Lepo je to što si optimista.U janurau ce biti hladnije. A potrebna je i jedna mala zrtva za opstu stvar, zar ne?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Lepo je to što si optimista.U janurau ce biti hladnije. A potrebna je i jedna mala zrtva za opstu stvar, zar ne?
Што пре треба да направе стубове који ће са земље да подупиру кров...Iscupani od tezine koju su nosili, cudi me da se cela zgrada nije urusila, a verovatno ce se i to desiti, samo je pitanje vremena.
Dovoljno da zatvore Đerdap.Ma mogu svašta da mu urade. Zlo je to. Bojim se da švabe ne prokopaju neki kanal za cevi i spoje Dunav sa Severnim morem. Dunav je i ovako visok, a sa novom količinom vode, potopili bi pola Mađarske kao i celu Budimpeštu.
Pa dobro, zezam se ja malo. Realno, ovo je spomenik nečijoj aljkavosti i opštem javašluku. Kinezi su dokazali da umeju da grade, od 10 najdužih mostova na svetu, njihovih je recimo 8.
Međutim, ne vidim realno opravdanje da troškovi obnove i ugovor budu tajni za bilo koji javni projekat.
Ovo je dobro zapažanje, tačno!Што пре треба да направе стубове који ће са земље да подупиру кров...
Сад та друга настрешница криви зид ка споља, њу сад ништа не подупире од "ка споља" ко раније
Боље то да буде захтев протеста, треба сада практично и конструктивно помоћи неспособној власти...Ovo je dobro zapažanje, tačno!
Odmah naložiti inspekcije svih važnijih građevinskih projekata u državi. Danas!!!Боље то да буде захтев протеста, треба сада практично и конструктивно помоћи неспособној власти...
Овако, ако их призивамо за мафијашлук и сл, уместо следећим проблемом да се позабавимо, може само још већ трагедија од ове...
Државни ревизор и вођа тима за процену стања мостова у Србији је 16.01.2024 године направио извештај у коме се каже да у Србији има 70 висећих мостова од којих је 13 у добром стању, 43 су за санацију а 14 мостова за рушење.Odmah naložiti inspekcije svih važnijih građevinskih projekata u državi. Danas!!!
nesto mi mirise da ce da se sve zavrsi na tome da se raspise tender za rusenje postojece stanice i gradnja potpuno nove stanice..........(uz par procenata provizije).Како сам разумео грађевинске инжињере по Х-у и осталим друштвеним мрежама,
настрешница је била контратег крову, а сада, када нема настрешнице, цела зграда је у опасности од рушења.
Да ли ће морати да се руши цела зграда у коју је пре неколико месеци завршена реконструкција у износу од 60 милиона или ће требати за нову реконструкцију још 60 милиона?
помињао си некакво ОДГОВОРНО ДРЖАВНО МЕСТО?!?
Како се сад то претворило у државне службенике из скупштинске опозиције? За шта су то они одговорни?
Isteze se i GA i RA, na jos manjim naponima od visokovrednih celika od kojih se prave sajle ali znam da se tad apsolutno nista jos u gradjevinarstvu nije radilo sa sajlama u Srbiji (za SFRJ ne znam).Sajle su postojale u ono vreme ali su neprikladne za ovaj projekat jer se istezu vremenom, kada je u pitanju betonska konzola ne sme biti ni najmanjeg popustanja.
Ovo je trebalo da ide Medjunarodnom sudu, i to bez odlaganja.Isteze se i GA i RA, na jos manjim naponima od visokovrednih celika od kojih se prave sajle ali znam da se tad apsolutno nista jos u gradjevinarstvu nije radilo sa sajlama u Srbiji (za SFRJ ne znam).
No, sustina je da su ove zatege nosile 60 godina bez obzira na materijal, nosile su bez problema do radova, pazi ovo, oko njih a ne na njima. Kao da dodatne tone koje si poslagao po njima nisu rad na njima, to je ono kad neko pokusava da te napravi ludim. Kao sto Vucic vec dugo godina pravi ludim tu shaku jada koja je jos ostala u Srbiji.
Najbolje bi bilo koristiti za paintbal prvenstvo koje bi se organizovalo u Novom Sadu. Objekat sam po sebi unosi novu dimenziju u igru. Ako se obruši neki zid to dočarava realnu sliku sukoba i doprinosi dinamičnosti igre . Ako se pak sve sruši ona ekipa koja je pobegla iz objekta je pobednik dok poraženi sa žaljenjem mogu da konstatuju da su zgnječeni.Како сам разумео грађевинске инжињере по Х-у и осталим друштвеним мрежама,
настрешница је била контратег крову, а сада, када нема настрешнице, цела зграда је у опасности од рушења.
Да ли ће морати да се руши цела зграда у коју је пре неколико месеци завршена реконструкција у износу од 60 милиона или ће требати за нову реконструкцију још 60 милиона?
Али и даље ниси објаснио какво је то ОДГОВОРНО ДРЖАВНО МЕСТО које си помињао?!?Ах да, опозиција није одговорна, то се слажем, тј. приметио сам.
Они могу да руше државу како хоће !
Ja sam ogorcen zbog toga sto je u Srbiji tako kako jeste, zato sto se desava to sto se desava a zbog necijih osnovackih gresaka, zato sto (to je i najvaznije) se sve gura pod tepih i automatski okrivljuje neko drugi a ne pravi krivac. Zadnja 2-3 dana se optuzuje projektant originalnog resenja sa idejom da je resenje idiotsko, opasno i zastarelo, kako po medijima od strane "strucnjaka" pa do ovog foruma.Iz svega opisanog mogu samo zaključiti da si ti ogorčen, ali ne zbog zločina koji se dogodio. U svakom slučaju nejasno je šta ti citiranjem mog posta želiš da kažeš, kako koliko sam mogao razumeti samo potvrđuješ ono što sam napisao, uz dosta opasan zaključak da je idiotski dovoditi u pitanje stabilnost i statiku krovne konstrukcije, zbog urušavanje nadstrešnice. Nadzorni organ je zvanično doveo u pitanje stabilnost konstrukcije i privremeno obustavio njeno korišćenje, dok se ne proveri originalna dokumentacija i ne utvrdi koliko je dodatno opterećen raspon krova, zbog pada nadstrešnice.
Ja sam inače reagovao na izjavu diskutanta u kojoj on tvrdi da je pad nadstrešnice doveo do toga da je krov sada manje opterećen, samim tim i manje ugrožen, što jako opasna greška, kako je nadstrešnica imalo pozitivnu ulogu u nosivosti i statici krova. Nepotrebno praviš dramu tamo gde joj nije mesto.
Ja se i danas nadam da ce neki pokret uspeti da promeni Srbiju, nada zadnja umire.Lepo je to što si optimista.
Али и даље ниси објаснио какво је то ОДГОВОРНО ДРЖАВНО МЕСТО које си помињао?!?
Medjunarodni sud ne resava takve stvari, to treba da resi ulica i pobunjeni narod kad vec nece tuzlistva/sudovi u Srbiji.Ovo je trebalo da ide Medjunarodnom sudu, i to bez odlaganja.
I jedno i drugo u ovoj situaciji.Medjunarodni sud ne resava takve stvari, to treba da resi ulica i pobunjeni narod kad vec nece tuzlistva/sudovi u Srbiji.
Medjunarodni sudovi resavaju druge stvari, Vucic je izabran na izborima koje je Zapad priznao, Vucic je za sad odgovarajuci partner Zapadu i narod u Srbiji nema cemu da se nada sa te strane. Ostaje mu samo da trpi ili preuzme stvar u svoje ruke.I jedno i drugo u ovoj situaciji.
Ma jašta...kad god se provališ i izblamiraš sa jalovim pokusajem humora (sreca pa se ne desava stalno) onda se zezas...malo.Pa dobro, zezam se ja malo.
Ma taj bi bio nista naspram ovog velelepnog spomenika "srpsko - nato prijateljstva"Železnička stanica treba da se sačuva i konzervira kao "Spomenik srpsko-kineskog prijateljstva"
To su bre Srbi sami pogodili, isto kao što i Ukrajinci redovno pogode svoje ciljeve.Ma taj bi bio nista naspram ovog velelepnog spomenika "srpsko - nato prijateljstva"