Quantcast

Sta bi to moglo da bude...

besame

Zainteresovan član
Poruka
342
Moj otac ima 8o godina i vec duzi niz godina leci se od hipertenzije..Pre nesto manje od godinu dana imao je plucni edem,a pre 1,5 mesec operisao je herniju.U poslednjih 7 dana leva noga,tacnije potkolenica je pocela da otice,i da ga boli i zateze pri hodanju a i mirovanju.Nije bilo crvenila,samo otok.Jutros je hospitalizovan u jednom stacionaru u mestu gde on zivi..
Posebno me zabrinjava sto nisam u prilici da odem tamo,a telefonom su mi rekli da mu je ukljucen u terapiju Jugocillin i da je taj otok i bol posledica operacije hernije.
Molim Vas,mozete li me utesiti objasnivsi mi o cemu se radi..
 

dr.koki

Aktivan član
Poruka
1.234
Veoma je moguce da je to bakterijska infekcija kao posledica operacije. To su takozvane bolnicke infekcije. Interesujte se kako terapija ide i kako je podnosi. Te bakterije su ponekad rezistentne na mnoge antibiotike, tako da ce mozda morati da se promeni terapija. Samo mi je malo cudno, jer su te infekcije obicno lokalizovane na mestu "secenja", a kod njega je na kolenu. Raspitajte se ipak vi malo bolje kod nadleznog lekara o tome. Koju herniu je operisao?
 

Top