gledaju kao poslednju budalu.......preko noći se biju a preko dana zagrljeni se sunčaju na garaž ti isti mačori.....

Moj jedini savet ti je da vakcinišeš tvog mačka i nemoj da im se mešaš u njihova mačija posla.....normalno izadji kad vidiš da je gusto i oteraj drugog....ništa više..

Elem imam macora skoro ima godinu i po i sada on je polu kucna,polu poljska macka. Preko dana i kad je hladno je u kuci,a kad je normalno vreme onda je napolju i lovi. E sada posto imamo dosta otpatka od hrane uvek moja majka je krenula i da hrani i tudje macke,pa se sada ispred kuce iskuplja barem jos 5 macki + mi se jedna trajno doselila.z:(( E sad,aj sto dolaze i sto se doselila ne smetaju mi ali se i pojavio jedan veliki macak koji dodje cisto da bi maltretirao mog,ne znam ko mu je gazda,niti odakle dolazi,a uvek mi pobegne,ne stignem ni papucom da ga gadjam, a kamo li da ga ozbiljnije povredim. Ocigledno da sa gazdom i mackom se ne mogu sporazumeti niti gazda moze pa sta da radim? Da nabavim psa nemam gde da ga drzim,nemam kucicu ni boks,a napolju je zima,ne mogu da ga drzim napolju. Ova moja macka kao da se ne brani,samo uzme i popenje se na neku gredu i to je to. Jeste da je onaj veci macak,ali ovaj moj se ne boji mene da ogrebe i ujede a 20 puta i vise sam veci od njega i ako zna da ce da bude bijen ako to uradi,a boji se tog matorog.z:(( Sta mi je ciniti?

ili ga pustiš da odživi svoj mačji život po svome, ili ga kastriraš

Back