Šta ćemo s vremenom koje nam je dato

"Neće se naći niko ko bi želeo da razdeli svoj novac. Stegli su se čuvajući bogatastvo no čim se radi o razbacivanju vremenom, jedinom stvari kod koje je škrtost valjana, tu su veoma široke ruke. Izračunaj koliko ti je vremena oduzela prepirka sa ženom, kažnjavanje robova, jurcanje po gradu zbog društvenih obaveza. Dodaj tome i bolesti koje smo sami sebi napravili i ono vreme koje je ostalo neiskorišćeno.
Videćeš da na računu imaš manje godina nego što misliš."

citat Сенека

Tolkin je rekao :
"Sve što trebamo jeste odlučiti šta ćemo s vremenom koje nam je dato."

Da li ste razmišljali šta cete sa vremenom koje vam je dato?
I da li ste smislili šta cete ili i dalje po onoj narodnoj : Use, nase i poda se?
Dugoročno ništa, ali svaki dan ispunim aktivnostima po svojoj meri.
Na kraju dana želim da sam očigledno postojala i za sebe, i za drage ljude, i za životinje, i za biljke, i za svoj dom.
Odvojim vreme da čujem i pročitam nešto pametno, pogledam nešto lepo...
Onako, bez opterećenja i muke. :cvet:

Tolkin je rekao :
"Sve što trebamo jeste odlučiti šta ćemo s vremenom koje nam je dato."

Da li ste razmišljali šta cete sa vremenom koje vam je dato?
I da li ste smislili šta cete ili i dalje po onoj narodnoj : Use, nase i poda se?
Koje vreme nam je dato? :think:

Kad bi čovek mogao da zna sa koliko vremena raspolaže, možda
bi neke planove smislene i uspeo da napravi.

Kad bi čovek mogao da zna sa koliko vremena raspolaže, možda
bi neke planove smislene i uspeo da napravi.
Oduvek mislim da mi je najvažnije da uspem da neku osrednju mernu jedinicu dobrog čoveka dostignem, a ostalo...
Nedostaje mi ambicioznost da bih gurala limite i prestizala ljude pred sobom u bilo čemu.
Juče je neko otvorio temu o tome gde smo mi u Univerzumu... i onda mi je smešno zamišljati gde sam ja ili bilo ko od nas iz neke tamo iste tačke u Univerzumu odakle je naša planeta tek zanemarljiva tačkica.

you-are-here2.jpg

Oduvek mislim da mi je najvažnije da uspem da neku osrednju mernu jedinicu dobrog čoveka dostignem, a ostalo...
Nedostaje mi ambicioznost da bih gurala limite i prestizala ljude pred sobom u bilo čemu.
Juče je neko otvorio temu o tome gde smo mi u Univerzumu... i onda mi je smešno zamišljati gde sam ja ili bilo ko od nas iz neke tamo iste tačke u Univerzumu odake je naša planeta tek zanemarljiva tačkica.
Htedoh da pomenem tu perspekivu, ali si me preduhitrila. Da iz te
pozicije je mnogo smešno razmišljati o bilo čemu ozbiljnom. Koji
ti i koje vreme. Ni tačka u vremenu i prostoru.

Ego i treba da gleda odatle, jer se to na njega odnosi. Da ne luduje
i ne fantazira.
Ali.. :ceka:

you-are-here2.jpg

Htedoh da pomenem tu perspekivu, ali si me preduhitrila. Da iz te
pozicije je mnogo smešno razmišljati o bilo čemu ozbiljnom. Koji
ti i koje vreme. Ni tačka u vremenu i prostoru.

Ego i treba da gleda odatle, jer se to na njega odnosi. Da ne luduje
i ne fantazira.
Ali.. :ceka:
Razume se. Plaše me ambicija i grandiozni planovi za budućnost. Nisam taj tip osobe.
Volim sve nešto skromno, a opet lepo i korisno.
Šta će ostati iza mene? Bitno je da ne ostane samo smeće, prljavština, bolest, sramota...
a da li ću napraviti neke velike stvari... ma, pravljeno pa rušeno, pa neko možda obnavlja. Civilizacijski tokovi.
Imam šta da održavam, popravljam i obnavljam, ali to se nigde ne računa kao životno dostignuće već normalna stvar.

Msm da se on dugo mucio zbog pusenja i onda takve komentare davao,ko se tako svesno dokusuri ne ceni zivot i vreme koje mu je dato da prozivi duze i bolje ,kad pomislim na tu prolaznost mislim da sam na vreme shvatio sta je bitno i tako zivim svaki dan,tu i tamo se iznerviram zbog gluposti i losih ljudi ali sve manje,sta god da se desi i kad god mislim da cu s osmehom otici ,jer nemam za cim da zalim dao sam se u svemu max,sad da odem nista strasno, samo sto zelim da pruzim vise onima koji me vole

Msm da se on dugo mucio zbog pusenja i onda takve komentare davao,ko se tako svesno dokusuri ne ceni zivot i vreme koje mu je dato da prozivi duze i bolje
Nije Glogovac to rekao zbog ovakvog tvog tumačenja...
On je i pre svoje bolesti važio za jednog od najumnijih u pozorištu.

U svakom slučaju poštujem i razumem tačku vizure iz koje posmatra i tumači vreme.

Dat nam je život od -do..trebao bi svako da za to vreme od -do da zna šta ce sa svojim životom u smisli šta ce da radi, stvori, zabeleži, prozivi
Zivotni okvir ti je zadat sredinom gdje zivis.Ako mislis da imas kontrolu nad svojim zivotom, onda zivis u iluziji.Imas odredjenu mogucnost izbora, ali unutar okvira, i uzmi u obzir da sutra nikom nije obecano.Zivot , i mogucnosti, i izbor nije isti u Srbiji, ili u Americi, ili u Sudanu

Milsim da ovi koji žive po sistemu use, nase i podase, manje štete
prave od onih koji imaju velike ideje, a pameti nemaju. Dokazi tome
su svuda oko nas.

Čovek prvo treba da se osvesti, probudi. Da sagleda svoju pravu
prirodu i prirodu stvarnosti. Dok ne vidi ukupnu sliku, ništa ne treba
da menja.

Back