Šta će zameniti demokratiju?

Trudiš se da budeš u toku sa svetom, sve pohvale.
Jednog dana kad pređeš prag iz srednjovečnog u malo matorijeg videćeš svoje zablude.
Pa stari smatraju da je najbolje bilo u vreme Tita i smatraju da treba vratiti taj sistem a očigledno ne kapiraju da to nije moguće u sadašnjosti a ni u budućnosti. Žive u prošlosti ali to je razumljivo, svako kad ostari smatra da je bilo najbolje kad je bio mlad a sad je sve užas. Treba odgledati film Nema zemlje za starca ( No country for old man).

...ovo nije demokracija već plutokracija...a nju će zamjeniti uprava koja će utjehu naći u božjim zakonima na štetu liberalne kurvanjske materijalističke anarhije...vatikan je srušen pod optužbama za pedofiliju i spuštenih je gaća...protestanti svoje crkve pretvaraju u muzeje i kockarnice...pravoslavci se krve međusobno ateisti ih je desetkuju...jedino je islam tvrd kao dijamant...ukratko nakon armagedona zelena zastava će se vijoriti od washingtona preko moskve do pekinga.

Pa stari smatraju da je najbolje bilo u vreme Tita i smatraju da treba vratiti taj sistem a očigledno ne kapiraju da to nije moguće u sadašnjosti a ni u budućnosti. Žive u prošlosti ali to je razumljivo, svako kad ostari smatra da je bilo najbolje kad je bio mlad a sad je sve užas. Treba odgledati film Nema zemlje za starca ( No country for an old man).

Prvo boldovano govori o tvojim predrasudama, drugo boldovano govori o tvom obrazovanju.
Nema potrebe da se vređaš, još si mlad.
Matorci uvek znaju više.

I naravno da postoje dementni matorci, od kojih si bolji, takve treba ostaviti da uživaju u starosti.
Neće se oni gurati u vlast.

Prvo boldovano govori o tvojim predrasudama, drugo boldovano govori o tvom obrazovanju.
Nema potrebe da se vređaš, još si mlad.
Matorci uvek znaju više.

I naravno da postoje dementni matorci, od kojih si bolji, takve treba ostaviti da uživaju u starosti.
Neće se oni gurati u vlast.
Starci uglavnom govore da je bilo dobro ili u vreme Tita ili u vreme Slobe. Ne znam šta ti očekuješ od penzosa. Vladali bi titovski ili slobistički, gde ti tu vidiš mudrost ja ne znam. Pri tome matori masovno glasaju za SNS i ti hoćeš neko Veće od njih da praviš. Možda za jedno 50 godina.

Starci uglavnom govore da je bilo dobro ili u vreme Tita ili u vreme Slobe. Ne znam šta ti očekuješ od penzosa. Vladali bi titovski ili slobistički, gde ti tu vidiš mudrost ja ne znam. Pri tome matori masovno glasaju za SNS i ti hoćeš neko Veće od njih da praviš. Možda za jedno 50 godina.
Ništa pogrešno nisi napisao.
Ostrašćenih ima sa svih strana.Matorci su najgori, kad utuve nešto ne puštaju.

Po meni, ne bih se čudio da grešim, problem i jeste u ostrašćenima.
Razumno suočavanje sa svetom je priviligija mudrih a za mudrost je potrebno iskustvo.

Srpska Kraljevina. Novi Srpski Poredak,

Kad dodje srpska Kraljevina, nece policija biti drzavna, nego drustvena. Nece Kralj imat policiju, nego vojsku.
A policija ce biti zupanijska i stititi zupe, pa cak i od Kralja. Take je to u srpskoj Kraljevini. Dakle ne kao sad kada politicke partije vitlaju i vojskom i policijom i ni narod ni zupe nemaju zastitu. Nece biti terorizma.

Kad dodje srpska Kraljevina nece biti parlamenta. Politickom ce se baviti zupe. I svi veliki srpski politicari ce se fino vratiti iz Beograda nazad u svoju zupu. Kad su tako veliki i pametni pomoce da im i zupe bude uspjesne. To ce "ojacat" zupe.

Kad dodje Kraljevina sve ce doci na svoje mjesto.

Usled uvećanja populacije teško da mogu opstati sistemi koji nisu demokratski ili autokratski. Oni koji imaju diktature su u velikom problemu i pod velikim pritiskom. Samo ako dodje do neke katastrofe i drastičnog smanjenja ljudske populacije može se uvesti nešto kontra demokratiji i autokratiji.

Demokratija je izgubila smisao kada su politikanti počeli da vode države.
Možemo mi (ili ameri, ili bilo ko) da glasamo po slobodnoj volji, sistem je nepromenjen.
Bogatima više, sirotinja može da crkne!?

Matematički (logički) gledano takvo uređenje je samodestruktivno.
Kroz istoriju smo "videli" kako propadaju carstva i civilizacije.

Prvi put u istoriji čovečanstva civilizacija je objedinjena, pod narativom demokratije(vladavina naroda).
Naravno narod ništa ne odlučuje. Kompanije i konglomerati donose zakone.

Sve civilazije su imale početak i kraj, ni ova globalna neće izbeći sunovrat.
Virus, nuklearni rat, EMP sa Sunca (ili iz Kine :)), ...

Ono što mene zanima: Da li možete da zamislite bolje društveno uređenje od današnje demokratije?
Teokratija sa kaoitalizmom :)
Kapitalizam je najpravedniji sistem. Svi doprinose u istim procentima, sto znaci bogati mnogo vise nego siromasni. Jedino treba da se pomaze ljudima koji stvarno ne mogu da rade i samohranim roditeljima (sto vec postoji).

Vladu eksperata može da sastavi demokrata a i diktator. Ali pošto teško da će se u Srbiji uspostaviti otvorena diktatura opet mora da pobedi stranka na izborima koja nudi vladu eksperata. U principu jako teško jer narodu je ogavno čim čuje da je neko ekspert i najbolji, nekako mu zvuči previše elitno i neće moći da se poveže sa njim kao sa Vučićem, Dačićem i Vulinom. Ekspert kaže kako jeste, ne ume da širi demagogiju.
.

Back