Šta znam deluje mi da nas strah od ... limitira da proživimo život najbolje što možemo?
Slažem se, komfort zona je zlo, sabotira u radtu na bilo kom planu.
Što se mene tiče, ja ako izuzmemo ove strahove što imamo svi (smrt, bolest itd) imam 3 velika straha:
1. Strah od neuspeha, često me je sabotirao u vezi finansija, preuzimanja rizika itd, pa nadvlada komfort zona. Tu bih da mogu da vrstim vreme bio odlučniji u mnogim situacijama.
2. Strah od gušenja, još kao mali sam često sanjao da se davim u mutnoj dubokoj vodi iz nekog razloga. Imam želju već par godina da pocnem da se bavim ronjenjem, i pobedim taj strah. Boleo bih da ronim širom sveta i uživam u podvodnom svetu, jednog dana ako se kockice slože .. na dah vec đogu dosta dugo da izdrzim uz prethodno hiperventiliranje...i 5,6 minuta bez problema pod vodom..
3. Strah od visine, to sam primetio prvi put kad su mi se noge same od sebe odsekle na nekom drvenom mostu koji se tresao, kasnije imao sam dosta kontakta sa visionom, i sve je bilo gore i gore...skroz izgubim ravnotežu, noge pocnu da mi klecaju, oocne da mi se vrti u glavi, taj strah sam donekle pobedio, bio sam pijan kad ssžam se nesto glupirao, preskao sa terase na terasu, sutradan me je jeza prosla kad sam pomislio sta sam uradio, ali to je bio pocetni korak, ako pijan ne osecas strah mozes i trezan, rizikovao sam zivot ne bih li pobedio taj strah na razne nacine, tipa zadio zgibove na jednoj ruci a ispod 20 metara ... stao po ivici litice na planini itd ... ali recimo nisam još skočio sa padobramom, a imam želju, ili paraglajding..bandži svašta nešto...
Raspisah se, da ne dužim sve kad se saberex bavio bih se ekstremnim sportovima.