Шта ће бити са железничком станицом у Новом Саду?

Iscupani od tezine koju su nosili, cudi me da se cela zgrada nije urusila, a verovatno ce se i to desiti, samo je pitanje vremena.
Што пре треба да направе стубове који ће са земље да подупиру кров...

Сад та друга настрешница криви зид ка споља, њу сад ништа не подупире од "ка споља" ко раније

Screenshot_20241105-121053~2.png

Pa dobro, zezam se ja malo. Realno, ovo je spomenik nečijoj aljkavosti i opštem javašluku. Kinezi su dokazali da umeju da grade, od 10 najdužih mostova na svetu, njihovih je recimo 8.

Međutim, ne vidim realno opravdanje da troškovi obnove i ugovor budu tajni za bilo koji javni projekat.

кога брига шта је теби реално.

пре да, али у току истражних радњи органи имају право да ти затарабе увид !!! ... :kafa:

Што пре треба да направе стубове који ће са земље да подупиру кров...

Сад та друга настрешница криви зид ка споља, њу сад ништа не подупире од "ка споља" ко раније
Ovo je dobro zapažanje, tačno!

Ovo je dobro zapažanje, tačno!
Боље то да буде захтев протеста, треба сада практично и конструктивно помоћи неспособној власти...

Овако, ако их призивамо за мафијашлук и сл, уместо следећим проблемом да се позабавимо, може само још већ трагедија од ове...

Боље то да буде захтев протеста, треба сада практично и конструктивно помоћи неспособној власти...

Овако, ако их призивамо за мафијашлук и сл, уместо следећим проблемом да се позабавимо, може само још већ трагедија од ове...
Odmah naložiti inspekcije svih važnijih građevinskih projekata u državi. Danas!!!

Odmah naložiti inspekcije svih važnijih građevinskih projekata u državi. Danas!!!
Државни ревизор и вођа тима за процену стања мостова у Србији је 16.01.2024 године направио извештај у коме се каже да у Србији има 70 висећих мостова од којих је 13 у добром стању, 43 су за санацију а 14 мостова за рушење.
Осврнуо се на Краљево и Зајечар и рекао да у ова два града има 14 висећих мостова и да је само ЈЕДАН безбедан за коришћење док су остали небезбедни.

Како сам разумео грађевинске инжињере по Х-у и осталим друштвеним мрежама,

настрешница је била контратег крову, а сада, када нема настрешнице, цела зграда је у опасности од рушења.

Да ли ће морати да се руши цела зграда у коју је пре неколико месеци завршена реконструкција у износу од 60 милиона или ће требати за нову реконструкцију још 60 милиона?
nesto mi mirise da ce da se sve zavrsi na tome da se raspise tender za rusenje postojece stanice i gradnja potpuno nove stanice..........(uz par procenata provizije).
Pa stoga "krivce" za ovu tragediju treba traziti u tom kontekstu.
Ko amerikanci, prvo te bombarduju a onda ti nude kredit za obnovu porusenog u tom bombardovanju.

помињао си некакво ОДГОВОРНО ДРЖАВНО МЕСТО?!?
Како се сад то претворило у државне службенике из скупштинске опозиције? За шта су то они одговорни?

Ах да, опозиција није одговорна, то се слажем, тј. приметио сам.
Они могу да руше државу како хоће !

Sajle su postojale u ono vreme ali su neprikladne za ovaj projekat jer se istezu vremenom, kada je u pitanju betonska konzola ne sme biti ni najmanjeg popustanja.
Isteze se i GA i RA, na jos manjim naponima od visokovrednih celika od kojih se prave sajle ali znam da se tad apsolutno nista jos u gradjevinarstvu nije radilo sa sajlama u Srbiji (za SFRJ ne znam).

No, sustina je da su ove zatege nosile 60 godina bez obzira na materijal, nosile su bez problema do radova, pazi ovo, oko njih a ne na njima. Kao da dodatne tone koje si poslagao po njima nisu rad na njima, to je ono kad neko pokusava da te napravi ludim. Kao sto Vucic vec dugo godina pravi ludim tu shaku jada koja je jos ostala u Srbiji.

• Podržavam
Reactions: Hix
Isteze se i GA i RA, na jos manjim naponima od visokovrednih celika od kojih se prave sajle ali znam da se tad apsolutno nista jos u gradjevinarstvu nije radilo sa sajlama u Srbiji (za SFRJ ne znam).

No, sustina je da su ove zatege nosile 60 godina bez obzira na materijal, nosile su bez problema do radova, pazi ovo, oko njih a ne na njima. Kao da dodatne tone koje si poslagao po njima nisu rad na njima, to je ono kad neko pokusava da te napravi ludim. Kao sto Vucic vec dugo godina pravi ludim tu shaku jada koja je jos ostala u Srbiji.
Ovo je trebalo da ide Medjunarodnom sudu, i to bez odlaganja.

Како сам разумео грађевинске инжињере по Х-у и осталим друштвеним мрежама,

настрешница је била контратег крову, а сада, када нема настрешнице, цела зграда је у опасности од рушења.

Да ли ће морати да се руши цела зграда у коју је пре неколико месеци завршена реконструкција у износу од 60 милиона или ће требати за нову реконструкцију још 60 милиона?
Najbolje bi bilo koristiti za paintbal prvenstvo koje bi se organizovalo u Novom Sadu. Objekat sam po sebi unosi novu dimenziju u igru. Ako se obruši neki zid to dočarava realnu sliku sukoba i doprinosi dinamičnosti igre . Ako se pak sve sruši ona ekipa koja je pobegla iz objekta je pobednik dok poraženi sa žaljenjem mogu da konstatuju da su zgnječeni.

Poslednja izmena:
Ах да, опозиција није одговорна, то се слажем, тј. приметио сам.
Они могу да руше државу како хоће !
Али и даље ниси објаснио какво је то ОДГОВОРНО ДРЖАВНО МЕСТО које си помињао?!?

Iz svega opisanog mogu samo zaključiti da si ti ogorčen, ali ne zbog zločina koji se dogodio. U svakom slučaju nejasno je šta ti citiranjem mog posta želiš da kažeš, kako koliko sam mogao razumeti samo potvrđuješ ono što sam napisao, uz dosta opasan zaključak da je idiotski dovoditi u pitanje stabilnost i statiku krovne konstrukcije, zbog urušavanje nadstrešnice. Nadzorni organ je zvanično doveo u pitanje stabilnost konstrukcije i privremeno obustavio njeno korišćenje, dok se ne proveri originalna dokumentacija i ne utvrdi koliko je dodatno opterećen raspon krova, zbog pada nadstrešnice.
Ja sam inače reagovao na izjavu diskutanta u kojoj on tvrdi da je pad nadstrešnice doveo do toga da je krov sada manje opterećen, samim tim i manje ugrožen, što jako opasna greška, kako je nadstrešnica imalo pozitivnu ulogu u nosivosti i statici krova. Nepotrebno praviš dramu tamo gde joj nije mesto.
Ja sam ogorcen zbog toga sto je u Srbiji tako kako jeste, zato sto se desava to sto se desava a zbog necijih osnovackih gresaka, zato sto (to je i najvaznije) se sve gura pod tepih i automatski okrivljuje neko drugi a ne pravi krivac. Zadnja 2-3 dana se optuzuje projektant originalnog resenja sa idejom da je resenje idiotsko, opasno i zastarelo, kako po medijima od strane "strucnjaka" pa do ovog foruma.

Sta sam ja napisao u tekstu u kom me citiras? Da je zakonska obaveza da se svaki objekat koji je doziveo deo rusenja konstrukcije mora staviti van upotrebe i proveriti njegova konstrukciona stabilnost, napisao sam to a ne sto mi imputiras. Ali sam napisao da su ljudi koji rade za firmu koja je radila nadzor i svi oni koji napamet pricaju (a nemaju pojma o tome) takodje nemaju pojma. Jer nadzorni organ je pokazao koliko ima pojma kad mu nije palo na pamet da pri dodatnom opterecivanju konzole nadstresnice pita projektanta "Ooo, jarane dodatno opterecujemo ovu konzolu a dje ti je racunica za to? Smemo li mi to?" - jer svugde se navodi da konstrukcija nadstresnice nije bila predmet rekonstrukcije, iskusan i manje iskusan inzenjer ali sa mozgom bi video to i zarad svoje i javne sigurnosti bi trazio potvdu toga. A sve one "strucne" kolege koje je neko naveo da po twitteru (Danijel Dasic, inzenjer koji nema dana iskustva u struci ali ima u politici) kazu da je stabilnost krova narusena i da je potrebno rusiti objekat (to je naveo autor ove teme a ne ja, jer ja ne pratim twitter naloge nasih inzenjera) takodje kazem da su idioti ako tako pricaju onako iz glave. Stalno napominjem da struka treba da to pogleda i pregleda i objekat i originalan proracun.

Али и даље ниси објаснио какво је то ОДГОВОРНО ДРЖАВНО МЕСТО које си помињао?!?

То је свако плаћено државно место.
Закон и сваког грађанина обавезује на одговорно понашање, акмоли плаћеника ...

Pa dobro, zezam se ja malo.
Ma jašta...kad god se provališ i izblamiraš sa jalovim pokusajem humora (sreca pa se ne desava stalno) onda se zezas...malo.
pahahaaa

Nego...:kafa:
Železnička stanica treba da se sačuva i konzervira kao "Spomenik srpsko-kineskog prijateljstva"
Ma taj bi bio nista naspram ovog velelepnog spomenika "srpsko - nato prijateljstva"

IMG_20241105_171843.jpg

Back