Šta će zameniti demokratiju?

dada mrazz

Zainteresovan član
Poruka
222
Demokratija je izgubila smisao kada su politikanti počeli da vode države.
Možemo mi (ili ameri, ili bilo ko) da glasamo po slobodnoj volji, sistem je nepromenjen.
Bogatima više, sirotinja može da crkne!?

Matematički (logički) gledano takvo uređenje je samodestruktivno.
Kroz istoriju smo "videli" kako propadaju carstva i civilizacije.

Prvi put u istoriji čovečanstva civilizacija je objedinjena, pod narativom demokratije(vladavina naroda).
Naravno narod ništa ne odlučuje. Kompanije i konglomerati donose zakone.

Sve civilazije su imale početak i kraj, ni ova globalna neće izbeći sunovrat.
Virus, nuklearni rat, EMP sa Sunca (ili iz Kine :)), ...

Ono što mene zanima: Da li možete da zamislite bolje društveno uređenje od današnje demokratije?

Evo ti poslusaj, upravo sam hteo da postavim video:

ZNACI NARODE POSTOJE RESENJA, NEMOJ DA OCAJAVAS, ALI MORAMO DA SE SVI ANGAZUJEMO I DA SE POKRENEMO DA SKINEMO OVU TRULU VLAST I DA ONDA PROMENIMO TRULI SISTEM.

Svi vidimo da se vec 30 godina, da ne idem u dzunglu zvanu socijalizam i SFRJ koji su bili pre toga, samo smenjuju isti likovi - lopovi i izdajnici - i da je sve gore i gore. Oni imaju iste gazde, isto rade i isti su.Svi to vidimo pa su ljudi izgubili nadu da ista moze da se promeni jer smatraju da su to jedini ucesnici na politickoj sceni.

ALI NIJE TAKO!!! Oni su samo zastupljeni u medijima. Postoje i drugi ljudi, koji imaju ideje sta i kako. I naravno svako od nas moze da da svoje ideje kako da se menja sistem tako da bude bolji za nas gradjane.

Jedan od tih je Branko Dragas i njegov tim, ima i drugih - tu je Srdjan Nogo sa svojim idejama, Dosta je bilo je jako promenio ton i sada su stvarno dobri, tu je i Nikola Sandulovic sa Republikanskom strankom, Mila Aleckovic i svi ostali koje nisam pomenuo. Oni ljudi nude i traze NOVI SISTEM u kome ce Srbija da ponovo postane drzava umesto sadasnje kolonije, i to drzava koja ce biti za uzor i primer i koja ce da procveta.

Svi mi moramo da se ukljucimo ako zelimo promene - ne moze niko sam da promeni Srbiju.

Dakle svima nam je dosta situacije - angazujte se, zainteresujte se, slusajte i gledajte klipove raznih opcija kako bi culi za razne ideje i mogli da odaberete sta mislite da je najbolje.

MOC JE U NASIM RUKAMA! NAS JE 8 MILIONA, NE NJIH. ALI MORAMO MOC DA UZMEMO U SVOJE RUKE.

Možemo mi (ili ameri, ili bilo ko) da glasamo po slobodnoj volji, sistem je nepromenjen.

Prvi put u istoriji čovečanstva civilizacija je objedinjena, pod narativom demokratije(vladavina naroda).

Ono što mene zanima: Da li možete da zamislite bolje društveno uređenje od današnje demokratije?

CHIP

тиранија. то увек тако буде.
pitaju se sta ako dodje gori...ja uvek kazem ne moze gori zato sto ce i sledeci koji dodje raditi isto sto i ovi ali ce biti zamenjeni zato da ne lice na prethodne... znaci kulturni civilzovani nece licemerisati nece dramiti imati izlive mrcvariti narod, licice na ljude za pocetak...malo li je?
a kasnije, sta kasnije pitaju? pa i njih cemo na djubriste istorije ako nisu srbi u korenu i ako ne nose ono najvrednije sto kao narod nosimo....

pitaju se sta ako dodje gori...ja uvek kazem ne moze gori zato sto ce i sledeci koji dodje raditi isto sto i ovi ali ce biti zamenjeni zato da ne lice na prethodne... znaci kulturni civilzovani nece licemerisati nece dramiti imati izlive mrcvariti narod, licice na ljude za pocetak...malo li je?
a kasnije, sta kasnije pitaju? pa i njih cemo na djubriste istorije ako nisu srbi u korenu i ako ne nose ono najvrednije sto kao narod nosimo....
Suština je da u ovom sistemu nema boljih i gorih.
Svi se bore za vlast koja nosi materijalna dobra.

Suština je da u ovom sistemu nema boljih i gorih.
Svi se bore za vlast koja nosi materijalna dobra.
i dal zbog toga moram svaki dan da gledam majmune i da mi ispiraju mozak na svakom mestu da moram da se povinujem lokalnoj dileji koja nista o poslu nema veze a stranacki postavljen za sefa... ne ide.
i povrh svega takvi ti se kurce na svakom cosku cere ti se u lice i licemerno se proseravju o necemu... nece da moze

i dal zbog toga moram svaki dan da gledam majmune i da mi ispiraju mozak na svakom mestu da moram da se povinujem lokalnoj dileji koja nista o poslu nema veze a stranacki postavljen za sefa... ne ide.
i povrh svega takvi ti se kurce na svakom cosku cere ti se u lice i licemerno se proseravju o necemu... nece da moze
O tome i govorim, ne gledaj majmune, bilo koje boje.
Ni oni u kavezu, niti oni što žele da uđu, ne bore se za tvoja prava.

Svaki sistem ima nesto dobro i nesto lose .
Meni nije jasno zasto su ljudi toliko sputani i ograniceni dogmama i istorijom.
Zar nije lepse i bolje uzeti iz svakog sistema ono najbolje iz Komunizma socijalnu zastitu, iz kapitalizma odnos prema poslu i stvaranju profita , od demokrata vledavinu prava , od jednopartiskih sistema nacin kaznjavanja ko zaprlja demokratiju ......
Ima nacina , ali je covek proklet i gramziv . To je njegov usud koji ce ga dovesti do propasti

Svaki sistem ima nesto dobro i nesto lose .
Meni nije jasno zasto su ljudi toliko sputani i ograniceni dogmama i istorijom.
Zar nije lepse i bolje uzeti iz svakog sistema ono najbolje iz Komunizma socijalnu zastitu, iz kapitalizma odnos prema poslu i stvaranju profita , od demokrata vledavinu prava , od jednopartiskih sistema nacin kaznjavanja ko zaprlja demokratiju ......
Ima nacina , ali je covek proklet i gramziv . To je njegov usud koji ce ga dovesti do propasti

Propašće civilizacija,' ljudski rod će preživeti!

Pošto smo kratki sa idejama predložiću jednu.

Državom, u kojoj ne postoji pravo nasleđivanja, upravlja "savet staraca".

Vremešni svakako imaju mudrost.
Ako bogatstvo nije nasledivo gomilanje istog gubi smisao.
Bolje sredovečni ljudi, mladi su neiskusni a starci nisu baš u kontaktu sa sadašnjošću i misle da je sve bilo super samo kad su oni bili mladi.

Back