Ja ne bih ispunjavao zelje....
To sigurno ne bih radio ,
Ali bih ulagao u razvijanje i poboljsanje mog i drustvenog okruzenja...nije laz, sto su ljudi oko tebe bolji , vredniji i pametniji to ti je zivot zanimljiviji , sladji i veseliji..
To je moje iskustvo.
Na zalost trenutno me okruzuju kiseli ljudi prepuni saveta koji im sluze da se sakriju njihove prevare, glumci nevaljalci...
Sa njima cak ni seks ni ljubav ni strast ni bes ni obicno ser ti u usta kafenisanje , znaci ono najseljackije kao dobri smo a gledamo da izvucemo neku pakost iz drugih nije zanimljivo...
Sve im onda nije dovoljno , ne kazem malo , nego ne zadovoljava ih...
Valjda zato su neki ljudi stalno nezadovoljni a drugi nekako zele da se namecu da se druze sa mnom iako ja ne zelim da imam veze sa pojedincima koji su ogrezli u takvoj psihologiji i okruzenju...
Oni koji imaju da ulazu , nekad nisu losi , tj hoce da uloze u smisleno i nisu drpadzije, ali mnogo vise ih je koji su povezani sa nekim indirektnim kriminalom, npr jedan brat je ok , ali je drugi veliki diler droge, kako dublje poslovati sa ovim ok, kad pare dolaze od ovog drugog...
Ili ovi severniji , tu ne vazi pravilo sto juznije to tuznije, nego sto severnije to alavije ali i bogatije...ogrezlo u besramnim dilovima sa policijom carinom i bezbednjacima...vrlo losi kao investitori...
Inace sve iole razumne investicije se vrate vrlo brzo , brze nego sto su bankarska ocekivanja, jer onda nisu investicije nego su neki razvojni projekti , onda su vise infrastruktura...ako se sporije vracaju , onda nemaju zicu...ono sto precutis kad u Srbiji trazis kredit....jer ce ti odbiti projekat a rasprodati ideju svojim klijentima...
Nisu britanci dzabe maheri za investicije i Ameri , i kazu kazi vise nego sto ti treba jer ces brze vratiti kredit....i tacno je...ako imas dobru ideju , svaka sitna dodatna sminka mnogo brze vraca investiciju nego samo gola sustina..
I istovremeno se lakse slaze u glavi da radis pravu stvar..