Šta će biti sa novosadskom železničkom stanicom?

Kažu da je ta kobna nadstrešnica na neki način bila protivteg, te da je zbog njenog rušenja cela stabilnost zgrade poremećena. Da li to znači da stanica mora da se ruši? Ako ne, kako da se dovede u bezbedno stanje? Ko će to potpisati?
Šta mislite koliko će vremena trebati da Novi Sad ponovo dobije železničku stanicu?
Ako probaju da je ruše pojaviće se i aktivisti koji su protiv.

Po meni bolje da Novi Sad nema par godina zeleznicku nego da ne daj Boze dodje do iste skorasnje situacije...
U Americi su posle ovoga zatvoreni svi mostovi, trajno. Znaju ljudi šta rade.

E0ABCFA7-6728-4158-AE28-ECFE05AF500A.jpeg

Kažu da je ta kobna nadstrešnica na neki način bila protivteg, te da je zbog njenog rušenja cela stabilnost zgrade poremećena. Da li to znači da stanica mora da se ruši? Ako ne, kako da se dovede u bezbedno stanje? Ko će to potpisati?
Šta mislite koliko će vremena trebati da Novi Sad ponovo dobije železničku stanicu?

Sve može da se sanira ako se želi. A ako procene da rušenjem i gradnjom nove mogu dodatno da se ugrade, ne sumnjam da će tako odlučiti ;)

Još jedno uličarsko mišljenje jako bitno za odlučivanje.
Biće to da će se svi delovi zgrade ispitati proveriti, a da će arhitekte i zavod za zaštitu spomenika odlučiti da li je potrebna i na koji način nadstrešnica.
U svakom slučaju ovaj zavod za zaštitu spomenika treba ukinuti, a verovatno i neke "stručnjake" pohapsiti i formirati novo telo za zaštitu spomenika kulture Novog Sada i Srbije....
Statika zgrade je već ili je morala biti proverena pre rekonstrukcije, ako nije onda je i to razlog da se nosioci projekta uvedu u krivični postupak kao osumnjičeni, bezobzira na pritiske uličnih brigada i stručnjaka....za rušenje...koje svakako treba pohapsiti zbog ometanja istrage...koji su poznati i koji su već priznali dela protiv pravnog saobraćaja i vršenja pritiska na tužilaštvo....
Nisam siguran, ali verujem da je i ova tema deo kriminalnog delovanja na pravosudje....

Kontrateg je valjda skinut, inače koliko može da se na brzinu vidi po Vikipediji ne izgleda da funkcionalni deo zgrade sme i može da bude kontrateg.

Sumnjam, za sada u borbi za vlast obema stranama odgovara da ta stanica ne radi, pomoću toga se dokazuje svoj narativ - i jedni i drugi kažu ‘druga strana to to radi namerno, mi tu ništa ne možemo’.
Na vlasti je da celu stvar popravi i dovede u upotrebno stanje. Opozicija nije imala ništa ni sa rekonstrukcijom, ni sa rušenjem, pa neće imati ni bilo šta sa popravkom.

ne mislim da ce stanica da se srusi sama od sebe jer joj fali nadstresnica, niti da ce da je srusi vlast.
verovatno ce nekad da je proglase bezbednom i da je otvore, a nadstresnica ce pricekati...
mislim da niko nece smeti da se poduhvati novu nadstresnicu da pravi, ali ako je zgrada spomenik kulture, trebalo bi da se vrati u provobitno stanje. sve i da je naprave, da vidim tog koji ce smeti ispod nje da prodje!
nadstresnica bi verovatno mogla da se napravi i od lakih materijala (aluminijum, drvo, gips) da na kraju izleda isto kao provobitna a da ne bude toliko teska. :think:

ne mislim da ce stanica da se srusi sama od sebe jer joj fali nadstresnica, niti da ce da je srusi vlast.
verovatno ce nekad da je proglase bezbednom i da je otvore, a nadstresnica ce pricekati...
mislim da niko nece smeti da se poduhvati novu nadstresnicu da pravi, ali ako je zgrada spomenik kulture, trebalo bi da se vrati u provobitno stanje. sve i da je naprave, da vidim tog koji ce smeti ispod nje da prodje!
nadstresnica bi verovatno mogla da se napravi i od lakih materijala (aluminijum, drvo, gips) da na kraju izleda isto kao provobitna a da ne bude toliko teska. :think:
Ne znam baš, voleo bih da je to sve tako prosto, ali po onome kako sam čitao čini mi se da nije.

Sumnjam, za sada u borbi za vlast obema stranama odgovara da ta stanica ne radi, pomoću toga se dokazuje svoj narativ - i jedni i drugi kažu ‘druga strana to to radi namerno, mi tu ništa ne možemo’.
Šta kome politički odgovara je jedno, a ko je dužan da sanira posledice pada nadstrešnice je nešto drugo. U tom drugom nema opozicije, a prvo me zbog toga što nisam ni u jednoj stranci baš nešto i ne zanima.

Znači po tebi ne smemo ni da pitamo šta će biti sa objektom od nesumnjivog značaja za ogroman broj ljudi?? :dash:
Po tebi je sve rešeno, stanica je nebezbedna...ako misliš ono što pišeš...a po ovom pitanju izgleda da si prvo lupio pa onda pitao, opet glupost.
Kažu da je ta kobna nadstrešnica na neki način bila protivteg, te da je zbog njenog rušenja cela stabilnost zgrade poremećena.

Back