ŠTA BI TI URADILA DA SI NA MOM MESTU?

Kazes 12 godina srecnog braka a od toga nekoliko on ima drugu...znaci li to da ti to nisi primetila i da si zaista bila srecna svih 12 godina!?Ako sam dobro razumela saznanje je pogorsalo brak...
Moj odgovor je:ne znam!
Ali cu ukratko ispricati jednu pricu,koja moze da koristi..
Moja prijateljica je deset godian u braku.Dvoje dece.Imaju love,stanove, lokale.Ona je iz jednosobnog vlaznog stana uletela u dupleks na Vracaru i tako...Voli svog muza,iskreno i zahvalana mu je na zivotu koji joj je omogucio.Pre tri godine smo skupa bili na jednoj svadbi..i sve bese ok..u nekom trenutku opustanja on joj priznade strasnu istinu:da ima sina!Ona mu u prvi mah rece:Ne se..!ipijana budalo...Oni inace imaju dve kcerke!
On poce da se kune,i sve joj lepo isprica od a do s.Sina mu je rodila njegova kombinacija sa kojiom je bio i pre braka,on ga je priznao,porodio ih je isti lekar-njegova veza,kupio joj je stan na Nbgd,opremio,malog izdrzava,nju je zaposlio...
Ona je prvo plakala,pa histerisala,pa razbijala po kuci,pa ga kao ostavlajla,pa mu pretila....a onda je on nakon dva dana rekao:Vidi,lepo sam ti sve priznao,ti sad ili se pomiri sa tim,ili ajde..put pod noge pa kod mame...
Ona sede,stavi prst na celo i razmisli:nista joj ne fali,sve ima,postojanje druge zene i deteta nije osetila ni finansijski ni emotivno,bili su srecni..i resila je da ostane.
Prevazisli su bolnu istinu..ona zna da on vidja svoju drugu porodicu ali ne zna kada,on je za nju recimo tada na poslu...u gradu,na treningu...
Eto..
Sada kad razmislim o tome(tada sam mislila da bez pogovora treba da ga ostavi,muska svinja,kreten,smrad...)pametno je uradila.Sada bi bila gora slepica nego pre udaje,sa decom,koju joj ne bi dao lako jer je uticajan i ima veze i vezice,a druga bi se sirila u njenom stanu koji je sa njim stekla...

Razmisliti dobro dakle:-)
Neverujem da neko moze biti srećan samo zahvaljujući lepom stanu i mužu koji joj "dozvoljava" da bude sa njim. Šta je sa onim njenim unutrašnjim strahovima kada on kaže: - idem na trening- a vrati se tek u dva ujutru, strahovima koji šapuću: -Da li je on sada sa njima?
Misliš da se ta tvoja drugarica nikada ne zapita: -A šta ako on jednoga dana odabere svoju "drugu porodicu"?
Ne bih volela da se nađem u koži nijedne od tih žena.
Normalno mi je da im on kupi stan i obezbedi radi svog sina, ali svako intimno uplitanje sa tom "drugom" ženom mi je neprihvatljivo.
U toj priči stvarno je dobro samo njemu.

Da sam na tvom mesu rekla bih mu da znam, a rekla bih i njoj. Od njegovih osećanja zavisi šta dalje. Za ljubav ne vredi moliti ili te neko voli ili treba da nađeš nekog ko će te voleti. Možda sa njom samo popunjava neke praznine u životu a možda je i nešto veće. Budi hrabra i suoči se sa istinom. Ako ostanete zajedno bićete srećni samo posle svih raščišćenih računa.
Netreba čuvati brak baš po svaku cenu jer i u braku možeš biti usamljena, nevoljena itd.
Brak je brak samo uz obostranu ljubav i poverenje.
Deca osete kada se roditelji nevole, i u takvom braku i ona su nesrećna.

Nazalost,ovakve price su veoma ceste.Zao mi je stvarno...to mora da je uzasno,verovatno prezivljavas pakao.Ja mogu samo da ti kazem da ti je u celoj toj prici najbitnije dete,i da je bitno da ono bude postedjeno svega.Ti sama moras da odlucis sta ces,jer radi se o tvom zivotu,a ti bi trebala sama da budes krojac svoje sudbine.
Muz ti je skot,moram reci..Ako je vec hteo da svrlja trebao je da nadje neku bezveze,a ne zenu svog najboljeg prijatelja,sto mnogo govori o njemu kao coveku.
Da sam na tvom mestu ja bih se verovatno razvela,jer laz i izadju ne prastam.Ali opet ponavljam odluka je iskljucivo na tebi.

Back