dusanmih
Početnik
- Poruka
- 15
Ovu temu sam otvorio da bi malo diskutovali o našem gradu. Šta su mane, šta bi promenili? Gde šta lepo ne stoji? Šta biste dodali? 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
dusanmih:Ma citao sam to ja vec danima znas. Gledam te teme medjutim eto mene zanima sta ce biti sa izgradnjom grada npr. Sta se gde postaviti. Sta je problem u kom delu grada. Kako ga prevazici. Vise sam zbog toba otvorio ovo pitanje neg da bi raspravljali o rostilju. Evo npr. jedan prblem ovog grada je raskrsnica na kojoj ja zivim. To je raskrsnica sa kruznim tokom za skretanje ka kalci gde se uglavnom ne postuje pravo prvenstvo prolaza. Kako da se prevazidje tako nesto. Kome se obratiti. Ima li sansi da se nesto promeni u tom pogledu.
LadyinRed:Epa to vec moras da vidis u direkciji za izgradnju grada
To je jako slozeno pitanje.
Postoji glavni arhitekta grada koji zajedno sa ostalim zaduzenim institucijama odredjuje sta ce i kako da se radi.
Postoji niz nepravilnosti u samom saobracaju kao i u nedostatku nekih objekata raznih namena.
Mene licno najvise iritira, a smatram da je najjeftinije od svega sto je potrebno ovom gradu, parking prostor u centru grada. Jos odavno sam cula price o nekim resenjima za taj po meni ogroman problem u nasem gradu ali nista od toga.
Tuzni_patak:Maliciozno......
Tuzni_patak:Nema goreg urbanizma od Beogradskog, ko ne veruje neka se ispenje na solitere u Zickoj i Vojislava ilica, gde se centar vidi na dlanu, pa nek onda prica o Nishu....
Taj deo je posebno kritican (mozda i najgori), i zahteva hitno resenje sto se parkinga tice. Nigde tamo nemas parking mesto, mada je i na drugim mestima stanje uzasno. Cuo si za te objekte i mesta u Nishu, ali jos mi ne izgleda kao da si prosetao tuda.Tuzni_patak:U strogom centru , kalča i imaš na 5 min hoda gde god hoćeš parking mesto......
Mozda cu da izgledam k'o banchi kad budem presao na argumente ad hominem, ali ti stvarno lupetas kao neki klinac koji se doselio u bgd pa odande komentarise jad odakle je pobegao; poredis Nis i Aleksinac koji bi mogao da bude jedna od nishkih opstina za par godina, a koji je negde velicine i broja stanovnika koliko ima Brzi Brod (MZ u okviru opstine Mediana). Krusevac je opet manji od bilo koje od nishkih opstina; ne znam otkud to poredjenje, tj. analogija.Tuzni_patak:Ali znam da je 10 min hoda za Niš, Aleksinac, Kruševac , "pa što sam onda kolima i pošao kad peške idem".
Tacnije, plate su beogradske (drzavne), samo oduzmes dve trecine od ukupnog iznosa. Ali to je druga tema.Tuzni_patak:...a plate nisu beogradske....
Cuo sam za tu ideju, ali kao i one slicne (poput vestackog jezera na Cairu, izgradnje savremenog stadiona sa minimum 25000 sedista, univerzitetskog komplexa na Gradskom polju, itd) shvatio sam kao cisto zezanje onih koji su u tom trenutku na vlasti, sa zeljom da unesu euforiju u gradu.LadyinRed:Postojala je zamisao da se centar grada izmesti da bude na bulevaru Nemanjica a da se sadasnji centar zatvori tj pretvori u pesacku zonu gde ce biti iskljucivo poslovni prostori. Zasto nije to sprovedeno u delo ja ne znam jer da je to uradjeno bili bi reseni neki problemi tipa krkljanca kroz Vozdovu u delu od gim. S.S pa celom duzinom do Ureda jer je Bulevar siri za celu traku a to je u tom delu Vozdove nemoguce uraditi jer postoje vec zgrade i objekti koji se ne mogu rusiti tek tako.
Meni se dopala ta ideja o izmestanju centra ali ne znam zasto nije nista uradjeno povodom toga.