Šta će sad Hrvati? Bosnjaci im nametnuli Zeljka Komšića za vladara

Комшија ти дао репку. Сигуран знак да халуцинираш.

Само знам о чему пишем уместо што бифлам са фразама наученим од политичара. Џаба оплакујете херцеговачке францетиће.

- - - - - - - - - -

Majorizacija Hrvata na prostoru bivše SRBiH.
Sad će se još više iseljavati.

Неће. Тај број ће бити све мањи, главни талас је прошао. Хрвати доле стоје доста добро економски, приватно предузетништво је развијено за разлику од Срба, па и Бошњака код којих и даље влада суморни социјализам.
 
Комшија ти дао репку. Сигуран знак да халуцинираш.

Upravo tako kolega te bih stoga da se citiram jer izgleda da je prijeko potrebno.Sto se mora nije tesko :lol:
Dakle

Ma to je jasno....meni fenomenalno vriste yaya za njima i sta se u pederaciji uopste desava izmedju njih.

No dobro,lupetati moze svako ko ima potrebu a i internet to trpi bez problema :lol:
 
Ено спремају мирне протесте сутра у Мостару, то је ваљда плафон побуне.

Наравно. Кад се крене у формирање федералне владе, издоговараће већ нешто са СДА и биће мање љути и мирни. Прошли су они већ кроз ову ситуацију.
 
Да, то је исти принцип, само мањег обима. У БиХ постоји безброј видова дискриминације и прегласавања и сада је од једном свим овдашњим националистима жао Хрвата у Федерацији, а о Србима који тамо морају да гласају за ХДЗ нико не проговара.

Zaboravili preko noći da im ovi prvo uništili čitav grad '95 te godine, pa kad su se htjeli vratit od '96-'98 provodili brutalni teror na tim područjem, pa poslije godinama krčmili šumu po Dinari i okolnim brdima ilegalno, te im još i dan danas ne dozvoljavaju da ostvare ravnopravnost po institucijama vlasti gdje Hrvati ako manjina kontrolišu skoro sve i nedaju im da budu nešto više od šumara. Eto toliko o stanju u Drvaru, Glamoču i Grahovu.
Nek ih biraju Dodikovi poltroni ima da ih ovi nastavljaju prisiljavati na iseljavanje.
 
SKANDAL! Vinarija se diči ustaštvom i proizvodi vino sa likom Pavelića! Građani se žalili policiji

AUTOR: Oslobođenje.ba/Alo.rs/M.Ž. DATUM I VREME: 10.10.2018. 17:47

Sramota u Bosni i Hercegovini

Vlasnik jedne vinarije u Bosni i Hercegovini prodaje boce vina na kojima je etiketa s likom hrvatskog fašističkog ustaškog vođe iz ere Drugog svjetskog rata Ante Pavelića.
Proizvođač vina iz Širokog Brijega, bosanskohercegovačkog grada s većinskim hrvatskim stanovništvom, prodaje vino koje nosi ime Poglavnik, što je titula koju je koristio hrvatski fašistički ustaški vođa Ante Pavelić.
Božo Pinjuh, vlasnik vinarije “Zlatna kapljica” iz Širokog Brijega, kazao je za BIRN da to vino prodaje u Hrvatskoj, ali samo u malim količinama, otprilike 1.000 boca godišnje, i isključivo putem privatnih narudžbi.

Na etiketama na ovim bocama nalazi se fotografija Pavelića, odnosno poglavnika, što je titula slična tituli duce u fašističkoj Italiji ili firer u nacističkoj Nemačkoj.

Pinjuh je izjavio da prodaje to vino već 15 godina i da se do sada nije susretao s problemima, iako su hrvatski mediji izveštavali o njegovom proizvodu Poglavnik.

“Ja sam registrovan, imam papire”, rekao je Pinjuh.

U bh. zakonu ne postoji definicija fašističke organizacije, a upotreba fašističkih simbola nije zabranjena u zemlji.

Krajem septembra jedna gošća u restoranu “Bracera“ u hrvatskom priobalnom gradu Malinska požalila se da se tamo prodaju vina Poglavnik.

“Hrana je OK, cene uobičajene, konobari pristojni. Međutim, na vrlo upadljivom mestu u restoranu stoje buteljke vina na kojima piše Poglavnik, a ispod je slika Ante Pavelića”, napisala je gošća restorana Đurđica Čilić u oceni ovog lokala na Google-u.

“Sada to pišem ovde, a sledeće što ću napraviti jeste prijava MUP-u i Turističkoj zajednici Opštine Malinska. Može vas biti sram ako ne znate čiju sliku držite u restoranu, a ako znate, onda vas treba zatvoriti”, dodaje Čilić, prenosi Oslobođenje.ba.

Čilić je takođe rekla da je pisala policiji, žaleći se na činjenicu da boce vina Poglavnik predstavljaju kršenje hrvatskog zakona o javnom redu.
Policija je odgovorila da su posetili restoran i da “nije bilo elemenata narušavanja javnog reda i mira”, kazala je Čilić.

Kada ih je kontaktirala Balkanska istraživačka mreža (BIRN), osoblje restorana je odbilo dati komentar.

Između 1941. i 1945. godine Pavelićeva Nezavisna država Hrvatska (NDH) pod ustaškom vlašću usvojila je rasističke zakone u stilu nacista, te je progonila Srbe, Jevreje, Rome i Hrvate antifašiste.
Prema zvaničnoj poimeničnoj listi, 83.145 žrtava tog režima nestalo je u glavnom ustaškom koncentracionom logoru u Jasenovcu.
Fotografije ovog vina možete pogledati OVDE.





 
provokacije

SKANDALOZNA IZJAVA ŽELJKA KOMŠIĆA: Za mene je Kosovo država! DAČIĆ REAGOVAO: BiH nije priznala Kosovo, ovakve izjave narušavaju odnose

10.10.2018.

Bosna i Hercegovina nije priznala Kosovo i ako članovi Predsedništva ne poštuju teritorijalni integritet Srbije treba da znaju da narušavaju prijateljske odnose i da će izazvati recipročnu reakciju, rekao je večeras šef diplomatije Ivica Dačić na izjavu Željka Komšića da je za njega Kosovo nezavisna država.

- Novoizabrani hrvatski član Predsednicstva BiH Željko Komšić još nije ni stupio na dužnost, a već se potrudio da provocira Srbiju svojom izjavom da smatra da je Kosovo nezavisna država. I ja lično smatram da Republika Srpska može da bude nezavisna drzava kad to moze i Kosovo, ali Srbija ima zvaničnu spoljnu politiku po kojoj priznaje teritorijalni integritet BiH - rekao je Dačić.

Kako je dodao, Komšić bi morao da zna da je on sada na čelu BiH, u kolektivnom organu i da je spoljna politika te države samo ono što je odluka Predsedništva.

- BiH nije priznala Kosovo i ako članovi Predsedništva ne poštuju teritorijalni integritet Srbije, treba da znaju da narušavaju prijateljske odnose, kao i da će izazvati našu recipročnu reakciju. Umesto toga, bolje je da se okrenemo saradnji i zajedničkoj budućnosti - zaključio je Dačić.

Izabrani član Predsedništva BiH iz redova hrvatskog naroda Željko Komšić izjavio je danas da je za njega Kosovo nezavisna država, ali da je sa Miloradom Dodikom u Predsedništvu malo verovatno da BiH promeni promeni odluku o Kosovu.

- Nemam dilemu da je Kosovo nezavisna država. Odmah da znate da je to moje mišljenje... Rekao sam da je Kosovo nezavisna država i da bi BiH bilo pametno da to uradi, ali sa Miloradom Dodikom u Predsedništvu ja čisto sumnjam da ćemo doći do te odluke, ali ne krijem svoj stav", rekao je Komšić za Dojče vele.
 
Неће. Тај број ће бити све мањи, главни талас је прошао. Хрвати доле стоје доста добро економски, приватно предузетништво је развијено за разлику од Срба, па и Бошњака код којих и даље влада суморни социјализам.

Kolko manji? Sa 10 hiljada na 8 hiljada smanje iseljevanje. Odlaze i oni koji imaju pare i koji su stambeno obezbijeđeni. Ne samo Hrvati nego Srbi i Bošnjaci. Hrvati ekonomski stoje dobro u BiH ali njemačka plata će uvijek biti primamljivija i bolja od bosanske plate. Svi oni imaju hrvatske putovnice i jednostavnije im je odseliti u Njemačku.
 
Свашта,почели Срби да се брину за јадне хрвате.

Тачније......ГЛУПИ Срби ! Хрвати немају духовну снагу да опстану у Босни а ни биолошку. Ако се овако настави кроз нпр. 20 година....опет ће имам завијати у Имотском и Љубушком и Чапљини. Да је рат....ја би помого потурицама да их војно поразе као што смо и требали '93. а после ћемо ми са потурицама да видимо "Ком чварци, ком ћевапи на лоју" !
 
43696199_642084512856009_2960092126123130880_n.jpg
 
Dodik: Neću podržati moguću tužbu BiH protiv Hrvatske

SARAJEVO - Aktuelni predsjednik Republike Srpske i novi srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, izjavio je da neće podržati moguću tužbu BIH protiv Hrvatske Međunarodnom sudu za pravo mora zbog gradnje Pelješkog mosta, što su najavili njegove budući kolege u državnom vrhu Željko Komšić i Šefik Džaferović.
https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Dodik-Necu-podrzati-mogucu-tuzbu-BiH-protiv-Hrvatske/502385

Baja na strani Hrvata :think:
 
Komšić: Protesti me neće omesti

Novoizabrani hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je u petak da smatra legitimnim proteste nezadovoljni njegovim izborom, ali je istakao da ga to neće omesti u namerama da kao član državnog vrha radi u interesu cele zemlje i svih njenih građana.
0Piše: Fonet12. oktobra 2018. 19.11
-----------------------------------------------------------
Šta im radi ovaj Komša, pa to je strašno.
 

Back
Top