Sta da radim? Kako da saznam istinu?

Ово је поента...

А иначе - што га не питаш отворено зашто толико крије мобилни? Изнеси своје сумње (лепо и мирно) па гледај његову реакцију.... Познајеш свог чоека, приметићеш да ли лаже....

Dobar savet ;)
Kada ljudi nešto rade iza leđa, onda moraju da promene ponašanje makar malo, u tragovima... ali znaci su tu. u takvim slučajevima je najbolji direktan i miran pristup, ko što Hellen reče. Verovatno neće reći ništa direktno, ali gutanje knedle i drugi znaci će biti tu ako ima opterećenu savest.

I još jedna stvar. Brak čine dvoje. Tu ste tvoj muž i ti, a ne samo tvoj muž. Koliko obraćaš pažnju na mogućnost prevare i sl, toliko se posveti i sebi, prošetaj prirodom, popričaj sa prijateljicom, naslikaj nešto, pročitaj neki dobar roman, ili ako imaš neki hobi koji voliš, posveti mu se... čisto da te otpusti grč. A onda ćeš sve lakše rešavati, korak po korak.

I ne samo u tim situacijama, čovek uvek mora u samom sebi da traži čvrst oslonac, dovoljno jak da nas ne mogu oduvati tako neke životno uobičajene stvari. To nije egoizam, nije narcisoizam, to je poštovanje i ljubav prema samom sebi, jer ako sebe ne volimo i ne poštujemo, istina je da ne možemo ni druge. U suprotnom se naši strahovi i kompleksi uvlače u svaki međuodnos i po deafultu ga rasturaju, pre ili kasnije. Kada smo dovoljno stabilni unutar sebe, onda nema šanse da tragično doživimo neke spoljašnje promene... emotivno ih osetimo, ali nas ne slamaju.

E da, a te igrice tipa "sad ću i ja da ćućorim preko mobilnog, da tajno šaljem poruke i da namerno sa mističnim osmehom izlazim iz kuće u nepoznato" samo pogoršavaju situaciju. Tj. situacija se tada sve više obmotava u iluziju, oba supružnika su sa višeslojnim maskama, igraju se igara, a šta vredi kad niko od njih nema oslonca u sebi, koji sam gore pomenula...
Prići mu kao čoveku, iskreno i otvoreno pitati šta se dešava, sa svešću da si dovoljno jaka da nađeš snagu u sebi i dovoljno vredna da znaš istinu, je pravo rešenje.

Ko vara - teško priznaje. Sigurno je i on primetio tvoju sumnju i sigurno je da će biti sve oprezniji i veštiji u skrivanju. Da je načisto sa samim sobom imao bi šta da ti kaže ali izgleda da nije pa se ponaša kako se ponaša. Zato ti promeni svoje ponašanje i kao što te i ostali savetuju misli malo više na sebe i pusti da vreme kaže svoje i njemu i tebi šta vam je činiti na dalje.
U ovom životu ništa nije večno, sve je sklono promenama i nekad su one dobre za nas i ako nam se u prvi mah ne čini da je tako. Smiri buru u sebi da bi ste oboje prepoznali svoju mirnu luku. Za tebe :mazi:

Морам да ти поставим пар питања:
1. Како функционишете вас двоје? Да ли се према теби и детету променио?
2. Зашто би ти желела да сазнаш? Да би могла да му натрљаваш на нос?
3. Шта ћеш радити ако копаш и пронађеш ,,нешто'' а он ти каже да нема ничег?

Мислим да свако ко хоће да нешто нађе, ,,нешто и нађе''. Питање је само шта ћеш ТИ даље.

1. Do sada je dobro išlo, a odnedavno se pomalo promenio 2. hoću da budem sigurna dali ima čega hoću istinu 3. kad pronadjem istinu znaću šta ću da uradim ali hoću najpre da znam

ako su tvoje sumnje opravdane imaš li snege da sa tim izađeš na kraj
ako nemaš ne čačkaj

:super:
i ja sam bila u slicnoj situaciji u vezi prije ove..
saznas , nakon sto cackas, e onda nemas opet petlje ostaviti gada..
e tu nastaje nocna mora za tebe! konstantno si ljut, nervozan, sumljicav, kivan. ali ne na partnera vec na samog sebe!
onda jednom kad ga ostavis, shvatis koliko si bio slab i glup!

Poslednja izmena:
pa ne može da se delje ražanj dok je zec u šumi, mislim, sad kao ona se spremi i da ga (hipotetički govorim) ostavi i sve
a posle se ispostavi da je ipak nije varao nego joj.. ne znam.. spremao žurku iznenađenja, tako bude po filmovima

moras biti spreman na cinjenicu da te mozda vara.. da se nekako pripremis na cinjenicu da ces otkriti ono cega se najvise bojis.
mada cim pocnes sumljati, neceg ima.. pa makar i taj rodjendan bio u pitanju!:)

Mislim da sve moze da se sazna i bez toga, samo ako covek hoce da sazna. Glupe su mi ove price "ako nisi u stanju da se nosis sa istinom...bla, bla.bla..." ako se neko vec izrazio da zeli da zna istinu.
A ima i glupih ljudi koji stvarno ne vide nista ni ako im je ispred nosa. :D
Ili onih koje ustvari bas briga sta se stvarno desava ako je njihova ****** pokrivena. Meni su ti najgori.
(I uvek se sjate na ovakve teme).

Ne znam kakav ti je odnos sa muzem ali se vidi da se mucis i da ti je tesko. Nijedan odnos nije tako jednostavan da bilo ko moze da ti da savet koji ce da ti ponudi instant resenje. Ponekad se ljudi fokusiraju na ovakve stvari (mislis da te vara) da ne bi resavali ono sto stvarno ne valja.
Mozda ti sto ne valja nema resenje. A mozda i ima. Ali to nikad neces saznati ako nastavis da se bavis simptomima umesto problemom.

Razgovaraj i pitaj direktno. Ne verujem da neces videti reakciju ako se desava to u sta sumnjas, a onda na osnovu onoga sto vidis i cujes polako donesi zakljucak sta ti je ciniti. Svakako treba da bude ono sto smatras najboljim za sebe i dete. Ako si u pravu, u tom slucaju dalja desavanja sa tvojim muzem (mogu ali i) ne moraju da budu tvoj (vas) problem i mozes prekinuti sopstveno mucenje.

U svakom slucaju, takve stvari se desavaju. Zamisli najneprijatniji scenario i kako se snalaziti u njemu.

Vec mesec dana muci me sumnja da me muz vara volim ga i zelim da zivim sa njim i nasim detetom ali nemogu da spavam od sumnje i nemogu dazivim u lazi. jako bih volelas da saznam istinu sumljam da je on u kontaktu sa jednom zenom iz naseg mesta jer stalno nesta kucka na mobilni i krije mobilni. Neznam sta da radim i kako da se uverim da li su moje sumlje istinite ili sam sve samo umislila. Ljudi pomozite mi

A zašto sve mora da se čačka, mulja, proverava iza leđa? Pričate li vi ljudi u tim brakovima? Umete li da osetite šta partner misli i oseća i bez da ga špijunirate? I zar je lakše proveravati mu sms-ove nego pogledati ga u oči i pitati "Osećam da se nešto dešava, stalno buljiš u telefon, imaš li drugu?".....

Back