mario80
Legenda
- Poruka
- 51.235
I vinograd se kopa i preore baš zbog korova i trave sa koga sve ise gore. Ovako mora da doleti jbg
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
E. motika je iz raja izašlaI vinograd se kopa i preore baš zbog korova i trave sa koga sve ise gore. Ovako mora da doleti jbg
Okopavanje ima i svrhu da manja količina vode lako dođe do korena, u dalmaciji se samo motika tj dikelaE. motika je iz raja izašla.. a i okopavanje ima i ulogu da zadrži vlagu u zemlji, a da površina bude suva...
Pa ko nema baštu može i bure. Gaje ih ljudi i po balkonima tako.Znači - bure.
Meni je sve u vezi sa jagodama malo komplikovano.
Ne može u našu baštu ujesen, zimi mi pooru i đubre..nemamm ih ni gde.
Videći da razmnožimm šumske oko kuće, video sam šta im prija. Samonikle su : )
Pa da o tome i pričam. Postavila sam izbušenu cijev u sredini i kroz nju sam zalijevala.U buretu hoće da se složi zemlja, od zalivanja i da povuče živiċe.. treba da je složena zemlja...
A da bi se manje slagala i da bi se celo bure navlažilo mora cev u sredini...
Imam dve viseće saksije sa jagodama, dobra zemlja, zalivam, ali jagode baš kisele. Šta da radim da budu slađe?
I plus, pola su kvrgave.
Некада када су биле велике суше и требало да се "копа"кукуруз,само се исшпартало и мотиком прошао који већи сирак и бог_те_веселио... Веће окопавање, није смело да буде,да се влага не изгуби, без обзира на коров...Данас су друга времена, копача више нема и тог дружења, хемија све решава..E. motika je iz raja izašla.. a i okopavanje ima i ulogu da zadrži vlagu u zemlji, a da površina bude suva...
Ништа без сунца...узслуд све остало.
Koja prihrana ?Плант брат... Шта је боље не знам, јер све што сам радио било је на препоруку, правио сам банкове са црном малч фолијом јер ми је тако речено и нисам се покајао... Кпк и прихрана на време, јагоде увек чисте и брање лаганица. Имао сам и сорте Албу,Аросу...крупније јесу али Клери, како је ја зовем Ђурђевданка, најукуснија што сам имао и ситнија...нисам се бавио колико профитом већ из личног задовољства... Малчирао сламом нисам радио али чујем да многи јесу...да ли има ефекта. Нећеш ми веровати чак сам упоредо са банковима сејао биљку БОРАЧ..Наводно даје јагодама лепши укус![]()
OK, pogledao si onaj video u mojim prethodnim postovima ?Јара фертикаре прихрана... Све одређено која формула у ком периоду...заборавио кад шта... Ја сам у Срему.
aa, jel' ti to malKo mene 'ta trane' mm ..?Hajd da pitam sta je rasprava m i z drugara.....Da li su plodovi pred kraj ispod ili iznad folije?